Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

10 Haziran 2016 Cuma

Aile Büyükleri Çınar Ağacıymış Meğer...



çınar ağacı ile ilgili görsel sonucu
Ramazan ayının maneviyatından sanırım her yıl ille bi duygusala bağlıyorum. Aslında uzun yıllardır yalnız geçiriyoruz ramazanları alışmış olmamız gerekirken yine de geçmişe özlem oluyor işte. Çoşkuyla kurulan sofralar yerini çocukların telaşıyla sessiz sedasız çekirdek aile sofralarına bıraktı. Bu eksiklik(özlem) duygusuna kapılmamda belki de çevremdeki insanların kalabalık aile sofraları tetikliyor. 

Gençken başımızda kavak yelleri esiyordu manevi duyguların yoğunluğu daha az olduğundan ailenin yapı taşı olan çınar ağacı gibi köklerinin sağlamlığı o ailenin büyükleriymiş meğer. Onlardı derleyen, toplayan, sofraları birleştiren, küsleri barıştıran, aile bağlarını sıkı tutan, yükselen sesleri dindiren, hoşgörülü olan...Velhasıl kelam sofralar aile büyükleriyle keyifliymiş...

Hatırlıyorum da biz çocukken büyükler hep eski bayramlardan bahseder özlemle anarlardı o günleri. Duygusuzca dinler bizim için bi anlam ifade etmezdi onların yaşanmışlıkları. Dikkat ediyorum da yolu yarılayınca ne kadar da çok eskilerden bahseder oldum :) Yaşlanınca kim bilir nasıl olurum. Eskilerden bahseder durur etrafımda konuşacak kimseleri bulamazmışım ;) 

Eski bayramlar gibi eski ramazanları da özlüyorum. Geçen sene çocukluğumdaki ramazanlara özlem dolu bir yazı yazmıştım tam da şuracığa. Vaktiniz olursa ona da bir göz atmanızı tavsiye ederim. Belki sizi çocukluğunuzdaki ramazanlara götürür ;) 

Hayırlı ramazanlar, ramazanın bereketi üzerinize yağsın... 

6 yorum:

  1. Ben de duygusallaşıyorum. Benim çocukluğumun ramazanları da tam bu vakitlerdeydi, yaz demek ramazan demekti onun için. Ne tuhaf 36 sene geçmiş, her mevsimi yaşamışım ama yine de ramazan yaz ile birleşmiş aklımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim çocukluğumun ramazanları da yaza rastladığından orada takılı kalmışım sanırım. Şarıl şarıl çeşmeden akan sulardan kana kana içer, sonra da orucum bozuldu diye ağlayan masum çocuklardık biz.

      Sil
  2. Tam olarak böyle hissetmesem de tam olarak ne hissettiğinizi anladığımı düşünüyorum. En azından bayram ruhuna uygun olmayan bir devirde olduğumuz çok açık. Size de hayırlı Ramazanlar, sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ülke olarak eski bayramları arar olduk zaten. Aman ben bayramı da geçtim. Silahlar sussun, askerlerimiz yuvalarından kopmasın ve kan akmasın yeter.
      Hayırlı ramazanlar...

      Sil
  3. Köklü çınarlar yenilenen dalları, taze yapraklarıyla beraberlik görevini yeni yetişen kuşaklara devrettiler. Güzel adetler, gelenek ve görenekler ancak o şekilde sürecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazı şeyler devredilse de eskilerin yerini dolduramıyor maalesef. İnşallah yeni nesil de bunu sürdürebilir.
      Saygı ve sevgilerimle...

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)