Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

6 Ekim 2015 Salı

BUGÜNLERDE BİZ...



Okulların açılmasıyla zaten temposu az olan hayatımıza biraz daha tempo kattık. Sabahları 6 buçukta kargalarla randevusu olan Onur'la birlikte mecburen uyanıyoruz. "Kalanlık, Omu kokuoo" diye beni de zorla yataktan kaldırıyor. Rüyamızda gördüğümüz oyuncaklarla başlıyoruz oynamaya :) 

Bir yandan kahvaltı hazırlarken bir yandan da Görkem'i uyandırmaya çabalıyorum. Erken yatmasına rağmen sabahları kalkması 10 dakikayı buluyor. Diğer yandan Onur'un hergün farklı nedenlere bağladığı asabiyetiyle uğraşırken saat nasıl 8 oluyor anlamıyorum. Bakıcımız geliyor. Yedireceklerini, içireceklerini, okuldan gelince Görkem'in yapacaklarını anlatıyorum. Görkem bakıcının sözünü hiç dinlemiyor. Ya da o dinlettiremiyor mu desek acaba? Neyse o konulara hiç girmeyelim. Kahvaltı hazırlıyorum birinin suyu diğerinin kaprisi derken kahvaltımı yapmadan üstümü nasıl giyinip de evden çıkıyorum anlamıyorum. Eskiden işe gelince dinlendiğim sorumluluğu az bir işim vardı. Şimdilerde görev aynı sorumluluk  fazla olunca iş yerinde de pestilim çıkıyor. Geçtiğimiz hafta bir de kitap kaplama derdimiz vardı. Hangi devirdeyiz yahu bulun şuna da bi çare artık :) 

Çok becerikliymiş de pazularını öpüyor :))

Daha önceki bakıcımız yemeğimizi yapıyordu. Şimdiki bakıcımız da yemek yapma konusunda kendisine pek güvenmiyor. Eşim de dahil olmak üzere çocuklar herkesin yemeğini beğenmiyor. Bende çok ısrar etmedim artık ille de o yapsın yiyeceksiniz diye. Vefakar cefakar Türk kadını rollerine bürünüp :)) analar çeker yükü diyerekten iş çıkışı mutfağın yolları göründü yine bana. Yemek pişerken biraz çocuklarla oynuyoruz. Yemek pişti yedik derken saat 8-8.30 falan oluyor. Okulların açılmasıyla Görkem'in ödevleri oluyor haliyle. Dersleri mi tekrar etsek. Sohbet mi etsek ufaklıkla mı oynasam derken 5-6 parçaya bölünüyorum. Okuldan gelince 1 saat dinlenmesini ve sonrasında ödevlerini yapmasını planladık. Bana sadece akşam kontrolleri kalacak inşallah. Şimdilik öyle planladık bakalım ne kadar başarılı olacağız.  Öykü masal türü kitaplar pek ilgisini çekmiyor.  Yatmadan önce 1-2 sayfa hayvanlarla ilgili bir dergimiz var onu okuyor. 

Bana gelecek olursak nerdeyse 1 aydır elimde olan oldukça sürükleyici aslında bir oturuşta bitirilecek bir kitabı bitirememenin vicdan azabıyla kendime farklı kitap okuma saatleri oluşturmaya başladım. Yatmadan önce pek kitap okumazdım uyku haliyle son sayfalarını hatırlamıyorum diye lakin şu şartlar altında daha uygun zaman yok denecek kadar az. Öğle paydosunda arkadaşlarla sohbet ediyorduk. Ama baktım ki evde hafta içi kitap okuyacak çok fazla zaman bulamıyorum, kitabımı okuyamayınca mutsuz oluyorum. Artık öğle paydoslarını kendime ayırdım. Sürünen kitabımı bugün bitirdim.

Bugünlerde takip ettiğim birkaç çocuk kitabı sever blogger arkadaşım sayesinde içimde çılgınca çocuk kitabı okuma isteği var. Heyecan içerisinde kargo yolu gözlemekteyim. 

İstemediğiniz kadar çok kitabınız olsun emi :)

12 yorum:

  1. Öncelikle Allah kolaylık versin size ve bir an önce yaz gelsin :) Ben de kitaplarımı daha çok öğle saatinde okuyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gamze daha yeni başladık okul temposuna böyle de iyi aslında evde sıkılmıştı. Okul ona iyi geliyor arkadaş ortamında çocuklar daha mutlu ve özgüvenli oluyorlar. O da lazım çok tatil yaptılar şimdi okul zamanı bakalım :)
      Keyifli okumalar dilerim, sevgiler...

      Sil
  2. bende kitap okuyamayınca mutsuz olanlardanım ama 2 cocukla koşturunca insna nereye yetişeceğini şaşırıyor yinede seviyorum bu tempoyu alışkanlık oldu iyice :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Gülşah, bünyemiz alıştı bence :) Yazdan çıkınca paslanmışım ben biraz çabuk gelirim kendime inşallah :)
      Keyifli okumalar diliyorum o halde ;)
      Sevgiler..

      Sil
  3. Allah kolaylıklar , güç versin inşallah . Çalışan anne olmak ne kadar koşuşturmacalı olursa olsun güzel . Bu tempoya alışmışım , seviyorum .
    Kitapsız asla yaşanmaz ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belli bir süreden sonra yoruluyor insan, biraz daha dinginlik istiyor. O yaşlara geldim sanırım ;)

      Sil
  4. Allah kolaylık versin. çok çabuk geçiyor bu günler. kitap kaplamak çok sıkıcı geliyor ama bu yıl bizim kızlar kaplatmadı , biz de bir boşluk, eşimle yalvarıyoruz resmen okul açıldığını anlamadık verin bir iki tane kaplayalım diye :)) anne yemeği her zaman en güzelidir, ellerine sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin hepimize kolaylık versin, annelerin işi her zaman zor ;)
      Aman yok hiç yalvarmam valla, kaplamak için patlıyorum sıkıntıdan resmen kaplarken :)

      Sil
  5. Okurken kendimi buldum resmen Eylül bu yıl 1. sınıf..Ege 3 yaşında...Hemen hemen aynı durumlardayız...Ama ben biraz daha iç güveysinden halliceyim :)) Dersleri ve kitap defter kaplama işleri eşimde...Gerisi aynen bana bakar...Eskiden kahvaltıyı eşim hazırlardı...kalkar yer içer giyinir giderdim...Bu yıl Eylül sade kahvaltıyı yemiyor diye her sabah 6 da kalkıp değişik yiyeceği şeyler yapmaktan hitap düşmüş durumdayım :))) Sevgiler...Kolaylıklar diliyorum....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolsun eşimin hakkını yemiyeyim o da çok yardım ediyor ama yine de yıpratıcı dönemler birisi küçük laftan anlamıyor kendi sendromlarıyla uğraşıyor diğeri 2. sınıf ödevleriyle derken bende arada her tarafa yetmeye çalışan taraftayım. Sevgiler...

      Sil
  6. Bak yazmayı unuttum.:)))...Aldığın kitapları merak ettim yazarsan sevinirim...Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Matilda-Roald Dahl, Çizgili pijamalı çocuk-John Boyne, Balık-Laura S. Matthews, Daha da fazla kumkurdu-Asa Lind özellikle kumkurduna Görkem bayıldı. Hiç elinden düşürmeden okuyor. Ama siz daha 1. sınıf olduğunuz için seneye bu tür kitapları okur Eylül. Ben matildayı bitirdim. Beğendim. Çocuk kitapları çocukların dünyasına inmek için birebir iyi geliyor bana da tavsiye ederim size de ;)

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)