Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

7 Nisan 2017 Cuma

Görmedim Duymadım Bilmiyorum

üç maymun ile ilgili görsel sonucu
Bir çok gencin hayali nedir? İyi bir üniversite okuyup, okuduğu alana göre kaliteli bir iş sahibi olmak, iş alanında kendini geliştirip, kariyer yapmak ve tabi ki de kişisel gelişime paralel olarak da yüksek miktarda kazanç sağlamak. Ülkemizde milyonlarca genç yıllarını okumakla geçiriyor. İlkokuldan itibaren başlayan sınavlar üniversiteden sonra da son bulmuyor. Doktorlar tusu kazanabilsin ki uzman olsun, öğretmenler kpssden afaki puanlar alabilsin ki atanıp öğretmen olabilsin. Yanlış anlaşılmasın sistemi tartışıp yanlışlığı üzerine konuşarak kendimi yoracak değilim.  

Okuyup büyük adam/kadın olmak için çürüyen dirseklerden sonra işte o hayalini kurduğumuz işe girdik. Acemi balık gibi full kapasite çalışarak gecemizi gündüzümüze kattık. Sonrasında gece gündüz çalışmanın karşılığı olarak ne hak ettiğin parayı alabiliyorsun ne de beklediğin terfiyi... Hala aynı kapasitede çalışmamıza rağmen zamanla beklentimizi düşük tutmayı öğreniyoruz. Minicik zam ve terfisiz yıllar acımasızca geçiyor. Bu duruma ne bir üst amirin müdahale ediyor ne de onun daha üstü. Herkesin tek yaptığı şey güç bela buldukları koltuklarına sıkı sıkıya sarılıp, gördüklerini görmezden, duyduklarını duymazdan gelerek etliye sütlüye karışmadan ceplerini doldurup kendi misyonlarını tamamlamak. Hem özel sektörde hem devlette durum böyleyse ne yapalım deyip biz de adaletin tecelli etmesi için kıyamet gününü bekleyeceğiz artık. 

Bunların yanında bu kadar sömürdükleri yetmezmiş gibi bir de şakşakçılar var. Peki bunların görevi sadece herşeyi alkışlamak mı? Hayır! Üstüne basa basa geldikleri o makamın altındaki çalışanları güçlerinin yettiği kadar ezmek, onları iş yapmıyor gibi gösterip bütün işi kendileri yapmış gibi göstermek bu da yetmezmiş gibi sadece ekmeğinin peşinde olan insanlara iftira atıp, yükselmelerini engellemek için aklınıza gelemeyecek çirkinlikleri yapmak için tüm güçlerini harcarlar. Yahu tamam sizinle inatlaşan yok sizin kadar yalaka, riyakar olmak zaten mümkün değil modunda bizler çalışırken, onlar bu savaşta kendilerini galip sayarken, aslında hiç fark edemezler neler kaybettiklerini.... Yazık ki bu çark bu şekilde döndükçe onlar daha da büyüyecekler. Altta kalanının canı çıkacak. Şunun iyi biliyorum bu döngüden paçasını kurtaran arkasına bakmadan kaçacak.

Yalan dünyada elinize ne geçecek ki garibanın canını yakarak, mazlumun ahını alarak, hakkını haklıya vermeden yaşayarak nereye ve ne kadar mutlu olacaksınız? Açıkçası ben meraktayım. Ama hepimiz bekleyip göreceğiz. Hiç kimsenin yaşattığı zülum yanına asla kar kalmayacak en azından bunu biliyor ve ona göre yaşıyorum. 

Allah herkesi vicdan, merhamet sahibi, içinde Allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın...
Hayırlı cumalar... 

23 yorum:

  1. Sistemin dışında kalamazsın, farklı olduğunda bundan hiç hoşlanmazlar. Çark döner devir daim devam eder. Değişen bir şey olamaz. Sistem istediği gibi şekillendirdiği bireylerini aynı çarkta aynı şekilde döndürür. Kıyamete kaldı lafı bana göre her şeyi özetliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman kıyamet gününde görüşmek umuduyla diyelim onlara ;)

      Sil
  2. Bu sistemde benim en çok canımı sıkan bir zamanlar ezilerek acı çeken insanların aynı konuma geldiklerinde altındakilere aynı eziyeti çektirmeleri:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nereden geldiklerini unuttukları için o eziyeti çektiriyorlar ya zaten :(

      Sil
  3. Kadriye'ye katılıyorum. Ne yazık ki çarkın dişi haline gelince ısırmaktan geri kalmıyorlar. Ne kadar üzücü :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah bizler o çarkın dişlerinden olmayalım dediğim gibi Allah vicdan versin herkese...

