Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

5 Mayıs 2016 Perşembe

Kelebekler Vadisi & Parkur & Piknik


Bütün kış avm avm dolaştıktan sonra şükürler olsun ki yer yer bulutlu ama çoğu zamanda güneşli bahar aylarına kavuştuk. Bulutların arkasına saklanan güneşi hiç umursamadan attık kendimi dışarı. Aslında bu yazı ne zaman olmalıydı hafta başında. Ev dahil bütün işler tepesine binmiş çalışan bir anne olarak ancak fırsat bulabildim. Olsun siz hafta başı niyetine okuyun :))








Efendim ilk durağımız kelebekler vadisi durak dediğime bakmayın zaten anlatacağım yerlerin hepsi aynı arazi içerisinde :)) Kelebekler en çok Görkem'in ilgisini çekti. Hepsini tek tek inceledi. Çok güzel dizayn etmişler. Adeta cennet gibi evet evet kuş cıvıltılarıyla cenneti andırsa da tropikal havanın oluşturduğu nem ve sıcaklıkla da cehennem sıcağını aratmıyordu. 




Girer girmez nefes aldırmayan sıcak Onur'u oldukça rahatsız etti. Atletle bile vıcık vıcık ter oldu çocuk. Tam öğle saatleriydi ama kelebeklerin hepsini saldıkları saatler o zamana denk gelince sıcak falan dinlemedik. Kelebekler uçuştukça Onur tedirgin oldu. Böcek gibi algıladı narin kanatlı kelebekleri çocum. 



















Tam bizimkilerin fotoğrafını çekeyim derken objektife giren kelebekler uçuş uçuş her yerdeydiler.
Manzarası içimizi açtı. Sular bir taraftan akıyor, kuşlar diğer taraftan cıvıldaşıyor. Ama ortalıkta kuş yoktu sanırım onlar efektti. Yani kuş cinsinden papağangiller ailesi vardı. O duyduğumuz güzel sesler de onlara ait değildi.Oldukça asabi olan papağanları da çekmeden geçemeyelim dedik. 
Kelebeğin larvalardan çıkmasını evre evre anlatmışlar. Çocuklar için oldukça ilgi çekiciydi. Görkem beni sıkıntıdan patlatıncaya kadar tüm evreleri tek tek inceledi. Her bir köşesini inceledi. Tabi her beğendiği yerin önünde fotoğraf çektirmeyi ihmal etmedi.
Kelebeklerin yanı sıra böcek köyü diye bir bölüm yapmışlar. Orada da böceklerin maketi vardı. Tarantula kardeş de vardı. Lakin kayalıkların arasından çıkıp bana poz vermeyi lütfetmediği için biz bu böcük kardeşlerle yetindik. 
Efendim bu kol niye böyle duruyor. Kelebekler konacakmış. Kuş mu onlar da konsun dediysem de tüm gezi boyunca nerdeyse böyle gezdi. Onur zaten her yerden çıkan kelebekler yüzünden babasının kucağından inmedi. Olan babaya oldu. Kan ter içinde kaldı adamcağız...
Vadiden eğlence parkuruna giderken renk renk laleleri inceledik. Haberleri yokmuş gibi çektik :))
Geçenlerde bahsini çokça duyduğum parkur bir iki haftadır aklımdaydı. Aha dedim görür görmez tam benim çocuklara göre. Parkuru görünce resmen çıldırdılar. Zaten çocukların içindeki enerjide babadan gelince hep birlikte çılgınlar gibi eğlendiler. Yaklaşık 2 saat boyunca kaç kere çıkıp indiklerini sayamadım. Ben o sırada fırsat fırsat bu fırsat deyip çoktan kitaba dalmışım ;)
Kimi zaman yorulan Onur bazen babasının kucağında çıksa da azimle emekle çıktı, zevkle kaydı. Görkem bu zirveye çıktı çıktı indi. Zamane çocuklarını artık öyle kıytırık parklar kaydıraklar kesmiyor. Bana bunlarla gelin belediyeler... 
İplerden tutunurken dil dışarıda olacak  çünkü mühim işler bunu gerektirir. Ama trip atmasa olmaz Allah bilir hangi tribin suratıydı bu :)))




Son olarak sıra geldi pikniğe. Ee artık bu yılın piknik sezonunu resmen açmış bulunmaktayız.Anneler babalar yiyecekleri hazırlarken. Herkes kendi yaş grubuyla takıldı. 

