Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

1 Haziran 2015 Pazartesi

YİNE YORUCU BİR HAFTA SONUNDAN

yorucu ev hanımlığı ile ilgili görsel sonucu

Yorucu bir hafta sonundan kalma savaşçı ve pert bir annenin kaleminden....
Her cumartesi bir planım olur muhakkak ya misafir gelir ya ben misafirliğe giderim ya alışverişe gideriz ya çocuklar için bir şeyler yaparız falan. Bu hafta hava muhalefeti nedeniyle plan yapamadım zaten benim ufaklıkta biraz rahatsız olunca evde geçirelim hafta sonunu o biraz toparlansın istedim. Abimlerle ablamı akşam yemeğine çağırdım. Ama yemek olup da öyle çok ağır bişeyler değildi yaptığım. Bir önceki hafta Amerika'dan yatılı misafirlerim vardı. Onlar için el açması kol böreği yapmıştım. Bir ölçü fazla yapıp dolaba atmıştım. Onu çıkardım taptaze oluyor bi de ısıtınca. Mercimek çorbası, çupra, iki çeşit salata, ıspanaklı kol böreği (tarifi bir postta gelecek), irmik helvası, sütlaç yaptım. Onur hasta olunca daha da bi huysuzdu. Paçama yapışmalar mızmızlanmalar derken neyse akşamı ettik. Güzelce yemeğimizi yedik sohbetler ettik. Hatta yıkıldık gülmekten. Yiğenlerim ablam, abim ve ben 3 kuşağın çatışması, buluşması, ortak noktaları. Akıllı telefonların programları sayesinde baya bi güldük. O değilde eskiden bişey çıkınca ya da teknoloji alanında bişey olsun mutlaka benim haberim olurdu. Demekki ben de yaşlanıyorum artık. Yiğenlerimin kullandıkları programları daha önce hiç duymamam şaşırttı beni. Yaa dedim demekki gençlik böyle birşeydi...  
Pazar günü zaten her hafta temizlikçi geliyor. Yarım günde ne var ne yok temizliyor sağolsun. Anlamadığım nokta her hafta aynısı oluyor. Yahu evi başkası temizliyor ama benim işim hiç bitmiyor. Kirli çamaşırlarda bin bereket var maşallah. Sepeti hiç boş görmedim şimdiye kadar. Her pazar aynı sendromlardayım temizlikçi geliyor ben evin dağınıklığını topluyorum. Bir yandan çamaşır seriyorum bir yandan atıyorum. Ve sürekli hareket halindeyim temizlikçi gidince de kabus gibi bir ütü beni bekliyor. Hele bu hafta perdeyi yıkadım kaput gibi kalın bir kumaş kaç metreydi hatırlayamıycam (o kadar uzundu yani) :)) Hava kötü olduğu için kurutması bir dert ütülemesi daha da ayrı bir dertti. O kadar çok yoruldum ki gece saat 12'ye kadar ütü yaptım geçen hafta sonu misafir olduğundan o haftanın ütüleriyle birlikte hala bir daah ki haftaya devreden ütüyle olayı bitirdim. Eksik olmasın ufaklık yatmadan önce uyku sıkıştırınca ayrı bir bunalımlarda. Gece saat yarım olmuş gel yatak odasına gidelim diyorum yok efendim oturma odasında tv seyredip kucağımda uyukluyacakmış. Öyle olunca gece 1'lere kadar ayaktayım. Işıkları söndürüp nasıl yattığımı hatırlamıyorum bile
Kaçınılmaz hazin son bugün her yerim ağrıyor. Topuk dikenim çıldırdı. Çok uykuuummm vaaarrr. Kendimi yorgun, bitkin, çökmüş hissediyorum. Ara arada göz kapaklarım kapanıyor. Varsa cümle düşüklükleri idare edin artık sevgili takipçilerim ;-) 
Bende durumlar böyle işte. Çocuklu çalışan bayanlar huu size sesleniyorum sizde hafta sonları nasıl geçiyor? (Kendine kaderdaş arayan anne profili)

12 yorum:

  1. oY..Okurken bile yoruldum. Bunun yarısı kadar iş yapsam kendimle gurur duyardım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çevremdekiler bana kızıyor çok yıpratıyorsun kendini diye demekki doğru Elif sende böyle diyorsan
      Ne biliyim ya bana da böyle olması gerekiyormuş gibi geliyor.
      Evet çok yoruluyorum ve hiç dinlenemiyorum kendime vakit ayıramıyorum bunun içinden çıkmanın bir yolu olmalı.
      Bu yolu bulucam inşallah

      Sil
  2. Çocuklu hayat ben seni izlemiyomuşum yahu şimdi farkettim :) yorumlarda görüyordum izliyorum sanıyordum :) Ay yorma kendini bu kadar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canın sağolsun bende farketmiştim takibinde olmadığımı ama herkes herkesi izlemek zorunda değil yazılarım konularım tarzın olmayabilir diye düşünmüştüm :)
      Huy bu huy artık napıyım bende memnun değilim ama olmuyo

      Sil
  3. valla artık isyan etmek istemiyorum ama maalesef benimde durumum bu yapmasam ne olcak dön dolaş yine bana kalıcak herşey tüm gün oturmadıgımı gece artık bacaklarım uyuştugunda hissediyorum pazartesileri de ağrım oluyor ama hic sendrom yasamıyorum inanki oturuyorum bari tesellim o napim :))) eskiden bana boyle biri olacağımı söyleseler güler geçerdim ama iş başa düşünce oluyormuş demek ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı duyguları paylaşıyoruz. Aynen bana da söyleseler eskiden inanmazdım.
      Bekarken prenses olan bayanlar evli ve çocuklu olunca kül kedisine dönüyor :))

      Sil
  4. Allah yardım etsin,kadınlık her şekilde zor.çok işimiz var çok.

    YanıtlaSil
  5. Mercimek çorbası, çipura, iki çeşit salata, ıspanaklı kol böreği, irmik helvası ve sütlaç? Bravo! Okurken bile yoruldum. Demek mutfakta iyisin. O halde gelsin tarifler. Ama lütfen benim gibi pratik yemek severlere uygun şeyler de gelsin olur mu? ;)
    Takibe aldım, uygun olursan bana da beklerim kahveye, çaya. Yanında yiyeceklerimizi de sen getirirsen pek bi memnun olurum. ;) Sevgiler... :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben sizi takibe alalı epey olmuştu ara ara uğruyorum evinize :)
      Pratik yemekler çok yok bende genelde uğraştıcı şeyler yapıyorum.
      Ama aklımın bi köşesine yazayım pratik bişeyler bulunca paylaşırım muhakkak.
      Bende her zaman beklerim. Sevgiler...

      Sil
  6. Kolay gelsin valla.Ufaklığın yatış saati ne kadar geçmiş öyle :(((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gündüz 3-3,5 saat uyuyunca gece de uyuması o saatleri buluyor.
      Gündüz erken kaldırsan uykusunu almadığı için huysuz oluyor.
      Uyuması bakıcıların da işine geliyor. Biraz vakitli uyandır diyorum yok vık yok gık.
      Böyle böyle büyüyecekler işte yapacak bişey yok çalışan annenin çilesi bitmez :(

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)