Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

27 Haziran 2015 Cumartesi

ANNE KARARLILIĞI


 anne kararlılığı illüstrasyon ile ilgili görsel sonucu

Efenim şu an size en sevdiğim tatil akşamından sesleniyorum. Önümde hiç bitmeyecek gibi gelen koskoca iki tatil günü olması mutluluk sebebim :)) Bir başka deyişle tatil fukarası çalışan anne avuntusu da diyebiliriz buna ;)

3 hafta önce benim ufaklığı sütten kestim. Artık darallar gelmişti kendime hiç vakit ayıramaz olmuştum. Ne uyurken rahat vardı ne otururken. Vakti gelmişti hatta geçiyordu bile. Onur oldukça zorlandı. 1 hafta kadar sürekli istedi aklına geldikçe bana vuruyor, agresifleşiyordu. Eziyetin bini bin para oldu. Benim esas gözümü korkutan uyutma sorunuydu korktuğum da başıma geldi zaten. Gece 1,5 oluyordu bizimki hala uyumakta direniyordu. En son çare elimize örtüyü alıp beyefendiyi sallamak oluyordu zaten bu da küçük beyin isteği üzerine kendi kendine keşfettiği bi teknik oldu. Onun için son derece keyifli olan bu durum bizim için işkence olmuştu. Ellerimiz sallamaktan şişiyor, yatağına bırakınca anında uyanıyordu. Hem sallanıyor hem de "anne dan dan" diyor. "Dan dan" ne peki? Dandini dandini dastananın Onurcası :)) 

Yine bir gece saat 3 oldu hala uyumakta sıkıntı çıkarıyor. Üşütmüş biraz burnu falan da tıkanıktı. Zaten uyuyamıyordu üstüne bir de hastalık gelince çifte işkence oldu. O gün yeni birşey keşfettik çocuklarımıza karşı eşimin ve benim sabrı sonsuz...Yahu bu kadar zor olmamalı anne-babalık diye düşünüyorum nerde hata yapıyorum diye kendimi sorguluyorum işkencenin ortasında. Bu bir geçiş dönemi diye sabır çekerken. Yarın ben ne yapacağımı biliyorum dedim.  Tabi biz ertesi gün pert şekilde 3 saat uykuyla işe gittik ramazan olması da cabası...

Ertesi gün akşam saat 11 oldu. Eşime sen kaybol dedim. İkimizi birden görünce şımarıyor çünkü. Hadi bakalım artık uykumuz geldi deyip televizyonu kapattım. Ağlamaya başladı hemen tepinmeler yok ışığı açacakmışım oturacakmış. Hayır Onur dedim. Benim çok uykum geldi. Baba da yok işe gitmiş. Bak ışıklarda söndü. Kediler uyuduuu, köpekler uyuduuu o bir yandan soruyor mee? Evet meeeler de uyudu. Tayo? (Çizgi film kahramanı otobüs Tayo) Tayo da uyuduu. Onur'un da uykusu gelmiş annesinin de... Çok kararlıyım ama bu kararlılığımı ona hissettiriyorum. İlk önce yatağa gelmedi ben yatıyorum o inadından yanımda ayakta duruyor. Gözümü kapattım baktım o da ayakta gidiyor. Hooop diye hemen yanıma aldım. Vee o gece ilk kez yan yana uyuduk. Gece yarısı uyandığında ağlayınca eşim gel gezdireyim oğlum dedi. Ben hemen şiişşt yok babası kediler uyuyor meeler de derken o yeniden uykuya geçti. 

Sonraki günler ne mi oldu? Her geçen gün bir önceki günden daha itirazsız ve daha rahat uyumaya gittik. Hatta artık uykusu geliyor ve kendisi elimi tutup nennen diyor. 

