Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

30 Aralık 2015 Çarşamba

Koca bir yılı devirdik


2015'ten beklentilerimi düşünüyorum da ben ne beklemişim ne yaşamışım hiç alakası yok. Yılın ilk 3 ayı evet planladığım gibiydi herşey. Aylık program yapmıştım. Kitaplarımı listelemiştim. Ohhh keyifli keyifli kitabımı okuyup, planladığım zamanda bitirebiliyordum. Öğle paydoslarında kitabımla buluşuyordum. İş yerimde normal bir memur olarak rutin işlerimi bitirip, aynı zamanda bloğumla ilgilenebiliyordum. Aslında daha fazla yazabilmeyi diledi hep bu gönül lakin mart ayından sonra sağolsun şefim istifa edince otomatikman iş yerimdeki sorumluluk ve yetkilerim arttı. Öğle paydoslarında bile kitap okumak hayal oldu artık. Terfi durumumdan daha haber yok :) Buradan yetkililere sesleniyorum dermişim :)) 

2015'te kendime yaptığım güzellik blog açmam oldu. Geçen sene şubat ayında açmıştım bloğumu. Burada çok güzel arkadaşlıklar edindim. İlk başta çocuk kitapları okumaya sürekli çok satanlarda gördüğüm çoktandır aklımda olan kitaplarla başladım. Sonrasında çocuk kitapları konusunda engin bilgili insanlarla tanıştım yılın son aylarında. Aralarında olmak ve onlarla birlikte aynı kitaplardan bahsetmek çok keyifli. Hayatıma farklılık kattıkları için hepsine tek tek teşekkür ederim. İyi ki varlar... 

Evdeki hayat macera filmi tadında olunca, iş yeri de gerilim filmlerini aratmayınca benim psikoloji bu durumdan olumsuz etkilendi haliyle. Genel olarak çok yorucu ve yıpratıcı, her açıdan hedeflerime ulaşamadığım bir yıl oldu. Çok şükür sağlığımla ilgili bir sorun yaşamadım. Aman aman Allah korusun.... 

Görkem bu yıl ikinci sınıf. Okulun kapatılıp ortaokula çevrilme meselesi beni bir hayli gerdi. Dilekçeler yazdık, yürüyüş yaptık, basını çağırdık. Şimdiki çocuklar mezun oluncaya kadar kapatmama sözü aldık. Bu yıl geçen seneye göre ödev yoğunluğu açıcından bir farklılık olmadı. Tek farkı artık ödevini kendisi yapıyor. Akşam gidince ben kontrol ediyorum. Biraz daha sorumluluk duygusu gelişti. Beni sürekli kitap okurken görünce o da kitaplara biraz daha yakın duruyor. Düzenli olarak kütüphaneye gitmeye başladık. Kitapların içindeyken 3-4 tane kitap alıyor. Eve gelince o heves sönüyor. Tabi evdeki ufaklığın da kitap okutmama çabaları göz ardı edilemez. Yazın başladığı karate kursuna hala devam ediyor. Beklemediğim bir istikrar gösterdi. Bugüne kadar iki müsabakaya katıldı. Tatmadığımız bir duygu yaşattırdı bize. Ne varsa ağlayacak o mindere çıkınca göz yaşlarıma hakim olamıyorum. Daha çok başında olduğu bu sporda ilerlemesini arzu ediyor tabi gönül. Hakkında hayırlısı...

Onur'a gelecek olursak ahh Onur ahh kendisi evde borusunu öttürmesiyle meşhurdur :) Tabi bu her dediğini yaptığımız anlamına gelmiyor. Lakin henüz belli kuralları kavrayıp uygulayacak yaşta olmadığından laf anlatmak çok zor. Yılın ilk yarısında 2 yaş sendromunun her türlü olumsuzluklarıyla uğraştık. Ağlamaya başlayınca 1 km ötedeki yoldan gelen duyuyordu sesini. Yılın son yarısında da 2 yaş ile 3 yaş sendromu karışıp güzel bir ikili oldular :)) Uzun cümleler kurmaya biraz geç başladı ama maşallah şimdi tam dilli düdük. Kendisini ifade edişine bayılıyorum. Tam sevilme çağı... Allah herkesin evladıyla birlikte içinde benim yavrulara da sağlık sıhhat versin.

