Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

18 Aralık 2015 Cuma

Güne Nasıl Başlarım?

Sevgili Filiz'in güne nasıl başlarım sorusuna bende cevap vermek istedim. 

Güne nasıl başladığım gece kaçta yattığım ve rahat uyuyabilmeme bağlı aslında. 24'de yatmışsam sabah 7'de çalan saati çok rahatlıkla duyar. Onur uyanmasın diye bir aceleyle alarmı kapatırım. Çok çabuk uykumu açarım ve güne enerjiyle başlarım (aman maşallah diyin) El yüz yıkama faslından sonra üzerimi giyinirken bir yanda da eşimi dürterim. Dürtmek biraz kaba mı kaçtı :) Ama öyleeee seslenmeyle falan uyanacak gibi bir uyku değil onunkisi, seslenecek olsam ondan önce Onur uyanıyor. Görkem'i kaldırma işi eşime ait son günlerde tamamen o işi ona yıktım. Bana çok nazlanıyor sırtıma biraz masaj yap anne, biraz daha uyuyayım anne ama babası uyandırınca anında asker oluyor. Görkem beyler lavabodan zahmet edip de çıkarsa, 20 dakika boyunca odasını yol ediyorum hadi oğlum acele et hadi oğlum geç kalacaksııınnnn! Sabahları gerim gerim gerildiğim için hiç kırışıklığım olmayacak sanırım :)
güne nasıl başlamalı ile ilgili görsel sonucu
Eşim diyette olduğu için ılık suya limon sıkıp ilk iş onu hazırlıyorum. Sabahları çok az bişeyler yiyen Görkem'e hergün farklı çeşit yapmaya çalışıyorum. Ben yapıyorum da o yemiyor. Omlet yemez, yumurta yemez, arasına çikolata sürülen herşeyi yer ama... Bir yandan da eşimin kahvaltısını hazırlıyorum. Mutfak tartısı baş rollerde efenim başlıyorum tartmaya... Haşlanmış yumurta, 30gr peynir, 50gr ekmek, közlenmiş kapya biberdi, yeşillikti derken pazar kahvaltısı kıvamında bir kahvaltı oluyor. Herkes kahvaltısını yaparken ben eşimin ara öğünlerini hazırlıyorum. Erken saatte canım kahvaltı yapmak istemediği için, kendime ekmek arası bişeyler hazırlıyorum. 

Saat 8'de Görkem'i gönderiyorum. O çıkarken bakıcı teyzemiz geliyor. Ona çocuklara gün içinde yedireceklerini söyleyip nöbeti devrediyorum. Eğer o gün Onur uyanmamışsa şanslı günümüzdeyiz demektir ki bu pek sık olan bişey değil, uyanıksa onunda psikolojisine göre yok teyze gelmesinler, yok siz gitmeyinler, ağlamalar, zırlamalar vs..Her gün farklı bişeylerle dikkatini çekip kendimizi 8:15'te zar zor dışarı atıyoruz. Vee koca bir güne bu şekilde başlıyoruz. 

Bu soruya cevap vermek isteyen herkes yapabilir bunu. Ama ben bir kaç kişiyi etiketlemek istiyorum. Seviyorum bu şekilde zincirleri takip etmeyi...
Sevgili Müjde abla bücürükveben , sevgili Gamze yaşamizi bakalım sizler nasıl başlıyorsunuz güne?

Sevgilerimle Ülkü... 

12 yorum:

  1. Bu koşturmadan sonra enerji kalıyor mu enerji? Maşallah diyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tempoya alışınca kalıyor şükürler olsun...
      Sevgiler...

      Sil
  2. Maşallah dedim ilk önce:) ya sabah 7'de hele hele saatle uyanmak çok zor gelmiştir bana hep:(((o yüzden ilkokuldayken bile okula gitmekten nefret ettiğimi iyi hatırlıyorum, Ankara'nın buz gibi kuru soğuğu, karı da cabası...(o zamanlar öyle servis, mervis yok, herkes yayan karda, kar eriyince çamurda giderdik okula epey de uzaktı yani eve)
    Çocuklara bir şey yedirmek de zor, çikolatayı seviyorlar keratalar:)))ama yumurta omlet daha faydalı...beni de sobelemişsin:)teşekkür ediyorum (gerçi daha önce yapmıştım bunu ama senin hatırına bir daha yaparım:)))

    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptıysan zahmet etme Müjde abla link ver istersen ben eskisini okuyayım ama nasıl istersen ben hepsini zevkle okuyacağım nasıl olsa ;)
      Sevgilerimle...

      Sil
    2. Ay bebeğim yaaa....ben de kaç gün olmuş, mim yapacaktım unuttum diye kendi kendimi yiyordum, bu cevabına bakmayı da unutmuşum, az önce baktım, çok incesin, çok zarifsin tamam o halde, güne nasıl başlıyorum mimi linkini yazdım..tekrar yapmaya üşendiğim için kusura bakma:))
      sevgilerimle

      http://bucurukveben.blogspot.com.tr/2015/10/gune-nasil-basliyorum_22.html

      Sil
    3. O senin zarifliğin Müjde abla :) Teşekkür ederim ilgin için ben linkten bakarım sıkıntı yok.
      Sevgiler...

      Sil
  3. Közlenmiş kapya biber mi? Sana anne diyebilir miyim ?
    :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şu kadar şeyde kapya biber mi dikkatini çekti Filiz? :))
      Aman aman anne deme bana :)) Yeteri kadar anne diyen hatta demeyenlere de annelik yaptığım doğrudur :))

      Sil
  4. valla eşin çok şanslı ara öğünlerine kadar hazırlıyor olmana imrendim benim koca bunu okusa gör bak der kesin :))) 7 de kalkıp 8 e kadar evin içinde koşturuyorum resmen tabi bizim ufaklıgında hazırlanıp anneanneye bırakılma mevsuzu var o yüzden 1 saate zor sığıyoruz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kilolu olduğu için değil de sağlığı için diyet yapması gerekiyor eşimin. Ben dikkat etmezsem hazırlamazsam hiç birşey yemiyor. Yemezse sağlığı bozulacak yine ben bakacağım :) yani ara öğün hazırlamak daha kolay sanki :))
      Senin evden çıkma işin de zormuş. Biz ufaklıkla çıkacak olsak yarım saat daha erken kalkmam lazım. Beyefendinin afrasından tafrasından çıkamayız evden..

      Sil
  5. Merhabalar.

    Anne ve baba olmak zor. Allah size kolaylıklarla birlikte güç, kuvvet ve de sabırlar versin. Çocuk büyütmek kuvvet ve sabır işidir. Sizin de çok geç saatler de yatıp, çok geç saatler de kalkacağınız günleriniz olacak. Ama en iyisi erken yatıp, erken kalkmaktır.

    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hoşgeldiniz.
      Haklısınız o günler gelecek inşallah sağlıkla...Şimdi içinde bulunduğum durumlar zor olunca sanki geçmeyecekmiş gibi geliyor bizlere...
      Saygılşarımla...

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)