Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

3 Kasım 2015 Salı

El Açması Sucuklu Börek

29 Ekim sebebi ve 1 Kasım seçimleri nedeni ile 4,5 gün kadar bir tatil yaptık. Ohh pek de iyi oldu. Kendimi yıllık izinde gibi hissettim. Havalar soğuk olunca gezmeye falan da gitmedik. Kuzucuklarla evde bol bol vakit geçirdik. Tepiştik, bağrıştık, oyunlar oynadık, kitap okuduk. Birinin erken ergenliği mi desem ne desem bilemediğim kaprisleriyle, diğerinin 3 yaş sendromuyla uğraşmaktan yorucu bir ev hayatı geçirdik.
Evde olunca yaptığım yemekler görev olmaktan çıkıp eğlenceli bir hal alıyor. Benim ufaklıklar el açması börekleri çok seviyor. Hazır yufkayı kullanmayalı uzun zaman oldu. Geçenlerde bloglarda dolaşırken Pudra Şekerim'in bloğuna rastladım. Gözümün kestiği güzel ve kolay bir tarif buldum. O gün eve gider gitmez denedim. Sonuç mükemmeldi gerçekten. Bayıla bayıla yedik ailecek. Buradan da bu güzel tarif için Pudra Şekerim'e tekrardan teşekkür ediyorum.


Sizde denemek isterseniz tarifi şöyle: 
İç Harcı İçin: 
- Ufak ufak doğranmış yarım kangal sucuk
- 2 tane soğan
- 2 tane domates
- 2-3 çorba kaşığı zeytinyağıyla soğanı kavurup, sucuğu ekliyoruz. En sonda domatesleri ekliyoruz.

Hamuru İçin:
- 4 su bardağı un
- 1/2 çay bardağı zeytinyağı
- 1 şişe maden suyu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kuru maya (Biraz su ile ıslatırken içine bir tane küp şeker atarsanız maya dışarıda çözünmeye başlıyor. Hamurun daha çabuk mayalanmasını kolaylaştırıyor ve daha güzel hamur elde etmenizi sağlıyor)
* 400 gr. kadar tereyağı kullandım.

Tam bu ölçülere göre çok güzel bir hamur elde ediliyor. Sonradan un bile eklememe gerek kalmadı.
14 tane beze yaptım. 7 tane bezeyi tabak büyüklüğünde tek tek açıp yağladıktan sonra borcamınıza sığacak şekilde 7 sini birden açıp borcama yayın. İç harcını ekleyin, diğer 7 bezeyi de tek tek açıp yağlayıp, üzerine koyun. En üste yine tereyağı dökün bol bol. Benim çocuklar sevmediği için susam kullanmadım dilerseniz siz üzerine serpebilirsiniz. Hamuru dilimleyip, 10-15 dakika da bekletin. 180 derecelik fırında pişirin.
* Sakın yağı sürüp geçmeyin çok kuru olur. Ben tereyağını bol bol kullanmama rağmen benim böreğim tam ayarında olmuş. 

Sucuklusunu çok beğendim. Başka içlerle de denenebilir tabi. 2 gün sonra da kıymalısını yaptım ama etle aram pek iyi olmadığı için çok beğenmedim. Mesela ıspanaklısı harika olur diye düşünüyorum. Hamuru bir harika neli yaparsanız yapın ama mutlaka deneyin hayran kalacağınız bir lezzet :-)

Şimdiden Afiyet olsun... 

32 yorum:

  1. Merhaba, pudra şekerim Mehtap, benim de çok sevdiğim arkadaşlarımdan, tarifi ben de et yemediğimden maydanozlu peynirli yapayım bari o kadar güzel görünüyor ki, elinize sağlık, afiyet olsun.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Göründüğünden daha da güzel emin olun :) Bayılacaksınız...

      Sil
  2. Ellerinize sağlık, hiç açamam ben hamur ama gördüğüm kadarı ile bunun hamuru öğle ustalık istemiyor, hafta sonu yapayım bundan bakalım beğenecek mi evdeki sucuk canavarları :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten sizinde söylediğiniz gibi açma yeteneğine sahip olmaya gerek yok. Çok pratik inanın küçük küçük açıldığı için herkesin kolaylıkla yapabileceği bir tarif çocuklar bu tür lezzetlere bayılıyorlar.
      Bakalım sizin sucuk canavarları da bizimkiler kadar beğenecek mi? :))

      Sil
  3. Seni tebrik ediyorum. Ben bir türlü istediğim incelikte yufka açamıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Safiye bu çok incelik isteyen bir yufka değil bence denemelisin. Çok pratik ve yapımı da açması kolay.

      Sil
  4. Eline sağlık arkadaşım, hafta sonuna aklımda olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filizcim sen marifetlisindir bu konularda mutlaka yap kızlara yarasın kuzulara :)
      İnstagramdan bekliyorum fotoyu yapınca ;-)

      Sil
  5. Offf nefis gözüküyor, ellerinize sağlık. Tabi ki el açması börek ile hazır yufka börek arasında dağlar kadar fark oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keşke yaptıklarımızı buradan ikram etme şansımızda olsa ne iyi olurdu değil mi? :)

      Sil
  6. Merhabalar.
    Mutfaktan pek anlamam ama, lezzetli ve enfes bir börek olduğu, hem kullandığınız harçlarından, hem de görüntülerinden anlaşılıyor. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim gerçekten de enfes bir börek. Erkekler mutfağa girse bile zaten bu börek işi bir tık daha ileri bir mesele bu nedenle uzak olmanız çok doğal. Yorumunuz için teşekkür ederim.

      Sil
  7. Uff harika gözüküyor..elinize sağlık denemeli mutlaka sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle şiddetle denemenizi tavsiye ederim.

      Sil
  8. elinize sağlık, sucuklu börek ne duydum ne yedim, el açması olunca tadından yenmez heralde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz...
      Tadından yendi de bitti hem de nasıl yendi keşke onu da fotoğraflasaymışım :)

      Sil
  9. Ellerinize kollarınıza sağlık..Afiyetler olsun..Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Teşekkür ederim. Sevgiler bizden...

      Sil
  10. Elinize sağlık,nefis görünüyor:)Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Teşekkürler...
      Gerçekten de nefisti :-D

      Sil
  11. ooh afiyetler olsun kuzucuklara:) Ellerine sağlık, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim hem tarif hem ziyaretin için :)
      Sevgiler...

      Sil
  12. Elinize sağlık harika görünüyor. Ayrıca ben de bloğuma beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz teşekkür ederim. Hemen bakıyorum bloğunuza ;)

      Sil
  13. Merhabalar,
    Ellerinize emeğinize sağlık. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz. Teşekkür ederim. Beğenmenize sevindim.
      Bıraktıklarınızı aldım sizin blogdaki kurabiyelerin oraya ben de koydum :))
      Sevgiler...

      Sil
  14. öfff aman allah bu neeee. ay ne bu yaaa. du anneme bildireyim bunu ah ah bayılırım ben buna yersem :)

    YanıtlaSil
  15. nasıl güzel kokmuştur o börek... Pazar kahvaltısına ben de mi yapsam... ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koktu valla. Tam da pazar kahvaltısına layık bir börek şiddetle tavsiye ederim.
      Sevgiler...

      Sil
  16. baş döndürücü fotolar bunlar :)

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)