Ve son olarak da ailemizin babası sevgili eşim için 2015 bol bol çalışmak ve yemek yemekle geçti :)) Bu yıl onun için sağlık sorunlarının ortaya çıkmasıyla da iz bırakacak bence. Safra kesesinde kocaman bir taş tespit edildi. Henüz aldırmadık aralarında duygusal bir bağ oluştu ve taştan ayıramadık kendisini :) Karaciğerinde büyüme + fazlaca yağlanma olduğu tespit edildi. Son olarak da 9 sene önce ameliyat olduğu dizimdeki menüsküs yeniden yırtıldı. Gazamız mübarek olsun.

İşte koca bir yılı biz mi devirdik yoksa yıl mı bizi devirdi tabi orası biraz tartışmaya açık :))

Bir 2016 yılından beklenti yazısı yazabilmeyi umut ederek, ama yazamama ihtimalimi de göz önünde bulundurarak yeni yılda herkese öncelikle sağlık, huzur, mutluluk, başarı diliyor, ülkemiz için de barış dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum. Aman aman kitapları unutmayalım bir de bol kitap okuyacak zamanımın olduğu bir yıl olsun...
Yüreğinizden geçen tüm dileklerin gerçek olması dileğimle...

Sevgilerimle Ülkü... 

20 yorum:

  1. Benim de bu yıl en sevindiğim bloglarımı açmak oldu. Hayatımı renklendirdiler. Mutlu bir yıl dilerim size de.

    YanıtlaSil
  2. Musmutlu yıllar :)
    Herşey gönlünce olsun bu sene de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim.
      Herkesin gönlünün muradını versin Allah...
      Sevgiler...

      Sil
  3. aminnn cnm hepimiz için hayırlı bir yıl olsunnn ;)

    YanıtlaSil
  4. Ülkü'cüğüm unutmadan daha dün televizyondan öğrendim böbrek taşına limonata çok iyi geliyormuş, belki safra kesesi taşına da iyi gelir aklında bulunsun:)okul konusunda şaşırmadım mahallede ne kadar okul varsa İmam Hatip okuluna dönüştürüldü! :( Amaç İran'a, Afganistan'a döndürmek ülkeyi:( sizin okulu da mı imam hatip yapmak istemişlerdi? Halbuki din Allah ile kul arasındadır, bu kadar imama ihtiyacı yok ülkenin. Tabii bu okulların hocaları da Atatürk düşmanı seçilmiş tipler olunca yetişecek çocuklardan gel de ülkeye hayır bekle. Eşine geçmişler olsun. Tüm dileklerin gerçekleşsin:)
    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eşim şu an diyette bakalım ondan sonra bakıcaz abla bişeylere teşekkür ederim bilgilendirme için.
      Yok Müjde abla bizimkisi normal ortaokul olacak ilerleyen yıllarda...
      Benden de sevgiler :)

      Sil
  5. Sağlık sorunlarını eskisinden daha çok sıhate çevirmiş olmanız, işyerinde en kısa zamanda terfi almanız, sıcacık yuvanızdan kitabı en az sizin kadar seven iki kitap kurdunun daha çıkması ümidiyle. Mutlu yıllar....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf off ne güzel dilekler bunlar amin inşallah.
      Çok teşekkür ederim. Sizin de tüm dilekleriniz gerçek olsun.
      Musmutlu yıllar, sevgiler...

      Sil
  6. Merhabalar.
    2016 yılı için yaptığınız planlama tam tutmamış. Bu kadar olacak artık. "Evdeki hesap çarşıyı tutmaz" derler. Eşinizin menüsküs rahatsızlığına üzüldüm. Ameliyat olmuş ama menüsküs yeniden oluşmuş. Çok geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Çocuğunuzun okul sorunu, eşinizin rahatsızlıkları ve iş yerinde karşılaştığınız sürprizler 2015 yılına damgasını vurmuşlar.

