Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

18 Şubat 2016 Perşembe

Ödem Atıcı Kabak Çorbası

kabak çorbası ile ilgili görsel sonucu
Bir kaç yazımda daha denk gelmişsinizdir belki, eşim sağlık sorunlarından dolayı 3 aydır diyet yapıyor. Diyet yapmanın zor olan kısmı aç kalmaktan daha çok yemekleri hazırlayan için hayli zahmetli olması. Sabah kahvaltısı ayrı dert hadi öğleyi iş yerinde yediğimiz için yırttım :) akşam yemeği ayrı dert. Aslında diyet yemeği hazırlamaktan bitap düşüp bu süreçte benim de zayıflamam gerekirdi diye düşünüyorum, :) Tabi ben homili gırtlak tıkınınca işler biraz değişti. Ohh gelsin hamur işleri gitsin tatlılar... Aslında bütün suç bozulan tartımda o bozulmasaydı düzenli olarak tartılmaya devam edecek, kilo kontrolümü sağlayacaktım. Şimdi bunu okuyanlar da beni kilolu olarak düşünecek yanlış anlaşılmasın 5-6 kilocuk fazlam var  sadece yahu :) Hal böyle olunca nasıl olsa özel menü hazırlıyorum bir porsiyonda kendim için yapayım gidiversin fazlalıklar dedim.

Aslında beni özendiren biraz da diyetisyenin çok bilgili olması oldu. Kadın bişey söylüyor şunu şöyle yapın, şunu yiyin diyor bi bakmışsın 2 kilo gitmiş. İşte burdan yola çıkarak da geçtiğimiz hafta sonu eşimin kontrolü vardı. Yağdan gittiği halde vücudunda ödem görünüyormuş. Aslında ödem herkesin ortak sorunu özellikle turşu sevenler için. Diyetisyen ödem için öncelikle haftada 3 gün kiraz sapı çayı içmeyi ve yine haftada 3 gün kabak çorbası içmeyi önerdi. Tarifinden şaşmadan birebir yapmamız için de bir çorba tarifi verdi.. Bugüne kadar iki kez yaptım. Her seferinde de fotoğrafını çekip, bloğa yazayım dedim. Peki ne oldu en son dün akşam açlık başıma vurunca fotoğraf çekmeyi yine unuttum :)) İnternetten  aldığım resimle görüntüsü nerdeyse aynı. Artık bunla idare edeceksiniz yapacak bişey yok :)

Öyle kabak çorbası diyince ıyy falan demeyin içine koyduklarımızla inanılmaz lezzetli oluyor . Diyet yapmasanız bile denemenizi şiddetle tavsiye ederim. Özellikle çocuklar için vitamin deposu bu tarifle tam mama kıvamında oluyor. Bebeklere, çocuklara yapın yesinler, şifa olsun, yarasın küçük bedenlerine ;) Diyette olmayanlar suyunu biraz daha fazla koyup, kıvamını kendine göre ayarlayabilirler. Ee bu kadar lak laktan sonra tarifini yazayım artık :)

Gerekli Malzemeler : 
* 2 adet kabak
* 2 adet soğan
* 2 adet domates
* 2 yemek kaşığı bulgur
* 2 bardak su 
*2 diş sarımsak
* 1 tatlı kaşığı zeytinyağı 
* 1 tutam nane (tazesi yoksa kurusunu kullanabilirsiniz)
* 1 tutam maydonoz
* 1 tutam dereotu 
* Pul biber, kimyon, karabiber
* Tuz, limon 

Yapılışı : 
Soğanları yağda pembeleştirdikten sonra kabak ve domatesi ekleyip, hafiften kavuruyoruz. Diğer bütün malzemeleri atıp bir iki çevirdikten sonra 2 bardak suyu döküp, 10 dakikada kadar pişiriyoruz. Blendırdan geçirdikten sonra servise hazır hale geliyor. Üstüne de limon sıkınca enfes bir lezzetle buluşmaya hazır olun. 

Afiyet olsun... Ödemsiz günler diliyorum...

