Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

3 Haziran 2015 Çarşamba

"BEN KÜÇÜKKEN" MİMİ (DEEPTONE'DAN)

mim ile ilgili görsel sonucu
Sevgili deeptone "ben küçükken" konulu mimde mimlemiş beni. 
Sağolsun unutmamış beni de... İlk mimim olacak :) Hadi bismillah başlayalım bakalım.

Efenim ben küçükken, çok şımarık bir çocuktum, bir dediği iki edilmeyen bayan kapristim. Evin prensesi rolündeydim. Mahalledeki arkadaşlarla oynarken hep ben lider konumundaydım. Oyun kurallarını ben belirlerdim. Tüm oyunları ben kurardım. Ayyy anlatırken bile kendimden sıkıldım ne bencil bir çocukmuşum ben küçükken :))
Bahçemizdeki çeşit çeşit meyve ağaçlarından topladıklarımızı yerdik oyun aralarında. Ne tatlı giderdi ama :)) Akşam ezanı okununca evlere dağılırdık. Bazı tatil günleri yatsı ezanına kadar uzardı dışarıda oynamalarımız. Doyamazdık sokaklarda oynamaya. Ben küçükken tıkılmazdık apartmanlara, bahçesinde rengarenk çiçeklerin olduğu kuşların cıvıldadığı evimiz vardı. Çamurdan tencere tabak yapar, yemek pişirirdik. Bahçeden mis kokulu domatesler toplar tuzlar tuzlar yerdim En çok yakan top oynardım. 5 taş oynamaya bayılırdım zaten. 100 taş toplardık arkadaşlarla bazen onunla da ayrı bir oyunumuz vardı. Sos çizerdik kapı önlerindeki taşlara. Yollara tebeşirle sek sek kutucukları çizerdik. Kuzenlerimle kış akşamlarında isim şehir oynardık. Hımbıl oynardık ne eğlenirdik. Kinder suprise yumurtaları o zamanlarda yeni çıkmıştı sanırım. Ablamla abim benden kaçmak için bi yerlere giderken bak sana süpriz yumurta alacaz derlerdi. O zaman gidiş serbestti :) Ne orjinal şeyler çıkardı içinden bayılırdım.
Çok yemek seçerdim. Annem ne pişireceğini şaşırırdı. (bugünlerde benim içinde bulunduğum durum gibi) Tam olarak ne yiyip ne yemediğimi net hatırlamıyorum ama özellikle et konusunda daha da seçiciydim koyun eti koktuğu için dana eti tercih ederdim. Asla yağlı et yediremezdi kimse bana. Çok abur cubur yerdim. 
Ben küçükken annem vardı saçlarımı okşayan, babam vardı sımsıkı sarılan. (Allah ikisine de rahmet eylesin) Bu mim çok hüzünlendirdi beni. Neyse daha fazla duygusala bağlamadan bende mimleyeyim mimlenmeyen arkadaşlarımdan.

Sevgili arkadaşım flzpink mimledim seni :))
Ve diğer yeni tanıdığım arkadaşlarımdan; elif sarı2balik sizleri de mimleyeyim. Bakalım sizler küçükken nasılmışsınız?
Sevgiler...

11 yorum:

  1. Kim bilir ne güzeldir bahçesi olan bir evde çocuk olmak? Allah anneciğinle babacığına rahmet eylesin :( Çocukluk özlem demek zaten. Hüzün verse de yine de iyi geliyor hatırlamak... Çok şanslısın ki hatırladığın ve paylaşabildiğin çok güzel bir çocukluğun var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle çok güzeldi o evde çocuk olmak ve çok şükür ki güzel bir çocukluk geçirdim :)

      Sil
  2. Duygulandırdın beni de.....

    YanıtlaSil
  3. Aklımda bu mim. Fırsat kolluyorum, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fırsatını bulmanı bekleriz biz de ;) sıkıntı yok

      Sil
  4. ne güzelmiş çocukluğun yaa. hımbıl nee yaaa :) annen baban ah kıyamam haklısın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaş tutmuyor heralde hımbıla deep :))
      Grup halinde oynanır. Kaç kişi oynayacaksa o sayıda meyve, şehir ya da hayvan grubu oluşturup isimleri küçük kağıtlara kişi sayısı kadar yazılır, sonra bu
      kağıtlar katlanır, karıştırılır, bir kişi hepsini ortaya atar oyuncular hisselerine düşen kağıdı ortadan kapışır :)
      Bir taraftan başlanarak bir adet kağıdı aynı anda birbirine vermeye başlarlar.Oyuncular ellerinde aynı isim grubunu biriktirmeye çalışırlar. Sıra ile her seferinde bir isim (meyve, şehir gibi) değiştirilir.
      Aynı isim grubunu elinde ilk tamamlayan kişi Hımbıl diyerek elini ortaya koyar. Diğerleri de onun elinin üstüne ellerini koyar. Eli en üstte kalan hiç puan alamaz.
      Diyelim en alttaki 100 puan, 2. oyuncu daha az mesela 75 , 3. 50 ,4. oyuncu 25 , son oyuncu 0. Puanlama kişi sayısına göre ayarlanır.
      En çok puanı toplayan oyunu kazanır.
      Çok eğlenirdik biz bu oyunla çookk :)
      Sevgilerimle...

      Sil
    2. eğlenceliymiş evet :)

      Sil
  5. Merhaba;
    Öncelikle anne babacığına rahmet diliyorum nur içinde yatsınlar.
    Hımbıl'ı ben de bilmiyorum hiç de duymamışım, açıkladığına göre güzel ve eğlenceli bir oyuna benziyor. Bu mim beni de çoook eskilere götürdü hüzünlendirdi gülümsetti de. Yazmadığım ne kadar çok şey varmış diyorum başkalarının cevaplarını da okuyunca. Ben de çamurdan tencere tava yapardım içine de çam fıstığı koyardım. O günler ne güzel günlerdi ve biz çocukken hayat da ne kadar güzeldi.
    Kinder sürprizden o zamanlar çok güzel şeyler çıkardı evet. Düdüklü şekerler vardı, patlayan şekerler, leblebi tozları. Ahh yaz yaz bitmez ki çocukluk anıları.
    Bu mimi bence zaman zaman yeniden cevaplamak lazım:)
    Her çocuk her insan gibi bambaşka karakterdir. Bencillik hepimizde var yok mu? Çocukluğuna haksızlık etme:) Ne güzel mutlu bir çocukluğun olmuş, ne mutlu bizler gibi güzel çocukluk yaşayanlara.
    Kocaman sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar hoşgeldiniz :)
      Amin çok teşekkürler.
      Güzel yorumun için ayrıca teşekkür ederim.Evet güzel bir çocukluk geçirdim umarım bizim çocuklarımız da en az benim kadar güzel bir çocukluk geçirir.
      Haklısın ara sıra bu mimi tekrarlamak lazım ;)

      Sil
  6. http://aydinlikyuz.blogspot.com.tr/2015/06/cocuklugum.html yazdım..pek umduğum gibi olmadı ama içimden böyle geldi.

    teşekkürler mim için..

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)