Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

9 Ekim 2015 Cuma

Öksüzler Treni - Christina Baker Klina

Okuyacağım kitapları alırken eskisi gibi kitapçıya gitme şansım olmadığı için malesef internetteki kitap sitelerini gezerek alabiliyorum. Oysa üniversitedeyken meşhur rampalı çarşıya gidip, kitapçıları gezerdim. Tek tek elime alıp sayfalarına dokunurdum. Kokusunu çekerdim içime...Küçük dükkanlara gelen yazarlara kitaplarını imzalatmak için sırada beklerdik. Ne keyifliydi o yıllarda kitap okumak. İmzalatılan kitaplar büyük bir heyecanla bitirilirdi. Hey gidi günler heyyy..
Şimdilerde kitapçı gezecek vaktim malesef yok. Bu nedenle genellikle takip ettiğim bloglardaki kitap kurdu arkadaşlarımın okudukları arasından ve güzel yorumlarından faydalanıyorum. Bazen de toplu kitapların fotoğraflarını koydukları instagram hesaplarından dikkatimi çekenleri araştırıp kitapla duygusal bir kurarsam alıyorum :)) Bu kitabı da 2-3 ay kadar önce sevgili arkadaşım Filiz'in instagram hesabında toplu aldığı kitapların arasında görmüştüm. Aha dedim öksüzler buram buram dram kokuyor kitabın isminde deyip incelemiştim. İlgimi çekince yanına bir kaç tane daha kitap arkadaşı ekleyerek, hemen sipariş vermiştim. 
Kitabın isminin bende uyandırdıkları ile konusu arasındaki fark oldukça farklıydı. Nasıl düz bir mantıksa artık benimkisi :)) Kafamda kurduğum konu: Sokak çocukları var. Kalacak yerleri yok trende ordan oraya gidiyorlar, trende yaşanılanların anlatıldığı olaylar falan diye düşünmüştüm. Amma lakin pek alakası yokmuş. Bu kadar çeneden sonra kitaptan bahsedeyim biraz ;)

1929 yılında sosyal hizmetlerin başlattığı bir uygulama olan; Amerika'nın farklı eyaletlerindeki istasyonlarda durarak içindeki onlarca ailesiz çocuğa ev ve aile bulmak için  hareket eden öksüzler treninde bulunan baş karakter İrlandalı Niamh'ın verildiği ailelerde başından anlatıldığı, öksüzler trenindeki arkadaşı Dutch ile yıllar sonra sürpriz karşılaşmanın hayatlarını nasıl etkilediğinin akıcı bir dille anlatıldığı, oldukça sürükleyici bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Çok keyifle okuduğum keşke bitmeseydi, iyiki de okudum dediğim kitaplardan birisi oldu benim için. 

Keyifli okumalar dilerim... 

3 yorum:

  1. Benden önce okudun ha? Ben henüz başlayamadım..
    Cuma günü Rampalı'daydım, bolca kitap tırtıkladım. Bir ara Rampalı Günü yapmalıyız :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Görüşe görüşe öldük bi de rampalı günü yaparız artık ;)
      İtiraf etmeliyim senle birlikte kitap karıştırmak da ne keyifli olurdu :)
      Belki bir gün...

      Sil
    2. Gelmezsen ben de böyle kendim gidip gidip nispet yaparım ;)

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)