Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

23 Haziran 2015 Salı

ŞEKER PORTAKALI

Ortaokul lise yıllarımda okuduğum kitapları hiç hatırlamıyorum. Hafızam reset atmış bazı geçmiş kayıtlara... Şeker Portakalı çok eski bir çocuk kitabı ismi hiç yabancı gelmedi ilk başta kitabın kahramanı Zeze de yabancı gelmedi. Okudum mu okumadım mı derken kafamdaki deli soruları bir kenara bırakıp alıp okuyayayım şuracığa not alayım dedim. Her neyse artık okudum iyi biliyorum ve unutmayacağım sevgili bloğumun sayesinde birikecek kayıtlarım inşallah başına bir kaza bela gelmezse (Allah korusun bloğum bloğum aman sana bişey olmasın.) Ahana da sonunda bloğuyla da konuşmaya başladı tamam yedi bu kafayı diye düşünenler olabilir. Lütfen alıcılarınızın ayarı ile oynamayınız azıcık sevgi yumağı olalım bloğumla dedik :))

Aslında çocuk kitabı okumuyordum sağolsun 2balıkFiliz ve Elif instagramdan paylaştıkları çocuk kitapları ve yorumları sayesinde beni de özendirdiler. İyi ki özendirdiler ruhuma iyi geldi. Çocuk kitabı okumak oğlumla aramızdaki diyaloğu bile etkiledi. Ona karşı daha anlayışlı ve ılımlı davranışlar sergilemem de Zeze'nin etkisi büyük bence. Sabır çıtamı biraz daha yükselttim sanırım ;)

Portakal Şekeri 5 yaşındaki Zeze'nin gözünden onun dünyasının anlatıldığı bir çocuk kitabı. Konusunun öyle uzun uzadıya anlatılacak bir yanı yok. Ama çocukların penceresinden onların dünyasına alıveriyor bizi. Onunla oyun oynuyor, onunla üzülüyor, onunla seviniyoruz. Türlü türlü yaramazlıklarının sonucunda yaşadıkları anlatılıyor kitapta.
Ah Zeze ahhh küçük olmak, çocuk olmak ne zor iş...
İçinizdeki çocuğu öldürmeden musmutlu, bol kitaplı, güzel günleriniz olsun...
Sevgiler... 


15 yorum:

  1. En sevdiğim kitaplardan biridir sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet genelde herkesin sevdiği kitaplar arasında sende seviyormuşsun demekki bak :)
      Sevgiler benden olsun :))

      Sil
  2. çok tatlı anlatıyon sen hep :)))) bunun filmini izlesene hemen. yeni film. filmi de mikemmel yaaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı benim diğer adım dermişim haa haa şaka bir yana çok teşekkür ederim deepcim. Tatlı tatlı yazmak için çabalıyorum ki ağzımızın tadı yerine gelsin ziyaretçilerim keyifle okusun yazılarımı istiyorum çömez bir bloger olarak bunu becerebiliyorsam ne mutlu bana. En kısa zamanda filmini izleyeceğim teşekkür ederim. Sen beğendiysen boşa beğenmemişsindir ;)

      Sil
  3. Küçük Prensten sonra bende başladım çocuk kitapları okumaya ama Şeker Portakalını hala okuyamadım. Ama çok iyi özendim şu an ilk iş sahafa ugrayıp alıcam bu ayın listesine ekliyim. Bu arada sitenin yeni rengi çoooook tatlıı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük prens de benim küçükken okuduklarımdan ve yine hatırlayamadıklarımdan tekrardan okuyacağım elimdekiler bitince. İçindeki çocuğu öldürmüyor çocuk kitapları oku oku iyi gelir ruhuna ;)
      Aaa rengi değiştirdiğimi farketmişsin dikkatli bir takipçiye sahibim demek ki beğenmene sevindim teşekkür ederim :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  4. son yazıma baksan yaaa amaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deepcim ilk defa bugün öğleye kadar bloğa giremedim işlerim biraz fazlaydı sen de benden bahsetmişsin bloğunda çok teşekkür ederim tekrardan tanıtım için. Senin tanıttığın bloglar mühim ben de o listeden çok faydalanıyorum yeni bloglar keşfediyorum sayende ne kadar yardımseversin :)

      Sil
    2. bak şule ile arkadaş olun. çok tatlıdır o da.

      Sil
    3. charlienin çikolata fabrikası oku bak.
      bi de komşum totoro izle.
      çocuk şeylerii.
      :)

      Sil
    4. Şuleyi takibe alıcam hemen sık sık ziyaretleşiriz artıkım sayende :)
      Ahh ahh deep sırada okuyacak çok kitap var ama okuyacak o kadar zaman yok bu ne yaman çelişki böyle.
      Yavaş yavaş sindire sindire zaman buldukça okuyup paylaşırım burdan

      Sil
  5. Şeker portakalı küçükken benim de okuduğum bir kitaptı ama hiç bişi hatırlamıyorum.Şimdi yazınızı görünce ben de alıp okuyayım dedim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Böyle yazılar bize bazı kitapları okumamız için hatırlatıcı oluyor bende size hatırlatmışım keyifli okumalar, sevgiler...

      Sil
  6. Aaa ben miyim o 2 balık :) Zeze'nin hikayesi sahiden de çok güzel değil mi.. Çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ta kendisisin :) Güzeldi evet, rica ederim ;)

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)