Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

9 Mart 2016 Çarşamba

Bakalım Siz Kaç Kilo Vereceksiniz?

diyet ile ilgili görsel sonucu


Fazla olan 5-6 kiloma yaklaşık 1 aydır takmış durumdayım. İnatçı bir kişilik olan bendeniz hele de bu direkt olarak kendimle ilgiliyse ne yapar ne eder kafama koyduğumu inatla yaparım. Hazır eşim diyetisyene giderken bende faydalanayım nimetlerinden dedim. Daha dikkatli beslenerek 10 günde 1 kilo verdiğimi söyleyince, ilk etap için verilen kilonun bu kısa sürede çok iyi olduğunu söyledi. Sağolsun muayene olmasam da benim için de moral düzeltecek kadar kilo verdirecek 1 haftalık detoks listesi hazırladı. Nasıl mutlu oldum. Bununla vereceğiniz kiloya bir bakalım olmazsa devam ederiz dedi. Bakalım bu hafta sonu kontrolümüz var ne önerecek. 

Ağzım kulaklarımda diyetisyenden ayrılırken, güneşli bir pazartesi günü kuşlar cıvıldaşırken, ağaçlar çiçek açmışken, (diyet olayına sıcak yaklaşın diye böyle bir giriş yapalım :)) yani geçen hafta detoksa başladım. Öğleye kadar sıkıntı yoktu. Öğle yemeğinden bir saat sonra acıkır mı insan? :( Karnım zil çaldı kimi zaman hele ikindi ile akşam arası karnımda horon tepiliyor sandım :)) Gece yatarken zaten düğün dernek kuruldu midemde :) Her acıktığımda su içtim. Açlığımı suyla bastırdım. Su ne büyük nimetmiş meğer onu anladım :) Normal şartlarda da suyu çok içen biri olduğum için bu durum beni çok zorlamadı. Ama çevremde suyu ilaç gibi zorla içen arkadaşlarımı düşününce bu durum bazılarınızı zorlayabilir. Bana göre çok zorlayacı bir liste değildi. Daha kötülerini yapmışlığım var geçmişte. Bu kadar zor yanlarını anlattıktan sonra gelelim 1 hafta içerisinde kaç kilo verdiğime. Sadede mi geleyim? Yok yok biraz merak iyidir az daha meraklanın dermişim :)) 1 haftada tamı tamına 2,5 kilo verdim. Abartma yok, yanlışlık yok, tartı doğru. Çünkü buna eşim bile inanmadı. Hergün 1 kilo veriyorsun diye benimle dalga geçti. Yok o tartı yanlış tartıyor, yok sen o kadar değildin gibi çamur atmalarla karşılaşsam da pes etmedim. 

Yaza yaklaştığımız şu günlerde bu detoks sonucu beni çok memnun ettiği için, sizlerle de paylaşmak istedim. İnternette türlü türlü diyet listeleri var ama kaç kilo verdiğini yazan tecrübesini paylaşan pek kimse yok. Ya da değişik değişik yiyecekler var onları pişirmeye üşeniyor insan. Bu listenin hiç bir zorluğu yok. Normal öğünlerde normal yiyecekleri sadece daha az miktarda tüketiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacağız? Aşağıda yazacağım listeye harfi harfine uyarak :)

SABAH 
* Uyanınca 2 su bardağı ılık su içiniz. 

-1 adet haşlanmış yumurta
-1 kibrit kutusu az yağlı beyaz peynir (30gr.)
-1 ince dilim (çavdar - kepek - tam buğday) ekmek (25gr.)
-Domates, salatalık, yeşillik

ARA ÖĞÜN
-1 orta boy meyve (100-120gr.)

ÖĞLE
-2 kepçe çorba 
-1 su bardağı yarım yağlı yoğurt (160gr.)
-Sınırsız yağsız salata
-1 ince dilim ekmek (25gr.)

ARA ÖĞÜN
-1 orta boy meyve (100-120gr.)

AKŞAM
-6 yemek kaşığı sebze yemeği
-Sınırsız yağsız salata
-1 ince dilim ekmek (25gr.)

ARA ÖĞÜN
-1 orta boy meyve (100-120gr.)
-1 su bardağı yarım yağlı süt 

* Çiğ sebzeler serbest (Domates, marul, salatalık, vb.)
* Bitki çayları serbest (En az 1 bardak yeşil çay için metabolizmanızı hızlandırmak için)
* En az 2,5 - 3 litre su içiniz. 
* En son ara öğünü saat 22:00 gibi yapmaya özen gösterin. 

Diyet yaparken mutfak tartısı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Örneğin bir orta boy meyve 100-120gr olarak belirleyeceksiniz. 1 dilim ekmeği 25gr.'dan hesap edeceksiniz. Yoğurt 160gr. olacak gibi bana daha adil geldiği için ben kullanmayı seviyorum. Diyetisyen önermedi ama haftada 3 kere de 75 tane ters mekik çektim. Tersi daha kolay oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Deneyen olursa kaç kilo verecek acaba? Sonucu paylaşmak isteyenlere açığım :) 
Yapmak isteyenlere kolaylıklar diliyorum.
Sağlıklı günler sizin olsun... 

27 yorum:

  1. Hımm müthiş sonuç, tebrikler :) Doğumdan sonra denemeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğumdan sonra evet çok faydalı olabilir ;) Hayırlısıyla bebişi bi kucağınıza alın da gerisi kolay ;)
      Sevgiler...

      Sil
  2. Buna ne denir bilemedim ama hayırlı olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende teşekkür ederim diyeyim bari o zaman :)

      Sil
  3. wuhuhuuuuuu :))
    Harika bir haber bu...
    Listeyi not ettim :)
    Bugün ben de endokrine gittim genel bir metabolizma kontrolü için...
    Öğleden sonra sonuçlarımı alacağım. bakalım bana ne diyecek...