Ohh mis gibi yeşillere attık kendimizi hava soğuyana kadar kimse alamadı bizi oralardan. Toplar oynandı haftanın yorgunluğu itinayla çıkarıldı. Hafta içi evde bunalan çocuklar açık havaya doydu. Tüm doğa güzellikleriyle başka bir hafta sonunda buluşmak üzere sözleştik. 
Oynamaktan yorgun düşmüş çocuk topluluğunu görüyorsunuz burada ya da memnuniyetsiz çocuk topluluğu mu deseydim. Şimdiki çocukları mutlu edebilmek ne kadar zor değil mi?
Sağlıkları yerinde olsun da gerisi teferruat.
Sevgi ve sağlıkla kalın...

21 yorum:

  1. Yorun çocuk=mutlu çocuk :)

    YanıtlaSil
  2. O tırmanma parkuru bizimkileri bile kendinden geçirirdi eminim :)

    Ne güzel bir tur olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk yetişkin demeden herkes tırmanıyordu zaten olsalar kesin seninkilerde tırmanırdı Handan ;)

      Sil
  3. Böyle yerler çok güzel oluyor. Çocuklar için de doğayı keşfetme imkanı sunuyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet güzel oluyor ama çok fazla da seçenek yok çocukların doğayı keşfetmesi için dağ bayır gezmek lazım

      Sil
  4. Çiçekler, böcekler ne güzel bir gün geçirmişsiniz.Keyifli günleriniz artarak devam etsin...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin ne güzel bir dilek Gamze evet tüm ülkemiz için geçerli olsun bu dilek inşallah

      Sil
  5. Ne tatlı olmuş, iyi ki gezmişsiniz :)

    YanıtlaSil
  6. sizin blogda nereye tıklarsam tıklayim, hep başka bir sayfaya yönlendiriliyorum. Bilginiz olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bilgim var bir çok yöntem denedim ama reklam kodunu bulamadım birileri bana yardım elini uzatıncaya böyle gidecek sanırım yönlendirmenin verdiği rahatsızlık için kusura bakmayın, sevgiler...

      Sil
  7. çok beğendim ne güzel bir yermiş. tırmanma yeri de çok yüksekmiş *-*

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla öyle bende çok beğendim çok çok keyifliydi böyle yerler daha da çoğalmalı her yerde...

      Sil
  8. Hemşehrim canım kardeşim.Bugün sana hiç yorum yapmadığımı farkettim ve çok üzüldüm.O yayın, çok yorum gelen bir yayın değildi ve tüm bloğu elden geçirirken bir de baktım, sendin memleketlim.Ama epeydir yayın yapmamış mısın, yoksa ben mi göremedim?.Ama hafızama kazıdım şimdi.Sana geleceğim yavrum.İnşallah sorun yoktur.Görüşmek üzere canım.Sevgilerimle.Ece ablan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek Ece abla hayat yoğunluğunun içinde bende sana gelemedim çok yoğun çalışıyorum ve sık sık yorum için ziyaret edemiyorum. Gönüller bir olduktan sonra gerisi mühim değil. Sevgi ve saygılarımla...

      Sil
  9. Çocuklar iyi eğlenmiş ne güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  10. Ne güzel bir yer burası :), takipteyim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz...
      Evet içinizi açan rengarenk bir yerdi işte.
      En kısa zamanda iade ziyaret yapacağım, teşekkürler...

      Sil
  11. BİLGİÇLER PRF EDASINDA İNCELEME YAPILMIŞ:)) MAŞALLAH...EVET ÇOCUKLAR DUVARLAR ARASI BÜYÜYORLAR...BU TÜR OYUN ALANLARINA ÇOK İHTİYAÇ VAR

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)