Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

24 Kasım 2016 Perşembe

Çocuktuk Bizler...

Önemli günlerde nedense hep çocukluğum aklıma geliyor. Bizler de mi yaşlanıyoruz ne! Yaşlılar gibi sürekli anılardan bahsetmeye başladım :) Ben çocukken önemli günleri hep çok ciddiye alırdım. Öğretmenler, anneler, babalar günü, doğum günü olsun çok önemser hazırlıklarına haftalar öncesinden başlar, planlar yapar sürprizler ayarlardım. Kızlar mı çok önem veriyor böyle şeylere, ne de olsa duyarlı ve hassas bir yapıya sahibiz yaradılış itibariyle. Sınıfımızdaki hiç bir erkeğin öyle aman bugün şu özel gün bi hazırlık yapayım dediğine şahit olmadım :))

Malum iki gündür teog tatili var okullarda tam da öğretmenler gününe denk geldi. Görkem'e sordum. Öğretmenler gününde ne alacaksın, öğretmenine ne yapacaksın diye. Niye önceden söylemedin falan dedi. Ee oğlum herşeyi televizyondaki reklamlardan öğreniyorsun da bunu mu görmedin dedim. Tık yok. Sonra gömlek alalım, ayakkabı alalım, çanta alalım falan dedi. Ben yanaşmadım tabi. El emeği göz nuru bişeyler de yapabilirsin dedim. Neyse öylece üstü kapandı konunun. Açıkçası öğretmenine birşey alıp da gönderesim yok. Neden? Benim öğretmenim değil ki Görkem düşünsün bunu öyle değil mi ama? Bize birileri hatırlatmazdı ki... Kendimiz önemserdik böyle günleri.

Öğretmeniyle aramızda hiç bir sorun yok. Yanlış anlaşılmasın. Hatta çok takdir ettiğim bir öğretmen hakkıyla mesleğini yapan ender öğretmenlerdendir kendisi. Görkem'in yerine iki yıldır ben düşünüp bişeyler alıyordum. Tecrübesizliğime verin. Küçük o daha düşünemez diye aklımdan geçirip bu şekilde davranıyordum. Ama bu yıl görüyorum ki bir çok şeyi düşünüp pek de güzel akıl ediyor. Kafama dank etti. Artık kendisi düşünsün bazı şeyleri, onun için önemli olan kişileri olayları, günleri önemsesin istiyorum. Duyarlı ve hassas olsun istiyorum. Ben anneyim isterim de isterim :)) Bu istemenin arkası gelmez dostlar :)))

Hayatta her zaman birileri onun yerine düşünecek değil ya. Bunları öğrensin. Sorumluluk sahibi bir birey olarak yetişsin. Özel günlere değer versin. (Şimdi kaynana moduna bağlıycam lütfen alıcılarınızın ayarıyla oynamayın!) Ee fena mı olur ilerde bir gün evlendiğinde evlilik yıl dönümünü, eşinin, çocuklarının, anne-babasının doğum günlerini hatırlasa sürprizler hazırlasa. Kim istemez böyle hassas bir eş veya çocuğu öyle değil mi ama? Çocuk ailede ne görürse yaşam tecrübesi olarak biriktirir ve onu yansıtır. O kadar kızıyorum ki çevremdeki erkeklere o neymiş eskiden öyle bir gün mü varmışmış. Aman siz bu yontulmamış odun ruhunuzla devam edin. Lakin iki erkek annesi olarak ben çocuklarımı o orman hayatına dahil edemeyeceğim. Allah bana ömür verdiği sürece bir annenin bir eşin hep el üstünde tutulması gerektiğini öğreteceğim. Kadınlara saygıyı, şefkati ve hassasiyeti öğreteceğim onlara...

Bozulmaya yüz tutmuş bu toplum sizin, benim gibi düşünen bilinçli ve duyarlı annelerin yetiştirdiği evlatlar sayesinde kurtulacak... Geleceğimiz, evlatlarımız; evlatlarımız umudumuz olsun...

Bu arada yazımı okuyan tüm öğretmenlerin de günü kutlu olsun ♥♥♥

22 yorum:

  1. Bizim sınıfta Veli'ler 2 ögrenci belirlediler onlar her öğrenciden öğretmen için yapılmış resimlerini topluyorlar bu hafta sınıftaki herkesin çizdiği resimlerle takvim yaptıracaklar öğretmene. Öğretmenin de haberinizle daha bütün olay gizli su an :) gerçi burda öğretmenler günü yok bu bahsettigim yılbaşı hediyesi olacak. Bence cok ideal bir hediye

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte ben bu tür hediyelerin sonuna kadar arkasındayım.Ama öyle para toplayalım yok altın alalım yok pahada ağır şeyler alalım beni tiksindiriyor. Yılbaşı hediyesi de olsa çok anlamlı bir hediye ellerine sağlık çocukların.

      Sil
  2. İyi ki iki erkek çocuk annesisiniz.Topluma iki güzel insan yetiştiriyorsunuz. İşte bu çocuklar umudumuz olacak.
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok duygulandım yorumunuzla çok teşekkür ederim.
      Sevgiler, saygılar...

      Sil
  3. Kadınların bu özel günleri daha fazla önemsediği doğru. Ne yazık ki böyle özel günlerde bir yıl bir güne sığdırılıyor. Öğretmenlerimiz, eşlerimiz, çocuklarımız, anne ve babalarımız daha fazla hatırlanmalı. Ama bunu yapamıyorsak senede bir gün de hiç yoktan iyi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kadın ruhundan anlamak adına erkeklerin de önemsemesi taraftarıyım.
      Saygılar...

      Sil
  4. Bence en doğrusunu yapıyorsunuz. Onların yerine her şeyi biz düşününce hazıra alışıyorlar ve sürekli kendilerinin yerine düşünecek birilerini arıyorlar etraflarında :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Armut piş ağzıma düş nesiller yetiştirmemek adına bu şekilde davranmamız şart ;)
      Sevgiler...

      Sil
  5. Benim oğluşlarım bütün öğretmenlerini arayıp kutlarlar, onun dışında hediye almadık pek çiçek dışında :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapıyorlar Handancım olması gereken de o değil mi zaten ;)

      Sil
  6. Onlar adına zaten gereğinden fazla düşünüp, karar veriyoruz. Alanı onlara ara ara bırakmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle yalnız karar alabilecekleri durumlarda müdahale etmemek gerekiyor.

      Sil
  7. Ne güzel yamışsınız, efendim. Geleceğimiz, evlatlarımız. Kaleminize sağlık! :)

    YanıtlaSil
  8. eski çamlar bardak oldu diyosuuun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiye duyulan özlem hep oluyor be deepcim 😊

      Sil
  9. Öğretmen olmaya çok yaklaşmış bir öğretmen adayı olarak yazdıklarınızı o kadar beğendim ki, çok haklısınız. Sizin gibi duyarlı bir anneden öğreneceklerimiz var. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estağfirullah 😊
      Öğretmenlik en kutsal ve meşakkatli meslek. Umarım sizde mesleğinizi en faydalı şekilde yapma fırsatı bulursunuz 🎈

      Sil
  10. İyi ki 2 erkek evladınız olmuş diyorum.Allah onlara ve size uzun ömür versin...

    YanıtlaSil
  11. Merhabalar,
    Blog keşif etkinliğinden geliyorum, bloğunuzu takipteyim^^
    Siz de bloğumu takip ederseniz memnun olurum.

    vintagenmakeup.blogspot.com

    Sevgiler,
    EK

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz.
      En kısa zamanda ziyaret edeceğim.
      Teşekkürler...

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)