      Sil
  4. İşte bu yüzden çalışma hayatı beni çok korkutuyor. Çalışmak istemiyorum :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer ki büyük şirketlerde çalışmayı düşünürseniz malesef durum bu 😔

      Sil
  5. Okumak, yüksek öğrenim yapmak da yetmez bazen. Okulda öğrendiklerinizle hayatın istediği bilgiler de farklı olur. Yeniden bir öğrenme sürecine girersiniz. Takdir teşekkür alırsınız, maaşınıza yansımaz.
    Ama gene de onca işsizin olduğu bir ortamda işiniz vardır.Vicdan sahibiyseniz onu en iyi şekilde yapmaya çalışırsınız.
    Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En önemlisi de o zaten vicdan sahibi olmak benim içim her yönden çok rahat her işimi elimi vicdanına koyup da yaptığım için...
      İşimiz olduğu için de ayrıyeten şükrediyorum tabiki de ;)
      Benden de sevgiler ❤️

      Sil
  6. Merhabalar.
    Her yerde bildik bir üç maymun sahnesi oynanıyor. Yazınızın tamamını okuduktan sonra ne kadar kahrolduğumu ve üzüldüğümü anlatamam. Adaletin tecelli edeceği adresin kıyamet günü olarak belirlenmesi kadar daha acı ne olabilir ki? Ve yazınızı, kıyamet günü kadar acı olan, "Allah herkesi vicdan, merhamet sahibi, içinde Allah korkusu olan insanlarla karşılaştırsın..." duasıyla bitirirken de, eğer işimiz bu insanlara kaldıysa, yine kıyamete kalmışız demekten kendimi alamıyorum. Ben artık bu dünyanın adaletinden de, insanlarından da ümidimi kesmiş bulunmaktayım.
    Cenab-ı Hakk, içinde vicdan, merhamet duygusu taşıyan ve Allah'tan korktuğu için zulme uğrayan mazlumların yar ve yardımcısı olsun.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba efendim hoşgeldiniz,
      Ben bu dünyanın adaletinden umudumu keseli hayli zaman oldu.
      Allah bizleri vicdan ve merhametten yoksun etmesin inşallah...
      Allah'a emanet olun.
      Saygılar...

      Sil
  7. Tek olsak bile direnmek gerek.. "Biz ses çıkarmadığımız sürece her şey daha kötüye gider." Biliyorum bıkkınlık yaşıyorsunuz. Ben 9 senedir, mesleki alanımın oldukça dışında çalıştirılıyorum. Diğer taraftan iki defa gönderilmem için istek yapıldığı halde...
    Ben de bir dokunsan binlerce şey söyleyecek insanlardanım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde muzdaripmişsiniz demek ki ne diyim Allah kolaylık versin hepimize...
      Emekliliği gözlemekten başka da yapacak bişey yok malesef 😔

      Sil
  8. Beni is hayatindan sogutanlar bu cinsler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepimizi soğuttular, bıktırdılar, ideallerimizden uzaklaştırdılar ve hepimizi mutsuzlaştırdılar 😔
      Şimdilik onlar çok mutlu olsun, elbet sıra bize de gelecek 😌

      Sil
  9. siteniz çok güzel paylaşım için teşekkürler, bende beklerim :)

    YanıtlaSil
  10. napcan işte insan arızalı defolu bir varlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fabrika ayarlarına dönebilse daha saf bir varlı olabilir ama deepcim ;)

      Sil
  11. Erken emekli kararrı almama sebep yazdıklarınızın tamamı.
    Bilgi-tecrübenizin en verimli zamanında sevdiğiniz mesleğinzden uzaklaşmak bu yüzden...
    para meselesi bir şekilde şükürle hale-yola giriyorda ?
    Ruh sağlığınızı kaybetmemek için buraya kadar diyor çekilyorsunuz inzivaya bir nevi...
    Allah sizlerede nasip etsin emekliliğe böyle bakınca mutlu olmamak mümkün değil.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Resmen iç sesimin yazıya dökülmüş hali olmuş bu yazı, kaleminize sağlık vallahi..

    YanıtlaSil
  13. Dünyanın ne kadar çirkin ve kötü bir yer olduğunu sizden dinlemiş olduk. Maalesef çok acı gerçekler. Doğru söze ne denir...

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)