    O horon tepmeyi çok iyi bilirim :) Açım diye ağlamışlığım bile vardır diyet sırasında :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım sende ne çıkacak. İnşallah normaldir herşey.
      İlahi yok henüz ağlama boyutuna gelmeden bitti benim ki. Detoks bitti tabi. Normal diyete devam :)

      Sil
  4. hadi bakalım hayırlı olsun canım. ben de karatay beslenme şekline geçmeyi planlıyorum. ama hep planda kaldı:) çocukla diyet zor oluyor ya:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklarla diyet yapmak zor evet onlara ayrı menü yapıyorum kendime ayrı. Onlara pasta börek yapıp yiyememek ızdırap verici gerçekten :)

      Sil
  5. Hımmm...Çok zor geliyor bana kahveye eşlik eden bir parça çikolatadan, arada sırada 1 dilim kekten mahrum kalmak. Oysa bir süredir pantolonlarım ucu ucuna kapanıyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Demekki daha çok rahatsız olmamışsın Elif. Bende seni gibi düşünüyordum. Artık pantolonlar ucu ucuna kapanmayı bırtakıp hepten direnişe geçince bu kararı almak zorunda kaldım :)

      Sil
  6. Aynı durumdayım, 5-6 kilo fazlam var ve takmış durumdayım buna. Çay kahve gibi şeyler tüketiyor musunuz? Zira kahve içmezsem ölürüm gibi geliyor bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tüketiyorum ama şekeri kestim. Kahveyi zaten sürekli içmem ama içerseniz çok olumsuz etkileyeceğini düşünmüyorum. Hatta şekersiz içemiyorsanız kıtlama yöntemini tavsiye ederim. Çok az miktarda şeker tüketiliyor o zaman ;)

      Sil
  7. Merhaba arkadaşım ben de 5-6 kilodan müzdaribim ve üstüme yapıitı ne yapsam gitmiyor üstelik hergün küçücük çocuğu alıp 1 saat yürüyüşe çıkayorum sanırım bende tatlı problemi var azıcık da olsa ağzıma atmadan duramıyorum ve yürüyüşler boşuna. Sende durum nasıl? Hiç tatlı tatmıyormusun lütfen açıklarmısın sevgiler?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende çok seviyorum çikolatayı tatlıyı. Tabiki de diyetteyken tatmadım bile. Kendimi dizginledim. Çayıma şeker bile atmadım. Şeker ihtiyacımı portakal yiyerek meyve şekerinden karşılamaya çalıştım. Sadece azıcık dişi sıkıp sabretmek gerekiyor. Cevap biraz gecikti kusura bakma. Sevgiler...

      Sil
  8. Yemeklerden yarım saat önce 1 tatlı kaşığı organik çörek otu yağı da çok faydalı oluyor. Bilginize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Kilo mu verdiriyor yağ mı yaktırıyor? Neye iyi geliyor acep? Sevgiler...

      Sil
  9. Benim de vermem gereken 4 kilo var. Gece çok yiyorum hamur isi, tatli falan. Tam hamilelikkilolarim gitmişti ki bu 4 kilo geldi. Yaza güveniyorum. Yazın kilo veriyorum genelde. Diyet yapınca ben daha çok temek istiyorum yani biri beni kısıtlayınca tam tersi oluuyor gibi. Kendim bir anda azaltıp spor yapmam lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diyet yapınca yiyecekler kısıtlı olduğu için tabiki de daha çok yemek istiyor insan ama biraz iradeye sahip çıkmak lazım işte bunun için. Ama spor yapacaksınız işiniz daha kolay. Bir de en önemlisi günde 2,5 - 3 litre su tüketmek. Umarım ideal kilonuza ulaşırsınız. Sevgiyle kalın...

      Sil
  10. Hayırlı olsun :) Umarım güzel sonuçlar elde edersiniz. Ben de yemeklerden soda içmenin kilo verme konusunda yardımcı olduğunu gördüm ;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim evet yemeklerden 1 saat sonrasında maden suyu içmenin yağ yakımına yardımcı olduğunu söylüyor diyetisyenler uzun 2-3 ay kadar bende denedim. Ama şu bir gerçek ki tek başına hiç birşey fayda etmiyor. Bir disiplin içerisinde yapılırsa daha faydalı oluyor sanki ;)
      Sevgiyle...

      Sil
  11. Ben kilo veremiyorum şişkoyum şişkoyum diyorum bu defa arkadaşlar sıskasın sıskasın diyor:))
    nasıl anlayacağız ideal kiloyu yazabilirmisin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İdeal kilo herkese göre değişiyor bence aslında bunu hesaplamanın bir yolu var ama ben onunla pek ilgilenmiyorum. Ben 38 bedenim ve bu bedenin dışına çıktığım vakit yani pantolanlar daraldığında anlıyorum ki ideal kilomun dışına çıkmışım ha haa nasıl ama? Bir de sürekli sabahları aç karnına tartılıp kiloyu kontrol altında tutmakta fayda var.
      Sevgiyle kal...

      Sil
  12. Diyete başlamak istiyorum ama tatlıya dayanamıyorum :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eğer ki ihtiyacın varsa mecburen başlayacaksın bunun sonu yok çünkü. Artık belli bir süre meyvelerden aldığın şekerle idare edeceksin :)
      Sevgiler...

      Sil
  13. Patates diyetiyle 3 günde 5 kilo vermiştim, şok diyet deniyor ona sonra normal diyet yapılıyor falan bu da güzel bir diyete benziyor belki yaparım :))

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)