Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

27 Kasım 2015 Cuma

Migrene Karşı Kendimce Yöntemlerim

kadınlarda baş ağrısı ile ilgili görsel sonucu
18 yaşımdan bu yana migren hastasıyım. Uzun yıllardır bu hastalıkla yaşadığım için artık birbirimizin dilinden daha iyi anlıyoruz. Çok aç ve uykusuz kalmayacaksın, gürültülü ortamlarda uzun süre bulunmayacaksın, çok yorulmayacaksın, boynunu ve başını rüzgara karşı koruyacaksın, en önemlisi sinirlenmeyeceksin, kafaya birşey takmayacaksın (o nasıl olacaksa) benim gibi kafaya herşeyi takmayı seven bir insan için bu biraz zor oluyor. Bayanlar için kaçınılmaz bir durum daha var mensturasyon döneminde muhakkak uğrar migren. Kendime göre keşfettiğim bazı püf noktaları sizinle paylaşmak istedim. Zaten internette her yerde bulabileceğiniz migren nedir? Yok nasıl tedavi edilir? Belirtileri nedir gibi sıkıcı ve her yerde bulabileceğiniz bilgilerle vaktinizi almak istemiyorum. 

Oldu ki yukarıda belirttiğim migren hastalığının istediği lükslerden birisini sağlayamadınız. Şüphesiz başınız ağrıyacak. Ağrının başladığı yer herkeste farklı olabiliyor. Başın yarısı, tek bir bölgesi ya da sadece şakaklar ağrıyor. Aslında nereden başlarsa başlasın migren atağını ilk hissettiğiniz anda müdahale ederseniz, ağrının geçmesi de o kadar kolay olur.

Benim ağrım genellikle boynumdan başlar hep. Ağrıyan bölgeye sıcak su termosu koyuyorum bu oradaki damarı gevşettiği için çok iyi geliyor. Sıcak suyla geçmediyse yakınlarınızda masaj yaptıracağınız birileri varsa çok çok daha iyi oluyor. Ya da çeşitli masaj aletleriyle bunu yapabilirsiniz. Eğer evde değilsem bu yöntemleri uygulayacak müsayit bir yerde değilsem ancak o zaman düşük dozda bir ilaç içerim. İlaç benim için en son çözümdür. Her ilacın faydasından daha çok zararı var vücudumuza. İlaç kullanırken de kendinizi ağır dozdaki ilaçlara alıştırıp, dozajını yükseltmeyin lütfen.

Masaj ve sıcak suyun ardından ılık bir duş almak da damarlarınızın gevşemesine neden olacağından o da kısmen sizi rahatlatabilir. Bir de ağrıya Türk kahvesi inanılmaz iyi geliyor. Bunu 1-2 ay falan oldu keşfedeli. Ağrı başladığında kahve içtim ve yarım saat sonra ağrıdan eser kalmadı. Şiddetle tavsiye ederim. 

Görkem'e hamileyken 4 ay boyunca şiddetli migren ağrısı çektim. İlaç içemediğim için hayatımın kalitesi sıfıra düşmüştü. Sağolsun iş yerimden bir arkadaşım aşağıda yazağım doğal tedavi yöntemini söyledi bana. Allah razı olsun en şiddetli ağrılarımı bile geçirdi bu yöntem. Hemen yazıyorum özellikle ilaç kullanamayanlar ve hamileler için etkili ve zararsız doğal bir yöntem. 

2 adet makyaj pamuğunu ikiye ayırıyoruz. Alt kısımlarını bir eşarba yerleştirip, şekildeki gibi  karabiber serpiyoruz. 

Ayırdığımız üst yüzeyler daha pamuksu olduğu için onları üstlerine kapatmak için kullanıyoruz. Sonra 80 derece limon kolonyasıyla ıslatıyoruz. Çok vıcık vıcık kolonya olmasına gerek yok. Sonra ağrıyan noktalarımıza denk gelecek şekilde sarıyoruz. Yaklaşık 10 dakika sonra hafiften yakmaya başlayacak. Bu iyi haber çünkü oradaki ağrıyı çekiyor. 1 saat sonra yanması da, ağrınızda geçecek Allah'ın izniyle. Kesinlikle hiç bir yan etkisi yok. 9 yıldır kendimde ve eşimde uyguladığım bir yöntem bu. Boynunuza, şakaklarınıza hatta boğaz ağrınız için bademciklerinizin olduğu bölgeye de sarabilirsiniz. Bademcikler için tam etkili olmasa da rahatlama hissedeceksiniz. Hatta bunu sarıp uyursanız uyandığınızda yeniden doğmuş gibi ağrısız uyanacaksınız. 

Hepinize sağlıklı, ağrısız günler diliyorum. 
Sevgilerimle Ülkü... 

