Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

11 Nisan 2017 Salı

Çocuklarım Çok Şanslı Çünkü Ben...

Biraz sonra okuyacağınız kendimi dev aynasında göstereceğim yazı tamamen başka bir blog tarafından tetiklenme sonucunda çıkan bir yazıdır. Şöyle ki kahveicermiyiz bloğunun kıymetli sahibesi, tek soruluk bir mim başlatmış. Katılmak isteyen anneler de çocuklarının neden şanslı olduğunu uzun uzun yazıyor. Pek çok arkadaşım daha önce yazdı. Bende bugün hazır fırsatını bulmuşken yazayım dedim. Bakalım benim çocuklar neden çok şanslıymış 😊

                                  Çocuklarım Çok Şanslı Çünkü Ben; 
💬 Önceliğim her zaman her konuda çocuklarımdır. Evde tonlarca iş beni beklese de çocuklarım benimle oyun oynamak ya da başka birşey yapmak isterse, bütün işlerimi bırakır onlarla vakit geçiririm. Şekilde görüldüğü üzere ütü masası arka fonda dururken, biz kurabiye yapıyoruz 😊 Bir tek bu mu mutfak tezgahında tabak koyacak yer olmadığında bile "annee oyun oynayalım çok sıkıldık" cümlesine karşı koşa koşa gidip oynuyorum.

💬 Hiçbir materyale ihtiyaç duymadan her durumda oyun türetebilip, bunu keyifli hale getirebiliyorum.

💬Yolda gördüğüm küçük bir ağaç kabuğundan bile masallar anlatabiliyor ya da onun buraya gelişi ile ilgili onlara ayrıntısını anlatıp bilgi verebiliyorum.

💬 Onlara okuyacağım her kitabı önce kendi süzgecimden geçirerek, sonra onların okumasını sağlıyor, ayrıca her akşam birlikte kitap okumak için vakit ayırıyorum.

💬 Oturma odasındaki bütün yastıklar bir devden korunmak için kale haline getirildiğinde, ben de bir dev olup küçük çocukları yemek yapmak için yola çıkıyorum. 😊

💬 Sevginin en değerli nimet olduğunu sürekli vurguluyor, doyasıya onları öpüp, koklayıp, sarıp sarmalıyor, sevgimi gösteriyorum. 

💬 Hareketli bir müzik duyduğumda hiç beklemedikleri bir anda onları dans ettirmeye başlıyor ve dakikalarca kahkahalar eşliğinde kollarından tutup döndürüyorum, anne çıldırdın mı sorularına hiç aldırmam.

💬 Merak ettikleri her konuda onları araştırmaya yönlendiriyor, hazıra konmalarına engel olarak, bilmediği kelimenin anlamını sözlükten; konuyu da güvenli internet sitelerinden araştırmasını sağlıyorum.

💬 Oynadığımız oyunlarda keyifli vakit geçirmenin yanında dikkat ve  zeka gelişimini destekleyici oyunlara ağırlık veriyorum.

💬 İnsanların fiziksel özellikleriyle alay edilmeyeceğini, onlara yardım edilmesi gerektiğini, büyüklerine karşı saygılı olmayı incelikle öğretmeye gayret ediyor, ahlak kurallarına önem veriyorum.

💬 Sosyalleşmelerini desteklemek amacıyla kitap fuarı, tiyatro, sinema, hayvanat bahçesi, bilim merkezi, müzeler gibi her alandan yerleri görmeleri için hiçbir fırsatı kaçırmıyorum.

💬 Başımın ağrısından duramayacak kadar çok yorgun olduğum da bile hamur oynayıp, boyama yapabiliyorum,
💬 Kardeşler arasında rekabet ortamı değil takım benliğini oluşturuyorum. 

💬İkisi arasında adaleti sağlayabilmek adına yiyeceklerini bile paylaştırırken, mutfak tartısı kullanarak onlara güven veriyorum. Böylece paylaşımın azlığı çokluğuna dair çıkabilecek muhtemel kardeş kavgasının önüne geçiyorum 😊

💬 Üstesinden gelebilecekleri her türlü sorunu çözmeleri için sabırla bekliyor, çözüm odaklı düşünmelerini, sorunlarla başa çıkmada adım adım ilerlemeleri için yönlendiriyorum.

💬 Başka çocuklarla değil kendileriyle yarış içinde olmaları için sık sık onları yüreklendiriyor, başarılarını takdir ediyor, onları  en güzel şekilde onurlandırıyorum.

💬 İstedikleri herşeyi elde edemeyeceklerini öğrenmeleri için, empati kurmalarını sağlıyor, olayları somutlaştırıyorum. 

💬 En yorgun olduğum zamanda bile ev yemeği yaparak, beslenmelerine özen gösteriyor, ambalajlı ürünleri ne kadar az tüketirlerse o kadar iyi mantığıyla çikolata, kek, pasta, tatlı türü herşeyi elcağızlarımla büyük bir keyif ve özenle yapıyorum.
💬 En iyi eğitimi alabilmeleri için araştırma yaparak, şartlarımızın el verdiği ölçüde, en iyi kaynaklardan, en doğru şekilde faydalanmalarını sağlıyorum.

💬 Onlara daha faydalı olabilmek için çokça okuyup, araştırma yapıyorum.

💬 Vicdanlı, merhametli, empati kurabilen çocuklar olarak yetiştiriyorum. 

💬 Vee en önemlilerinden birisi onlara yazılı kaynak ve güzel anılar bırakmak adına yüreğimden dökülenleri bu blogda onlar için yazıyorum. 

Özetle diyeceğim şu ki her anne evladı için en güzelini, en iyisini yapmaya çalışır. Yavrularım kendi ayaklarınızın üzerinde sağlam karakterli bir birey olarak durabilmeniz için benim elimden gelenleri dilimin döndüğü, kalemimin el verdiğince aktardım. Muhakkak ki eksik veya yanlış yaptığım konular vardır. Çünkü bende "anneliği" sizinle öğrendim. Hatam olursa şimdiden affola... 

Sizi canından çok seven anneniz ♥ ♥ ♥

15 yorum:

  1. Çocuklarınız gerçekten çok şanslıymış.:)

    YanıtlaSil
  2. Tüm bu emeklerin enguzel meyvelerini toplamaniz dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin.Allah herkesin emeğinin karşılığını versin inşallah...

      Sil
  3. Gerçekten de çok şanslılar :)

    YanıtlaSil
  4. Ay benim zorla yazdığım 5 maddeyi göz önüne alınca seninki epey kabarıkmış kuşum :) Valla bence de çok şanslı Onur ve Görkem :) Öperimm senii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İçimden geldiği gibi yazıverince doldu kaldı Esracım :) Teşekkürler canım ♥

      Sil
  5. Şanslı çocukların güzel annesini öpüyorum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım Şebnemcim teşekkürler bende seni öperim çok ♥

      Sil
  6. Süpersiniz. Tebrik ediyorum. Bence de onlar çok şanslı çocuklar. Ömürleri güzel olsun. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Amin inşallah öyle olur...

      Sil
  7. Harikasın Ülkü'cüm, sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler Gamzecim teveccühün :D
      Benden de kocaman sevgiler ♥

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)