16 yorum:

  1. Eline sağlık ben bu çorbayı sık sık yapıyorum biraz da pulbiber ve tam bizlere göre bir diyet çorbası oluyor, sadece bunuakşamları içmek bile işe yarıyor arkadaşım sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen çok doyurucu bir çorba oluyor. Akşamları tüketmek için ideal yanına bir de salata...Immh yemede yanında yat :)

      Sil
  2. "Açlık başıma vurunca fotoğraf çekmeyi unuttum." hahaha

    İnternetten olan fotoğraf da çok güzel görünüyor. Kabak çorbası diye bir tür olduğunu bilmiyordum, denemek isterim. Ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öyle oluyor ama çok acıkıyorum ne yapıyım :))
      Denemenizi isterim ;)
      Sevgiler...

      Sil
  3. Ödem sorunum dönem dönem benimde çok oluyor, not ettim tarifinizi :) paylaşımınız için teşekkür ederim :)
    Banada beklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle hoşgeldiniz :)
      Hafta 3 kez düzenli olarak yapın umarım fayda görürsünüz ;)
      İade-i ziyarette bulundum keyifli paylaşımlarda buluşmak üzere sevgiyle kalın.

      Sil
    2. Teşekkür ederim :) Deneyeceğim :)

      Sil
  4. Yarın deneyeceğim inşallah işe yarar,
    kabak sevdiğim bir sebze. teşekkür ederim arkadaşım.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşe yaraması için haftada 3 kez yapmanız gerekiyor yalnız.
      Denediniz mi bari? Beğendiniz mi?
      Sevgiler...

      Sil
  5. hımm kabak hep yapıyom daha bu akşam da yaptım çorbasını bilmiyodum hımmm böbreklere faydalı derler demek ki ödem atıyomuş bi deee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet deepcim kabak madem sevdiğin bir lezzetmiş bunu da denemeni şiddetle tavsiye ederim ;)

      Sil
  6. Geldiiim canım,ama yolda biraz trafik vardı:))Aslında karamsar yazılarım olsa da,şakalaşmayı seven biriyim.Her gün etkinlikler sayesinde bir kişi daha eklenen sizin gibi tatlı kızlarımın arasında bambaşka bir tarafımı da keşfettim.Neyi mi dersen yavrum,benim kendi yaşımda hiç arkadaşım olmadı,bir kaç tane kalmıştı son senelere kadar,onlardan da ben kaçtım.Ben gençleri seviyorum.Bu arada kızımla oturuyorum,onunla bol bol sohbet ediyoruz,ama o anne ben kızı gibiyim.Çok iradeli ve mantık savunucusudur.Ama ben öyle değilim ne yazık:))Ödemle ilgili benim de şikayetim olur bazen,belli bir rahatsızlığım yok şükürler olsun.Rahmetli eşim diyaliz hastası idi o zamanlar 38-48 yaşım arasında onunla diyet yapma ve biraz da sıkıcı bir hastalık olduğundan 55 in ne altına iniyor ne de üstüne çıkmıyordum.Şimdi balık etli bir kadın oldum çıktım.Ama sorun çıkaracak bir kilom hiç olmadı.Tarifini aldım ben kaçıyorum.Kahve davetin için teşekkürler.Eşine şifalar dilerim.Hep mutlu ol canım.Allah evlatlarını da bağışlasın kızım.Sevgiler sana ve ailene.Ece ablanız:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ece abla maşallah ne kadar tatlı dilli ve sevecensin. Samimi yorumun için çok çok teşekkür ederim. İlle de ödem atmak için yapılacak bir çorba değil tadı çok leziz oluyor madem tarifi aldın dene bakalım beğenecek misin? Tüm iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. Vakti olunca dolaş yine kahve içmeye laflarız ;)
      Sevgilerimle...

      Sil
  7. annemde çok sık yapıyor bu çorbayı gerçekten harika oluyor, ellerine sağlık canım ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşina olduğunuz bir lezzetmiş doğru ama değil mi harika oluyor gerçekten :)

      Sil
  8. kabak çorbası deyince aklıma bal kabağı gelmişti.. bu ara oğlana hep onu kullandığımdan olsa gerek..malum diğer kabağın mevsimi değil :) ama rengine bakılırsa normal kabak sanırsam..ve onu severim.. bal kabağını oğlanım garibim itirazsız nasıl yiyor hayret ediyorum;ben sadece tatlısını seviyorum :P g+ paylaşımı en kesin kaybetmeme yolu olur sanırım bu tarifi..doğum öncesine göre daha az kiloda olmama rağmen yüzükler girmiyor elim, belki bu çorba işe yarar ; teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)