Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

15 Nisan 2015 Çarşamba

BİR DAHA BAK - Jodi Picoult


Uzun süredir gördüğüm, alınacaklar listeme ekleyip eklememekte tereddüt ettiğim bir kitaptı. Yapılan güzel yorumlara yenik düşüp sonunda almaya karar verdim. Esasında kitabı alalı 1 ay kadar oldu. Ama öyle bir yoğun temposu var ki hayatımın kitap okumak çok büyük bir lüks haline geliyor bazen. Bu lükse erebildiğim zamanlarda elime alabildiğim kitapcağızımı nihayet bitirebildim. Bazı kitaplar için üzülüyorum o kadar uzun sürede okunmayı hak etmiyor bir çırpıda okunacak bir kitaptı esasında. Uzaması tamamen benim işlerle ilgili oldu.


Takribi 250. sayfadan sonra kitap hareket kazanıyor. İlk 50-60 sayfasında fazlaca karakter var. Onları tanıma çabasıyla birlikte, birbiriyle ilişkilendirmek de baya bir beyin jimlastiği istiyor. 20-30 sayfa okunup bırakılıp tekrar ele alınacak bir kitap asla değil. Çünkü olaylar zincirini takip açısından okuyucuyu zorluyor. 2 ana bölümden oluşan kitabın ilk bölümünde sanki kitap bitti gibi hissediyorsun. İkinci bölümün başında haydaa konuya başka bir yerden başlıyorsun. Farklı ağızlardan anlatılması ayrı bir güzellik katıyor hissiyat açısından...

İlk başı beni kitaba hiiiç çekmedi hatta 2-3 defa Allah Allah ben yanlış kitabı mı aldım acaba diye yorumlara bir daha baktım. Kitabın adı üstünde bir daha bak :-)) Ama kitaba haksızlık etmeyeyim yarısından sonra da elimden bırakmak istemedim. Hatta bıraktığım zamanlarda aklım hep ordaydı. Kitapta geri gelen ruhlardan hayaletlerden bahsedince artık kitaba kendimi nasıl kaptırdıysam sanki arkamdan birisi çıkacakmış gibi hissettiğim zamanlar oldu :-) Çok kaptırıyorum kendimi yaww :) 

Kötü ve hastalıklı genlere sahip ırkların ıslahının anlatıldığı, geri gelen bir ruhun gizemi, ruhun geçmiş yaşantısının arkasındaki sırların gün ışığına çıkmasının anlatıldığı, olayların gidişatının tahmin edilemediği, heyecan dolu okunası bir kitap "Bir daha bak"...

Jodi Picoult'u ilk defa okudum. Diğer kitapları da çok okunanlar listesinde yer alıyor bir kaç kitabını daha alabilirim. Bu kitabıyla bende hoş bir sada bıraktı :) 


Bol bol kitabımız ve zamanımız olsun. 


4 yorum:

  1. Ben de gaza gelip çok kitap aldım bir ara, çoğunu da sevmedim :( Şimdilerde biraz duruldum, sipariş listem öylece bekliyor bakalım. Ödünç alıp okumak daha iyi aslında değil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili Elif malesef ben o konuda takıntılıyım. Okuduğum her kitap bana ait olsun istiyorum. Tertemiz olmalı benim kitaplarım. Altını çizerek kitap okuyan arkadaşlarıma saygım sonsuz ama ben kıyamıyorum.

      Sil
  2. O son cümle var ya, ondan istiyorum...
    Picoult severim ben :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende o son cümleden istediğim için yazdım arkadaşım. Tüm sevip de kavusamayanlara gelsin o zaman o son cümle :))

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)