Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

30 Kasım 2015 Pazartesi

Kürk Mantolu Madonna - Sabahattin Ali

Kitapları internet sitelerinden aldığım içim yeni çıkanlar, çok satanlar derken kendimce bir liste oluşturuyorum. Bazı kitapları çok satanlarda çokça gördüğümden mütevellit (adı üstünde çok satanlar elbette orada göreceğim :)) Yüzü eskimiş gibi geliyor. Bazılarının kapağı çekmiyor, arka kapağı cezbetmiyor derken neredeyse bu kitabı okumaktan mahrum kalacaktım. Her seferinde görmeme rağmen yine de inatla almıyordum. Sağolsun sevgili Esra (2balık) okumuş hatta kitapla aralarında duygusal bir bağ oluşturmuş ve çok da güzel bir yazı yazmış. Son zamanlarda Esra'nın tavsiyesiyle okuduğum ve beğendiğim kitaplar gitgide artıyor. İyiki tanımışım seni Esracım :) İyi ki varsın...
Kitaba bir hevesle başladım başlamasına da çocuklardı, işlerdi evdi derken 160 sayfalık kitap elimde 5-6 gün süründü. Okumak için fırsat bulamadım, bulduğum zamanlarda da göz kapaklarım buna müsade etmedi. Kitabın ilk 60 sayfasına kadar çok sıkıldım. Haa belki bunda bölük pörçük okumamın da rolü olmuş olabilir. Her sayfasını ne zaman çıkacak bu kürk mantolu Madonna diye diye okudum. Madonna bir çıktı pir  çıktı zaten :)

Geri kalan sayfalarını bir solukta okudum. Sabahattin Ali ilk defa okuduğum bir yazar. Ama o nasıl bir anlatımdır öyle ve nasıl kitabın içine çekiştir. Eşim televizyon izlerken ben de kitap okumayı tercih ediyorum. Başka odaya gidip onu yalnız da bırakmaktansa, kulaklık takıp Farid Farjad klasikleri eşliğinde kitap okuyorum. Daha önce başka kitaplarla da dinledim bu müziği ama bu kitapla özellikle duygu yüklü bölümleri öyle güzel bir uyum sağladı ki kendimi adeta kürk mantolu Madonna filmini izliyor gibi hissettim bu fon müziğiyle. Bazı koptuğum yerler oldu ağlamaktan okuyamadım. Eşimin kitaba da ağlanır mı diye alay etmelerine de maruz kalsam ağlayarak okuduğum ender kitaplardandı. 

Raif beyin naif duruşu, beslediği derin aşkın masumluğu, ince ince işlenmiş. Kelimeler özenli titizlikle yerleştirilmiş yaşanan aşkın duruluğunu yansıtmak için. "İncir Reçeli" filmini hatırlattı bana. Konu olarak benzeşmese de onu hatırladım. Birbirlerine besledikleri aşkın büyüklüğü, yan yana olup birbirlerine ulaşamamaları... Uzun süredir böyle derin bir aşk hikayesi okumamıştım. Kendi cümlelerimle birşeyler yazamıyorum tutuldum nedense Raif beyin ve Maria'nın derin cümlelerinin üzerine benimkiler çok hafif kalacak. Siz en iyisi bu kitabı ölmeden önce okunacak kitaplarınız arasına koyun ve bir an önce okuyun. Pişman olmayacaksınız...

Sevgilerimle Ülkü...

16 yorum:

  1. Yıllar evvel okumuş ve çok beğenmiştim.Kitaplığımda yazarın Kuyucaklı Yusuf kitabı da okunmayı bekliyor.Ah bir fırsat bulabilsem...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kitabını da çok duydum bekleyen kitaplarım var onlardan sonra biraz Sabahattin Ali okumayı planlıyorum bende...
      Sevgiler...

      Sil
  2. Ölmeden önce okunacak kitaplar listesine aldığına göre mutlaka okumalıyım dedim, zaten methini çoktandır duyuyordum ama bir türlü almaya fırsatım olmamıştı. Hep nasıl bir konusu var derdim, aşk hikayesi demek. Hem de seni ağlattığına göre bayağı dramatik olmalı. Kitabın yanında torku çikolata ve kahve de pek hoşuma gitti:))) çikolatalı, kahveli ve kitaplı güzel bir yeni hafta diliyorum Ülkü'cüğüm.
    Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Müjde abla sen kesin seversin. Ağlak zamanıma mı geldi diyeceğim ama öyle bir ruh hali içinde de değildim. Ağlayarak okuyan çok kişi var haberin olsun :) Torku çikolata iyidir iyi kaliteli lezzetli (reklamlar) :))
      İyi dileklerin için teşekkür ederim abla hepimizin için öyle olsun çikolata tadında günler diliyorum...
      Sevgiler...

      Sil
  3. "number one" diyorsun yani? :) "böyle raif beyler var mı ya?" diyor insan, di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Number one diyemiyorum sevgili Dilek ama çok çok beğendiğim kesin :)
      Rafi beyler yok tabiki gerçek hayatta ya filmlerde ya da kitaplarda var onlardan :D
      Sevgilerimle...

      Sil
  4. Bayıla bayıla okudum ve cok uzun süre etkisinden kurtulamadım ben de. Bir an önce yazısını hazırlamam gerek, iyi hatırlattın ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay kolay akıldan çıkarılacak bir kitap değil gerçekten ;)
      Hazırlayın bir de sizin pencerenizden bakalım Madonna'ya :)
      Sevgiler...

      Sil
  5. Benim de planımda olan bir kitap. Aşkı hiç olmazsa kitaplarda yaşayalım, değil mi? ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öne almanızı tavsiye ederim sonra sizde benim gibi nasıl olur da daha önce okumamışım diye hayıflanmayın :)
      Bu kitaptaki gerçekten de aşktı. Gerçek hayatta sevgi neyimize yetmiyor ki bir de aşk mı arayacağız durumundayız malesef :))
      Sevgilerimle...

      Sil
  6. Çok satanlar bana da itici gelir hep nedense. Epey bir sonra okurum o kitapları. Kürk Mantolu Madonna kitabını ise okuyalı epey oldu. Kesinlikle okunası bir kitap...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok eski bir kitap zaten bakın siz okuyalı baya olmuş. Neyse ki bende böyle bir eserden yoksun kalmadım Allah'tan...
      Sevgilerimle...

      Sil
  7. Merhabalar.

    Kitaplardan öğrenebileceğimiz çok şeyler var. yeterki okuyabilelim. Kitap tanıtım dergilerinde ve gazetelerde kitabın tanıtımı ile ilgili açıklamaları okumuştum. Bu güzel kitap tanıtımınız için, teşekkürlerimi sunarım.

    Selam ve dualarımla.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar Recep bey,
      Okumanızı da tavsiye ederim. Edebi dilini ve anlatımını seveceğinizi umuyorum.
      Saygılar...

      Sil
  8. sabahattin ali en sevdiğim yazarlardan biridir. eserleri kitapsal anlamda hakettiği değeri görmemiş bence.göklerde kartal gibiydim ve leylim ley şarkıları sabahattin ali şiirleridir aslında ama birçoğumuz bilmiyoruz.
    blogunuzu takibe aldım ilginizi çekerse sizi de bloguma baklerim.
    sevgiler
    http://suichenn.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz bloğuma :)
      İlk kez okudum ama tarzını beğendim kesinlikle son olmayacak. Onun yazdığını bilmiyordum gereçekten bu şarkı sözlerini teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.
      Sevgiler...

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)