Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

29 Mart 2016 Salı

Bizden Haberler

Ülkenin genel durumu hepimizi derinden etkiledi. Elim yazı yazmaya gitmedi. Mutlu günümüzü bile doyasıya kutlayamadık. 14 Mart Onur'umun 3. yaş doğum günüydü. Canım oğlum yeni yaşın sana hep güzellikler getirsin. Kuzumun şansından sanırım geçen sene doğum gününden önce de bakıcı değiştirmiştik. Bu senede yine tarih tekerrür etti. Ve biz hala bakıcı meselesini çözemedik. Yeni gelene bir türlü alışamadı. 3 yaşın getirdiği inatçılıkla bu bakıcı değiştirme işi Onur'a hiç iyi gelmedi. Zaten sürekli engellerle karşılaştığım bu durumla ilgili daha fazla detay yazmayacağım yeteri kadar gündemimi meşgul ettiği için bari burada bahsetmeyeyim. Güzel olaylardan bahsederek pozitif enerjiyi üzerimize çekmeyi deneyelim kimbilir belki de işe yarar ;) 
2 hafta önceydi sanrım tam da baharın müjdelendiği güneşli bir günde Görkem ile dayısı çalıları kırdılar. Erkek çocuğu ne çok seviyor böyle işleri. Aman kendinden geçti dayısına yardım edeceğim diye. Taş, toprak, bahçe işleri hepimize iyi geliyor. Bütün kötü enerjimizi toprağa bırakıversek ve tüm kötülükler orada öylece kalsa hayat ne güzel olurdu değil mi?
Keşke çocuklar gibi en ufak şeylerden mutlu olabilsek. Atıversek kendimizi yerlere saçımıza giren kum taneleri umrumuzda olmadan doyasıya oynayabilsek.Şen kahkalar atabilsek.Sonunu düşünmeden eğlensek, anın tadını çıkarıp mutluluğu bu kadar kolay yakalayabilsek. Umut ediyorum sadece herşey daha güzel olsun diye. Çocukların mutlu olabildiği bir dünya bırakmak istiyorum. Onlara bunu vadetmek istiyorum. Kanla dolu olmayan haberleri yanlarında rahatça seyredebildiğim bir dünya bırakmak istiyorum sadece...
Maşallah sanki sihirli değnek deymiş gibi Onur kendisini çok güzel ifade ediyor. Kelimeleri özenle seçip, tam da yerine koymayı ustalıkla yapabiliyor.Özgün cümleler kurup, şaka yapabiliyor, duyguları rahatlıkla anlayabiliyor. Kendisini ifade yeteneğine hayranım. Umarım içinde bulunduğum yoğunluğu üstümden atıp, daha rahat günlere kavuşurum. İşte o vakit Onur'un dil gelişimini, kurduğu cümleleri bir yazıda derlemek istiyorum. Zaman akıp giderken Onur da büyüyor ve anneyi çok özlüyor. Akşamları tepemden inmiyor. Herşeyi benimle yapmak istiyor.

İkisine de her konuda adil davranmaya çalışsam da Onur küçük olduğu için dur yapma, sustan anlamıyor. Görkem biraz daha büyük olduğu için anlar diye bekliyorum. Sağolsun anlıyor da ama bazen onunda çocuk olduğunu unuttuğumuz anlar oluyor. Kardeşler arası kıskançlık kaçınılmaz bir gerçek. Biri bir kolumun altına diğeri öbür yanıma gelince dünyalar benim oluyor. Görkem'in geçenlerde "Anne seni bende çok özlüyorum.Benim de sevgiye ihtiyacım var. Bende senin yanında oturmak istiyorum. Bana da sarıl" demesi beni derinden yaraladı. Tüm gün çalışan bir anne olarak elimden geldiğince çok ilgilenmeye çalışsam onlarla sarmaş dolaş olsam da sanırım bu onlara yetmiyor. Yaş aldıkça bir önceki yıldaki enerjimi arar oldum. Akşamları belli bir saatten sonra pilim bitiyor. En iyisi yaz gelsin. Dışarılara atalım kendimizi ki herkes anneye sarmaktan vazgeçsin. Annenin de bir insan olduğunu anlayacakları günleri hasretle bekliyorum.
Bu aralar hiç kitap okuyamıyorum nerdeyse bir aydır kendime gelemiyorum.Zihnimi toplayamıyorum. Herşey üst üste gelmeye devam ederken, kitaba kafamı veremiyorum. Bir aydır çantamda dolaştırdığım kitabımla vedalaşmak, kitaplığımda sıraya girmiş onlarcasıyla buluşmak istiyorum. Huzur içerisinde çalışmak, aklım çocuklarımda kalmadan onları iyi bir insana emanet etmek istiyorum. Çok şey anlatmak istiyorum bu aralar, içimi dökmek, ne var ne yok anlatmak, tüm gemileri yakmak istiyorum, bazen de susmak en iyisi diye düşünüyorum. Ve bu aralar en çok da  lüzumsuz insanlardan uzak durmak istiyorum.Lütfen benden uzak durun emi...

