Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

23 Ekim 2015 Cuma

Matilda - Roald Dahl

Matilda nerdeyse her ziyaret ettiğim blogda karşıma çıkar olmuştu. Bu kadar karşıma çıkması bir tesadüf değil mutlaka bende okumalıyım diyip, 3-4 tane çocuk kitabıyla birlikte sipariş verdim. Gelir gelmez başlayamasam da aklım hep ondaydı. Elimdeki kitabı da bırakamadım. Ben öyle aynı anda   3-4 kitap okuyanlardan değilim. Olamam da...İlk başladığım kitaba haksızlık etmişim gibi hissediyorum o zaman. Tam adapte olamıyorum. Zaten okuyacak vakti araya sıkıştırıp yaratıyorum. Aynı anda birkaçına hiç bulamam ;)

Matilda bir çocuk kitabı. Çocuk kitabı deyince aklınıza öyle masal türü birşeyler gelmesin. Ben Matilda'yı çok sevdim. Çocuk dünyasına inip oralarda dolaşırken hatta anne babasına çok kızdım. Nerde bu devirde onun gibi çocuk kıymetini bilselerdi keşkelerle kendime şaşırarak okudum. 
Çizimleri oldukça sade ama anlatıma uygun. Ben okurken Onur elimden alıp resimlerine baktı. Hadi anlat diyordu. Bir tane Matilda varmış okumayı çok severmiş. Annesi babası da ona çok kızarmış diye başlıyordum. O bile çok sevdi Matilda'yı. 
Çocuk kitapları okumak bana ne katıyor? Onların dünyasına inip bazı davranışlarını daha kolay anlamlandırmama yardımcı oluyor. Görkem'in bazı şımarıklıklarına daha toleranslı davranmamı sağlıyor. Kafamdaki kalıplardan kurtulmuş oluyorum. Nasıl vardıysam artık şu yargıya çalışkan zeki çocuklar yaramaz olamaz. Ama öyle olmadığını kitaplar bile anlatıyor bana. Matilda yaşına göre çok mantıklı ve fazlasıyla zeki bir çocuk. Ama aklından yaramazlıklar geçmiyor mu? 
Hem de en yaratıcısından :) Matilda ve arkadaşlarının yaramazlıklarına da şahit olduğumuz aynı zamanda bir yetişkin gibi düşünüp öğretmeni bayan Honey ile konuşmalarına imrenilecek bir çocuk. Okuyup biraz Matilda ile empati kurun derim ben :)
Görkem içinde iyi oldu bu çocuk kitapları. Matilda ona biraz kalın gelse de diğer aldıklarıma büyük bir hevesle başladı. Onu da uyumadan önce ben okurum belki. Bu hevesi daim olsun inşallah. 
Tanıştığıma memnun oldum Roald Dahl memnun oldum Matilda ;-)

14 yorum:

  1. Keyifli okumalar dilerim.Bu arada blogumda bahsettiğim -1 senedir arayıp da bulamadığım ve sahaf festivalinde bulduğum- kitap Roald Dahl kitabı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gamze sahaf postunu okurken az önce aklımdaki sorunun cevabını vermişsin kitabı adı ne ki falan diye düşünüyordum tam da. Adı nedir acaba bu aranılıp da bulunamayan kitabın?

      Sil
  2. Roald Dahl'ın kitabı Charlie'nin Çikolata Fabrikası sevdiğim kitap ve Tim Buton'ın filmi en sevdiğim film :) Charlie'nin Cam Asansörü'nü okuyacağım daha okuyamadım. Ve Matilda.. Sanırım onun da filmi vardı ve ben çok severdim küçükken.
    Çocuk kitapları okumayı ben de çok seviyorum ve bana hiç çocuk kitabı gibi gelmiyor :)
    Umarım ben de en kısa zamanda okuyabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Charlie'nin çikolata fabrikasını bende okumak istiyorum onu da çok tavsiye ediyor okuyan herkes. Filmini izlemedim. Okuduğum kitapların filmini izlemiyorum ben büyüsü bozulmasın diye. Ama çocuk kitaplarınınkileri izleyebilirim eğlenceli olur ;-)

      Sil
    2. Ben de sizin gibi ya okurum ya izlerim. Ancak bu filmi izlemenizi özellikle tavsiye ederim :)

      Sil
    3. Tavsiyenizi dikkate alacağım en kısa zamanda içinde ;-)

      Sil
  3. Ay okumuşsun.. harika ve çok sevindim.. koca sevimli dev kitabını da seversin eminim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Listem çok kabardı çocuk kitaplarına sardığımdan veri hangisini okuyacağımı şaşırıyorum :)) İçine girince anlaşılıyor bloglarda çocuk kitabı okuyan ne çok kitapkurdu varmış. Bunca zaman ben nasıl eksik kaldım bilmem :)) Çocuk kitaplarına sarmamda çok fazla payın var bilesin sevgili Esra ;-) Sevgiler...

      Sil
  4. Komik belki ama bende severim çocuk kitaplarını, onların dünyaları çok temiz, çok güzel. Kitaplarla onların dünyasına süzülmek çok hoşuma gidiyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet o dünyadan içeri girmek tüm annelere iyi geliyor sanırım ;-)

      Sil
  5. Merhabalar.

    Biz anne ve babaların en büyük eksiği, çocuklarımızın seviyesine inerek onları anlayamamaktır. Öğretmenler bu konuda eğitim aldıkları için, çocukların seviyesine inmekte ve onları çok güzel bir şekilde anlamaktadırlar. Tabi bu seviyeye inmek işi de sabır ve tahammül isteyen bir iştir. Bir çocuk kitabı olan "Matilda"yı okuyarak çocukların dünyasına ulaşmışsınız, ne güzel!

    Kendi çocuklarımız büyüdüler, şimdi de onların çocuklarıyla uğraşıyoruz. Emin olun genç yaşta bu çocuk olayı çekiliyordu ama, yaşlanınca biraz zor oluyor. Cenab-ı Hakk, yar ve yardımcınız olsun. Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hoşgeldiniz.
      Torunlar başka oluyor daha bi çok seviliyor ,her dediğini yapmak, şımartmak istiyor insan diyor büyüklerimiz. Kişiden kişiye değişen bir durum da olabilir tabi. Daha çok sabrediliyor deniliyor.
      İyi dilekleriniz için ve değerli yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Amin yaradan cümlemizin yardımcısı olsun bu meşakkatli yolda.

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)