Bu yaşlarda çocuğu olan anneler beni çok iyi anlayacaktır. Çocuk eğitimde kararlılık şart! Her zaman söylediğim bir söz vardır. "Çocuk beni değil ben onu eğiteceğim"

Çok mühim bir sorunu ortadan kaldırmanın mutluluğu içerisindeyim.
Darısı bebelerini uyutma sorunu yaşayan tüm annelerin başına...
Sevgilerimle tatlı rüyalarda buluşalım :))

21 yorum:

  1. Bu kadar işte! Tebrikler. Ah bu uyku konusu her anaya roman yazdırır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Romana zamanim yok da post yazayım dedim ben de :))

      Sil
  2. Uykusuzluk kadar zor birşey yok gözün aydın canım iyi çözmüşsün ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çalışıyorsan bi de uykusuzsan muhteşem ikili yerli yerinde demek depresyona girmek için ;)

      Sil
  3. Ne iyi etmişsiniz kararlı durarak.Uzun süre problem yaratacak konuyu kararlılığınız sayesinde çözmüşsünüz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen maşallah diyelim de nazar değmesin 2 gündür ufak pürüzler çıkarıyor uyku arasında o kadar da olacak artık

      Sil
  4. dan dan dan tayoooooo :)

    eee şimdi beraber mi uyuyosunuz yanii her gece. ben lise ikiye dek annemle uyudum yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaten beraber uyuyorduk şimdi de devam ediyoruz bu duruma aynı yatakta yani. Abisini 3 yaşında ayırmıştım kendi yatağına ve odasına buna da haksızlık olmasın o da 3 yaşına gelince abisinin yanına postalayacağım ;)
      Seninki de pek azmış maşallah :)

      Sil
  5. Kesinlikle kararlılık şart. Memeden kesme, tuvalet eğitimi, emzik bıraktırma vs. vs. Neyse ki biz zorlanmadık. Hemen halloldu. Zamanı gelince zaten kendileri bırakıyorlar, biz yardımcı oluyoruz sadece.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizin o dönemleriniz rahat geçtiği için zamanı gelince bırakırlar demişsiniz sanırım. Eğer biz ısrarcı olmayalım benimki gibi inatçı bıdıklar asla zamanının geldiğini kabullenmiyorlar. Şimdilik iki zor aşamayı (uyku ve memeden kesme) hallettik. Aynı başarıya tuvalet eğitiminde de ulaşmayı hedefliyorum :) Bakalım ya nasip artık ;)

      Sil
    2. Zamanı gelince yapıyorlar dediğim; mesela zamanı gelmediyse tuvalet eğitimini istesenizde öğretemiyorsunuz, zor geçiyor. Zamanı geldiyse iki günde öğreniyor. Doğru hareket, doğru zaman ve kararlılık olunca oluyor.:)

      Sil
  6. hımm aldım taktikleri o vakit. hemen depolayayım. " kararlılık şart, çocuk beni değil ben çocuğu eğitecegim." Evet okuyunca cidden korkulacak gibi gelmiyor artık çocuk sahibi olmak bana da :))

    YanıtlaSil
  7. ohh hadi hayırlı olsun . :)
    bende memeden ayırdığımda büyük bir ohh çekmiştim çünkü tam bir meme müptelasıydı kızım . kendi kendine uyumaya bbekken alıştırıp o sorunu o zaman inatla baş edip çözmüştüm . Kesinlikle kararlılık şart yoksa olmuyor cidden . Böyle sürüp gitccek heralde bu işler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bütün aşamaları birer birer aşacağız sonra bir bakmışız onlar büyümüş bizler yaşlanmışız. Ömür böyle geçip gidecek işte...

      Sil
  8. Anne olma sanatında kararlı adımlar ve azim şart. Hiç kolay değil.. O sevgili miniklerle harika bir yaşamınız olsun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kolay değil evet ama onların bir gülüşleri herşeye bedel. Çok teşekkür ederim nazik yorumunuz ve ziyaretiniz için :)

      Sil
  9. Benim oğlum şu an 2 yaş ve üç aylık. Ben altı aylıkken ayakta sallamayı bıraktım. Şöyle ki bir gün gerçekten çok hastaydim. Bebeğim hiç halim yok hadi yanyana uyuyalim dedim. Biraz mizildandi ve uyudu. Ahaa dedim bu muydu? :) çocuklar böyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bireysel farklılıklar var tabi her çocuğun yapısı başka oluyor kardeş kardeşe bile uymuyor. Şanslıymışsınız ki sizi dinlemiş darısı her konuda beni dinlemesi için Onur beye olsun :)

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)