    Daha dün gibi aklımda, 2015 yılının takvimlerini duvarlara asarken, yeni başlıyoruz, ama bir de bakmışın bu kalın takvim yaprakları yığını 3 yaprağa kalacak diyordum. İşte o günlerdeyiz. Yarın bu 2015 yılının son günüdür. Koca bir yıl geldi geçti de nasıl geçti haberimiz bile olmadı. Günler su gibi akıp giderken, ömrümüzden gittiğinin farkına bile varamıyoruz.

    İşte 2016 yılını da duvara asarken aynı şeyleri söyleyeceğiz ve bir bakmışız, koca 2016 yıl da eriyip tükenecek bir gün. Ben sizin gibi yeni yılı bir proğrama bağlayamıyorum. O kadar çok sürprizler yaşıyorum ki, proğramı tutturmak mümkün değil.

    Sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir yıl dilerim. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba hoşgeldiniz. Ahir zaman işte günler hızla geçip gidiyor. Ben de daha dün gibi hatırlıyorum takvimi asarken hele masa takvimimi takarken hızla çevirdim yapraklarını ve hayırlısıyla bitti gitti bu yılda. Yeni yılın bu yıldan daha güzel geçmesini diliyorum hepimiz için. Teşekkür ederim tüm iyi dilekleriniz için

      Sil
  7. Zorlayıcı bir sene olmuş; ama önemli olan bitişe gelmektir. Ve size her şeye rağmen bu azmi göstermişsiniz. Kupa hakkındır. Bu moralle 2016 yı da devirirsin. Mutlu yıllar. :)
    Küçükler evde borularını bir şekilde öttürüyor. Eşinize geçmiş olsun. Büyüğe de kayır biraz. Büyüklerimiz en çok ezilen çocuklar. Kendim de bir büyük olarak bilirim. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim kupa kazanacak kadar olmuşum demekki 😉 Asla ezdirmem büyük oğlumu o benim ilk göz ağrım ikisinin de yeri ayrı size de mutlu yıllar, sevgiler...

      Sil
  8. Mutlu Yıllar Ülkü, canım Ülkü, iyi ki tanıştık bu yıl :)
    Sağlık, neşe, kitap dolu bir yeni yıl diliyorum sana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can Esra sıcacık yüreğinle iyiki tanışmışım bu yılın kazanımları arasındasın ;)
      Musmutlu, sağlıklı, çok kitaplı yıllar :)

      Sil
  9. Evde 5 yaş altı çocuk varsa tüm planlar çöpe gidiyor. Sağ salim günü bitirdi isek mutlu olmaya yeter.
    Ben de şimdi yazıyorum 2015 kapanış yazısını, seninkine benze olacak gibi..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hah tam da öyle Elif planlar çöpe gidiyor. Kitap okuyucam oğlum diyorum okuma anne diye çekiştiriyor ya da bana da anlat deyince masal kitaplarına geçişimiz hızlı oluyor :)
      Aman onlar sağlıklı olsun da nasıl olsa planlarımız gerçekleştirebileceğimiz günler yakın (diyip bir züğürt tesellisi de senenin son saatlerinde benden olsun :))
      Sevgiler, musmutlu yıllar...

      Sil
  10. Ben blog yazmaya başladığımda Metos ana sınıfındaydı Bilgiç üç yaşında :) Şimdi zamanda yolculuk yaptım seninkilerin hallerini okurken :) Nerde benim o minik oğluşlarım. Blogda büyüdü benim oğlanlar :) Şimdi bayılıyorlar kendileriyle ilgili yazdıklarımı okumaya.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah benimkilerde burada büyüyecekler, güzel anılar biriktireceğim ve yazılı hatıralar bırakacağım onlara. Çok keyifle okudukları kesin Allah ömür versin sizinkilere de..
      Düşünsenize anneniz sizinle ilgili böyle bir blog yazsa ne düşünürdünüz? Ben çok isterdim mesela...

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)