Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

27 Ekim 2015 Salı

Trambolin Kazaları

trambolin ile ilgili görsel sonucu

Alışveriş merkezlerinin bahçesinde, parklarda, sıkça gördüğümüz trambolinde zıplamak çocuklar için son derece keyifli, enerjilerini atmak için birebir bir aktivite. Zıplamayı sevmeyen çocuk yoktur sanırım. Bizde her anne baba gibi aman çocuk keyif alıyor ne güzel zıplıyor diye izin veriyorduk.

Bundan 3 yıl önce yine güzel bir sonbahar gününde babasıyla tramboline gitmişlerdi. Babasının söylediğine göre normal zıplamış ama zıpladığı yerden kalkamamıştı. Bacağı anında şişmeye başlamış. Eşim hemen hastaneye götürmüş. Ben işteydim ve Onur'a 4 aylık hamileydim. Apar topar çıktım iş yerimden. Tanıdığımız çok iyi bir ortopedi doktoru vardı. Dar vakitte mesai bitiminde olur ya hep böyle şeyler saat 4-5 civarıydı ayrıntılı bir röntgen daha çekildi. Kaval kemiğinde çatlak tespit edildi. Hemen alçıya aldılar. Çok fazla ağrısı vardı. 4 saate bir ağrı kesici ver dedi doktorumuz. Gerçekten de ağrıdan 3-4 gün geceleri hiç uyuyamadı. 
Bakacak kimse olmayınca 3 hafta boyunca evdeydim. Hamile olduğum için kucaklayıp tuvalete de taşıyamadım. Evdeki plazma car sayesinde ihtiyacını karşılamaya götürebiliyordum. Alçı çıktıktan sonra şükürler olsun ki tam bir iyileşme sağladık. Ama o günden sonra bir daha tramboline çıkmasına izin vermedim. Çektiğimi bir Allah bir de ben bilirim. Allah esirgesin biz ucuz yırttık. Boynu da kırılıp, felç de olabilirdi. 

Doktorumuzun söylediğine göre trambolin kazaları en sık rastladıkları vakalar arasındaymış. Çocuklar dengesiz zıplayıp, kontrolsüz hareket edince ve ters hareketten dolayı kırıklar, çatlaklar, burkulmalar yaşanıyormuş. Çok riskli nasıl oldu da bindirdiniz diyince. Kendimi çocuğuyla ilgilenmeyen cahil anneler gibi hissettim. Başa gelmeyince bilinmiyor oysa uzaktan çok masum görünüyordu. 
Yıllardır zıplıyor hep giriyor bişey olmadı diye düşünmeyin.  Aman çocuklarınızı trambolinden uzak tutun. Sonrası çok fena... O ağrıdan ağladıkça yüreğiniz paramparça oluyor. Tecrübeyle sabit. 

Hepiniz sağlıklı günler diliyorum,...

24 yorum:

  1. Allah korusun dediğin gibi felç bile kalabilirdi... Kıyamam nasıl acı çektiği o alçının boyundan belli :( Allah beterinden saklasın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin amin Allah korusun. Aynen alçının boyu zaten herşeye engeldi.

      Sil
  2. Ooo geçmiş olsun. Ben daha evvel duymadım ve her tarafı kapalı ve nede olsa yumuşak yere düşüyor diye bana da hep masum gelirdi, yaşamayınca insan hesaplayamıyor bazen buda öyle bir şey işte. Çok geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O masumiyet algısı hepimizde var demekki :)
      Aman bu da kulağımıza küpe olsun işte ;-)
      Sevgiler...

      Sil
  3. Çok geçmiş olsun.Şu an iyi olmasına sevindim.Bu arada doktor da pek hoş yani.Çocuklar için yapılan bir aktivite sonuçta, böyle sonuçlar doğuracağını nereden bilebilirsiniz.Şahsen benim aklıma gelmezdi.İyi oldu paylaştığınız, çok teşekkürler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen işte bizim de aklımıza gelmemişti. Bari diğer anneler bu sebeple duymuş olsun istedim.

