Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

31 Temmuz 2015 Cuma

ZAMAN AKIP GİDERKEN...

Zaman öyle çabuk geçiyor ki... Aslında bu kadar hızlı geçtiğinin farkında değildim. Bloğu açtıktan sonra daha çok farkına varmaya başladım. Bakıyorum temmuz ayına ait 1 tane yazım var. Günler öyle hızlı geçmiş. Bir sürü olay yaşanmış ve ben hiç birisi hakkında yazı yazmamışım. Çoğu günler bloğa girecek vakit bile bulamadım.
Geçen hafta ve bayramdan önceki 3 gün izinliydim. Peki tatildemiydim? Nerdeee o günler :( Bu yıl tatile gidip gitmeyeceğim bile belli değil. İzinli olduğum zamanlarda oğulcanlarla bol bol keyifli vakit geçirdik. Evde çocuklarla olmak ne büyük mutluluk. Ahh ahh dedim çalışmayayım ben. Çocukcağızlarımla evde kalayım. İlgileneyim, koklayayım, doya doya sarılalım birbirimize, sevgi böcüğü olalım. Burada hayal baloncuğu pıt diye patlar ve hayaller işte tam da burada son bulur. 












Görkem kitap okumaktan sıkılıyor. Bu derginin birkaç çeşidi var. Birinde deniz hayvanlarını diğerinde de dinazorları anlatıyor. Tam bizlik babaannemiz almış. Hayvanlar alemine fazlasıyla düşkün olan Görkem seviyor bu tür dergileri. Sanki bende hayvanları çok merak ediyormuşum numarası yaparak "aaa çok ilginçmiş gerçekten hadi bir hayvan daha oku bakalım onun özellikleri neymiş" diye teşvikçi anne rollerinde gezindim bir hafta boyunca.
Çocuklar ilgiye de oyuna da doymuyor. Anne kitap okumak için zaman bulamıyorsa bu şekilde kitap okumaya razı olacak o halde ;) Her zaman oyun olmaz tabi, bazen de çocuklar kendi başlarına oynamayı öğrenmeli mantığıyla kitap okumaya çalışan anne modeli. Ve fonda büyük bir ciddiyetle hotweels oynayan Onur beyler :)

Gelelim hayatın gerçeklerine... 

Evdeki durumlar :
Geçen hafta yeni bakıcımızın eve ve çocuklara uyum süreci için evdeydim. Şükür ki beklediğimde n güzel geçti. Ufaklık biraz asabi ama onu da 2 yaş sendromuna verdim artık. Bu hafta da babaannemiz vardı bakıcımızın yanında. Bu haftayı da güzel bitirdik. Haftaya bakıcımız ve çocuklar ilk defa yalnız kalacaklar. İnşallah onu da atlatırsak yoluna girecek bakıcı işi nazar değmezse... Nolur dua edin, aman maşallah diyin. Valla çok sıkıldım artık bakıcı değiştirmekten ve sürekli oryantasyon süreci geçirmekten. Yakında bakıcı eğitim merkezi açarsam şaşırmayın yani doktora yapıcam bu alanda nerdeyse... 

İş Yerindeki Durumlar : 
Yaklaşık 1 ay önce iş yerindeki idari amirim yani şefim istifa edeceğini söyledi. Başka bir işe başladı. Onun yerine şu anda mecburen ben bakıyorum. Gidişinin arkasından yaşanmayacak sıkıntılar yaşandı. Personel sıkıntısı, işleyiş, milletin satıcılığı ohoo dahası ayrıntılarda saklı. Milletin denizli kumsallı tatil fotoları koyduğu sıcak bir temmuz ayını ben bazı sıkıntılarla geçiriyorum. Sabır diyerek iyi bir hafta sonu geçirmeyi ümit ediyorum. 

Ülkemdeki Durumlar :
Hergün başka bir şehit haberiyle yıkılıyoruz. İşten eve dönüyorum haberleri açıyorum ve televizyonun karşısında çakılıp kalıyorum. Zor günler yaşıyoruz. kökünü bir türlü kazıyamadığımız terör kan akıtmaya devam ederken, ben laylaylom olamıyorum. Kusura bakmayın hiç birşey olmamış gibi paylaşımlar yapamıyorum. Yüreği evladının acısıyla yanan annelerimize yürekten baş sağlığı diliyorum. Acılarını hiç birşey dindirmeyecek. Hiç kimse onları avutamayacak. Allah şehitlerimize rahmet eylesin. Geride kalanlara da sabır versin. Tüm askerlerimizi hayinlerin kurşunlarından korusun ve kalkan oluştursun onlara. 

Temmuz ayının son gününü bu şekilde noktalarken hepimiz için kanın son bulduğu, güzel haberler alabileceğimiz mutlu bir Ağustos ayı diliyorum...

4 yorum:

  1. dolu dolu tam gaz gidiyorsun. cocuklarin pek sekerler yaa masallah. gucunu onlardan aldigin nasil da belli onlar icin hersey♥♥♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim başkanım valla ortada bi güç var da kaynağını tam kestiremiyorum :)

      Sil
  2. Amin. Artık haber izleyemiyorum. Her sabah güne umutla başlayamıyorum. Bu sabah yine kötü haberlerle başladık güne. Allah'ım ailelerine sabır ver. Bu kanın son bulmasını nasip et :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah evlatlarımıza refah içerisinde yaşayabilecekleri bir ülke bırakabiliriz. Umudumu yitirmek istemiyorum...

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)