18 yorum:

  1. Annem de kronik başağrısı çekiyor, tek fayda bulduğu şey başına buz torbası sarmak oldu. Mümkünse kafasını soğuk suyla yıkardı. Bunu da diyeyim bakayım. Denemekten zarar gelmez.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Elif,
      Yıllar önce gittiğim bir profesör bana damarlar için sıcağın ve masajın iyi geleceğini söylemişti. Buzu çok denedim bana hiç iyi gelmedi mesela. Ama anneninki farklıymış migren değil inşallah o da bundan şifa görür.

      Sil
  2. şimdi kız kardeşimle konuşuyorduk bir süredir geçmemişti ağrısı doktora gitti bende yazıyı okuyunca resmi telden attım yapacağı şekilde yazdım inşallah işe yarar denk geldi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah geçer bu yöntemle hakikaten tam da denk gelmiş bu yöntemle geçerse haber verirseniz sevinirim merak ettim şimdi
      Sevgiler...

      Sil
  3. Ülkü'cüğüm nasıl okudum yazını anlatamam, büyük bir hevesle. İnan kahveyi de, bu karabiberli yöntemi de bilmiyordum inşallah bende de işe yarasın, benim hiç sorma sol veya sağ gözümde başlar ağrı ve başımın o yanı...gözlerimi böyle oyuyorlarmış gibi oluyor:( son 3 gece üstüste üç kez oldum ama
    bu sefer tuhaf göz değil ensemden itibaren tüm başım ağrıdı...relpax ile geçiriyorum sadece o da pahalı bir ilaç, raporum var ama senesi doldu tekrar
    gidip uzattıramadım gata bana epey uzak...çok teşekkür ediyorum canım, inşallah bana da fayda etsin....geçtikçe sana hayır duaları ederim...
    sevgiler. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin için bu konuyu yazmayı hızlandırdım Müjde abla o ağrıyı çeken birisi olarak canı gönülden seninkinin de geçmesini diliyorum.
      Geçerse haber et merakla bekliyorum abla.
      Kucak dolusu sevgiler 💕

      Sil
  4. Lavanta yağı ile başınıza masaj yapmanızı öneririm. Bir de biberiyeyi günde bir veya iki çay bardağı için. Biberiye damar açıcı özelliği vardır. Aşırı gerginseniz papatya ve lavanta çiçeklerinden demlemeyi deneyin. Nedense roobiosa çayı size iyi gelebilir. Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çeşitli yağlarla masajı öneriyorlar evet. Bitki çaylarıyla aram pek iyi değildir. Papatyanın sakinleştirici etkisini duymuştum. Biberiyenin tadı da güzel yağ yakıcı olarak diyetisyenler veriyor ama bu özelliğini hiç duymamıştım bakın onu içebilirim teşekkürler ek bilgiler için...
      Sevgiler...

      Sil
  5. Annemde genelde şiddetli baş ağrısından şikayetçidir normalde masaj filan en sonda ilaça başvurur ama bu yönetmi uygulatırım umarım etkili olur çok pratik ve faydalı bir paylaşım olmuş teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah anneniz de şifa bulur...
      Ben teşekkür ederim ziyaretiniz için :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  6. du bu önemli. başı ağrıyanlara söylemeli. demek ki çözüm gevşemekle ilgili yani. biliyo musun, şimdiye dek hiç bir kez bile başım ağrımadı yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maşallah diyelim deep bi insanın başı nasıl ağrımaz çok yadırgadım bu durumu :)

      Sil
  7. Bu yazına baştan sona katılıyorum, şöyle ki bende yaklaşık 17-18 yaşından beridir migren ataklar geçiriyorum ve migrenin istediği lüksü sağlamak her zaman mümkün olmuyor tabikide.
    Masaj yaptırınca , Türk kahvesinin yanında bitter gibi ağır bir çikolata yediğim zamanlar bazen geçtiğini bazende hafiflediği oluyor ama bu karabiber olayını bilmiyordum bak. Bunu deniyeceğim. Ama uzun lafın kısası bu kesinlikle gevşeme ile ilgili. Migrenim tuttuğumda boyun damarlarım kas katı kesiliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. zannediyorum karabiber ve kolonya kasları gevşetiyor yoksa ağrı sihirli değnek gibi niye geçsin ;)

      Sil
  8. ay ben bunu akşam hemen uygulamaya başlıyayım. 4 aylık hamileyim ve migren krizleri beni mahvetti

    YanıtlaSil
  9. Bak bunu bende bilmiyordum.Su an hafifledi ama cok agridigi bir zaman denicem muhakkak.Birde kolonya aldirmam lazim tabi :) tesekkür ederim önerin icin 💙

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şiddetli ağrılarda bile bu yöntemle çok fayda göreceksiniz eminim.
      Umarım şifa bulursunuz 😌

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)