      Sil
  4. Çok haklısınız ben de deneyim dedim bir gün dizimi çeneme çarptım o kadar acıdı ki anlatamam. Çocuklar hafif diye bana da masum geliyordu ama farkında olmadan çok ciddi sıkıntılara sebep olabiliyor. Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet çocuklar hafif ama hareketleri çok kontrolsüz o nedenle uzak durulması şart.

      Sil
  5. Çok geçmiş olsun , üzüldüm şimdi valla ...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Çok oldu 3 yıl kadar önceydi. Benim amacım tüm anneleri bu tehlikeli ama eğlenceli aktivite için uyarmak.
      Sevgilerimle...

      Sil
  6. Gerçekten benim de aklıma böyle bir kazaya yol açabileceği gelmezdi. Dikkatli olmak lazım.

    YanıtlaSil
  7. Çok geçmiş olsun. Çok üzüldüm.. Kaza geliyorum demiyor işte.. Oğlum da çok hareketli.. Evin içinde oradan oraya zıplıyor..:( Bu yüzden korku ve endişeyle okudum yazınızı. Biz de aşırı bir trambolin takıntısı yok ama evde yaptıkları da ondan geri kalmaz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allah'a emanet evlatlarımız küçük çocukları melekler korurmuş derler yoksa defalarca düşüyorlar veya kafalarını vuruyorlar değil mi?

      Sil
  8. Gelmiş geçmiş olsun inşallah. Allah beterinden saklasın. Benim oğlumda bayılıyor ve sizinde dediğiniz gibi bizde çok mutlu olduğu için izin veriyoruz. Hepimizin başına gelebilecek bir kaza. Ne kadar dikkat etmeye çalışsak da çevremizde farkedemediğimiz ne kadar tehlike oluyor :( Allah yavrularımızı korusun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabi farketmediğimiz tehlikeler olabilir ama bu şekilde tecrübelerimizi birbirimize aktararak en azından bazılarından bilgimiz oluyor..
      Sevgilerimle...

      Sil
  9. çok şükür geçmiş gitmiş ucuz atlatılmış hiç bilmiyorum vallahi 2 çocugumda cok sever saatlerce zıplayabilirler engel olmakta fayda var sanırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen engel olunmalı başka yolu yok çünkü kontrollü zıplayamazlar çünkü

      Sil
  10. aynen ya, ben de çok korkuyorum ondan. güvenli diyorlar fakat inanmıyordum, artık eminim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güvenli ama sağlığa görünmeyen zararları var diyelim ;-)

      Sil
  11. Geçmiş olsun :( benim çocuğum yok - yani kedimi saymazsam:)))- ama sakıncalarını öğrendiğim iyi oldu,
    yetişebilirsem en azından yeğenlerimin çocuklarını trombolinden uzak tutmalarını söyleyeceğim.
    Annelik zor zenaat, kolay gelsin. Hani ne derler bazen bir musibet, bin nasihattan iyiymiş.
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde en azından yakınınızdakilere söylersiniz.
      Bücürük de zevk alır mı acaba trambolinden :-) diye merak etmedim değil hani
      Bize gelen musibet iyi bir nasihat oldu gerçekten...
      Sevgiler bizden efendim :)

      Sil
  12. Merhabalar.

    Çocukların severek ve büyük bir keyif alarak hoplayıp zıpladıkları bu oyun aracından onları uzak tutmanın pek mümkün olamayacağını sanıyorum. Ancak çocuklarımızın bu hoplama ve zıplama işlerini evlerimizdeki kanepe ve yatakların üzerinde de yaptıklarına şahidim. Hadi trombolinden uzak tuttuk, trombolin gibi kullandıkları ev eşyalarımızdan nasıl uzak tutabilirirz? Görünce uyarıyoruz, "yapmayın tehlikeli" diyoruz ama, çocuk bu seni takip ediyor ve fırsatını bulunca inadına yapmaya devam ediyor.

    Efendim bundan 3 yıl önce de olsa, büyük geçmiş olsun dileklerimi iletir, sağlıklı günler dilerim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim sağolun hoşgeldiniz.
      Evdeki zıplama uyarılarımıza tabiki de uymuyorlar ama trambolin biraz daha farklı ve hareketler daha kontrolsüz. O nedenle ona binmelerine izin vermeyerek bi nebzede olsun olası kazalardan korunuruz diye düşünüyorum.

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)