Allah hepimizi feraha çıkarsın. Sağlıcakla kalın... 

24 yorum:

  1. ay senden niye uzak duralım yahu :) yanlış yazdın herhalde.
    yakışıklı Onur'a nice mutlu sağlıklı seneler diliyorum canım.
    Görkem'in sözü çok damardan kıyamam yaa:(
    aman valla çocuğun var mı derdin var ama tatlı dert bunlar , Allaha emanet olsunlar canım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lüzumsuz insanlara itafendi o uzak durun cümlesi. Yanlış anlaşılma oldu sanırım. Yok yok sizler uzak durmayın gelin paylaşalım tüm güzellikleri burada olmaktan keyif almasam işim ne buralarda :)
      Teşekkür ederiz güzel temennilerin için ;)
      Hem de ne damar tek nazlarının geçtiği anneler çünkü ne yapsınlar kuzucuklar :)
      Evet tatlı telaşlar diyelim Allah yokluklarını göstermesin...

      Sil
  2. Nice mutlu seneleri olsun kuzunun :)

    YanıtlaSil
  3. Küçük delikanlıya nice harika yaşlar diliyorum :)

    Kıskançlık sen ne yaparsan olacak, kendini kötü hissetme. Ben gün boyu yanlarında olduğum halde akşam yatırırken mesela es kaza ayrılırken birinin burnuna dokundum diğeri hemen atlardı benim burnum diye :) Sonuçta içten içe biliyorlar ne çok sevdiğimizi ama küçükken yapılıyor bunlar. Şimdi bir şey olursa da hesap sorarlarsa bana onu senden daha çok seviyorum ya diyorum, gülüyoruz. Yalnız kocaman oldular hâlâ hesap sorabilşyorlar ha :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Handan çok teşekkür ederiz.
      Ever illa aynı şeyler olacak. Adalet dağıtan teraziye dönüyorum bazen. Hamur oynarken bile sorun çıkarıyorlar yok benimki küçük onunki büyük diye mutfak tartısıyla adaleti buldum en sonunda :)
      Sevgiler...

      Sil
  4. Son paragrafa topluca 'amin' demek istiyorum...
    Bakıcı işi çok stresli, Allah gönlüne göre versin.
    Ve Nice Yıllara Onur, sağlıkla, huzurla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman yok Filiz yine sen bana göre baya okuyorsun. Ben kitap konusunda dipteyim bildiğin :(
      Evet Allah hepimizin gönlüne göre versin. En çok da Onur'un gönlüne göre versin :)
      Teşekkür ederiz teyzesi güzel yaş dilekleri için..

      Sil
  5. Çocukların cümlelerini, anlarını not etmek lazım gerçekten de... O kadarr hızlı geçiyor ki zaman unutuyoruz hemen...
    Ben bazı şeyleri unutmuşum mesela... Annem hatırlatıyor arada... Not da almamışım üstelik...

    Nice mutlu yaşlar diliyorum yakışıklıya... Sağlıklı, mutlu bir hayatı olsun inşallah...
    Kocaman öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet önemli gördüğümüz anıları hatta onların dönüm noktalarını elimden geldiğince not almaya ya da buraya yazmaya çalışıyorum. Keşke benim de çocukluk anılarımın yazılı olduğu bir yer olsaydı diye düşünüyorum bazen okumak ne keyifli olurdu :)
      Bizde seni öptük kocaman sevgiyle kal...

      Sil
  6. Mutlu yaşlar, yazılarını özlemişim.
    Her şeyin tez zamanda güzellikle yoluna girmesini dilerim canım Ülkü :)
    öperim seni ve yavrularını :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Can Esra canım Esram teşekkür ederim. Senin tarafından okunmak, özlenmek benim için büyük mutluluk ve keyif.
      Amin canım inşallah. Bizde seni ve Elif kızı çokça öptük :)
      Yüreği sevgi dolu Esram :)

      Sil
  7. Daha yaşanabilir bir dünyada güzel günler seni kucaklasın yakışıklı. Bahtın da yolun da hep açık olsun ;))) sevgiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz iyi dilekleriniz için...
      Sevgiler bizden...

