Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

12 Haziran 2015 Cuma

STARBUCKS HAYATIMI NASIL KURTARDI?

Kitaplarım kargo engeline takılınca kitapsız kaldım. Yani aslında okuyacak bir kaç kitap vardı da severek isteyerek aldığım kitaplar değildi. Baktım kitaplığıma yıllar önce internetten çocuklar için birşeyler aldığım yayınevinden hediye gelen bir kitap var. Evirdim çevirdim arkasını okudum hımm fena değil. Kitaplarım gelinceye kadar bununla avunabilirim diye düşünüp aldım kitabı elime başladım okumaya. Ama beğenerek kendi hür irademle almadığımdan olsa gerek kitabın çok akıcı olmamasını da eklersek elimde bildiğin süründü kitap. İncecik bir kitap nerdeyse 20 gündür elimdeydi. Tabi türlü türlü engeller de çıktı. Gecem gündüzüm birbirine karışık vaziyette benim ufaklık sayesinde. Uyku düzenim karmakarışık. Ne zaman kitabı elime alsam uykum geliyordu. Ayhh neyse dün göz kapaklarım kapanmak için inat etse de bende kitabı bitirmek için azmettim. Şükürler olsun bitti.

Michael Gates Gill'in kendi ağzından hayatını anlattığı bir kitap. Gill, New York'ta bir reklam ajansında yaratıcı yönetici olarak çalışıyor. 25 yıl çalıştıktan sonra oradan kovuluyor. Tesadüfler sonucunda yeni dostlukların doğduğu ve yaşam derslerinin alındığı, dünyanın en ilgi çeken kurumlarından birinde, perde arkasında rol almaya başlıyor. Ve o kurumda yaşadıklarını, hayata yeniden bağlanışını, yaşadığı tüm olumsuzluklara ve hastalığına rağmen yaşam savaşını nasıl sürdürdüğünü anlatıyor. 
Daha akıcı ve ilginç konulu kitaplarla karşılaşmak umuduyla, musmutlu bir hafta sonu geçirmeniz ve bol bol dinlenmeniz dileğimle sevgiler...

9 yorum:

  1. hımmm bir başarı öyküsü herhalde :) ben tchibo'da kahve içmeyi seviyom :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam olarak bir başarı öyküsü demek yanlış olur. Hayata başka açılardan başka konumlardan bakmak diyelim deepcim :)
      Yok ben severim Starbuck'ı gerçi ortamı biraz soğuk geliyor ya neyse zaten çok gittiğim bir yer değil. Benim ufaklık altı üstüne getiriyor gittiği yeri :))

      Sil
  2. O duyguyu iyi bilirim, yokluktan abuk subuk kitaplara okumuşluğum vardır da bitirmişliğim yok. Bitirmek de bir başarı : )

    YanıtlaSil
  3. Bende çok yaşadım böyle. Mesela toplu olarak kitap geçiyor elime. Kitapların hiçbiri hakkında fikrim olmadan aldığım için severek başlayamıyorum bazen. Elimde şuan 3kitap var bu şekilde, onları bir bitirebilirsem severek okumak için listesini oluştirduğum kitaplara geçeceğim. inşALLAH "sonunu getiremediğim kitaplar" adlı yazıma yeni bir kitap daha eklemek zorunda kalmam :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet inşallah yenilerini eklemezsin :) Okuyup yorum yazmıştım o yazına ;)

      Sil
  4. Starbucks duyunca kahve var diye koştum, kitapmış; olsun onu daha da çok severim :)

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)