      Sil
  8. Nice yıllara sağlıkla ve sevdiklerinle inşallah yakışıklı. Yazını okurken kendi duygularımı okuyorum zannettim bir an. Hep derim 2. çocuktan sonra şaftım kaydı benim. Mesela büyük oğlanın sözleri içimi parçaladı çünkü ilk çocuğuma karşı hep suçluluk hissederim.Annelik yoğun bir suçluluk duygusu yaşamakmış. Kızkardeşi doğduğunda 5 yaşındaydı ve ben onu hep büyük sanmıştım. Anneye sarmak kısmı bitmedi hala bizim 13 ve 8 yaşında olmalarına rağmen. Hani korkutmak gibi olmasın da:))) Ne kadar adil davransanda kıskançlık yapacak bir şey buluyorlar. Akşamları tepemden inmiyorlar demişsin ya hah işte o ben. Bazen babalarıyla bir yerlere yolladığımda kendime kendime kalmayı özlediğimi hissediyorum. Bazen de sürekli anne dediklerinde "susun biraz düşüncelerimi duyamıyorum" diyorum:) Hele ki benim küçük olan kız, hiç susmuyor cimcime:) Neyse çok uzun oldu bamtelime basmışsa demek yazın:))) Hayat onlarla güzel. Bana sarıldıklarında bu dünyada beni daha mutlu eden hiç bir şeyin olmadığını düşünüyorum. Allah sağlıklı hayırlı ömürler versin yavrularımıza.Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimkilerin arasında da 5 yaş var tek fark ikiside erkek. Gerçi bu çok büyük bir fark çünkü birleşince voltranı oluşturuyorlar :)) Bu tür yazıları yazınca ve böyle güzel yorumlar gelince yalnız olmadığını anlıyorsun ve daha da güçleniyorsun işte blog yazmanın en güzel yanlarından birisi de bu. Teşekkür ederim nazik ziyaretiniz ve yorumunuz için sevgiyle kalın...

      Sil
  9. Nice güzel yıllara hep birlikte o zaman. :) Bir anne olmak çok zor gerçekten ama Allah size ve çocuklarınıza mutlu ve huzurlu, sağlık ömür nasip etsin inşallah. Güvenilir bakıcı bulmak çok zor gerçekten ama çocukları dinlemek çok faydalı bu tür konularda. Son olarak son cümleye amin demek istiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim iyi ve güzel dilekleriniz için. Küçük bir yerde yaşadığımız için genelde bir yerlerden tanıdık çıkıyor bakıcılar ama tabi yine de Allah kötüye denk getirmesin. Çocukların söylediklerini önemsemek lazım evet ;)

      Sil
  10. Sağlıkla birlikte nice yaşlarını kutlayın canım.Maalesef değin gibi gündem yüzünden sık sık moraller sıfırlanıyor:(
    ara da böyle blogcanlarla paylaşıp sevinci ve hüznü paylaşıyoruz.
    Güzel dileklerine katılıyorum inş sevinç ve mutlu haberlerin paylaştığı günlere kavuşuruz evlatlarımızla sevdiklerimizle.
    Yakışıklılara aydınlık ,başarılarla dolu çok güzel yarınlar diliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüm iyi ve güzel dileklerini için çok teşekkür ederim. Umut edelim ve güzel günler gelsin hepimiz için

      Sil
  11. Merhaba azıcık geç kalsamda geldim işte önce affınıza sığınmak istiyorum :) sorumluluklar çok olunca yetişmekte zor oluyor sizi çok iyi anlıyorum. Onura çok uzun sağlıklı, başarılı, huzurlu ve musmutlu bir ömür diliyorum tabii sizlerle birlikte :). Ayrıca aynı temennileri ağbisi içinde diliyorum :).çok kötü günlerden geçiyoruz inşallah en kısa zamanda herşey yoluna girer ve bizler çocuklarımıza kendileri kadar saf ve temiz bir dünya bırakabiliriz :) sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ahh hay Allah Zehra hanım bu yorum nasılda cevapsız kalmış kusura bakmayın.
      Tüm iyi dilekleriniz ve ziyaretiniz için çok teşekkür ederim.
      Sevgiler...

      Sil
  12. Evlatlarınız ve sevdikleriniz ile nice mutlu yaşları kutlamak kısmet olsun sizlere blogunuzun sayfalarını zevkle dolaştım sorumluluk sahibi ebeveyn olmak yorucu olsa da mutluluk verir insana hele birde çalışan anne olmak farklı bir duygu yaşatır önemli olan ailesine, vatanına, insanlığa karşı duyarlı ,Allah inancı olan hayırlı evlatlara sahip olmak umudum bütün çocuklarımıza çok güzel gelecek olması sevgiyle kalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz...
      Bloğumu beğenmenize ve keyifle dolaşmanıza sevindim, teşekkürler...
      Kocaman bir amiiiiiiin diyeyim dua ve dilekleriniz için...
      Sevgi ve saygılarımla...

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)