Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

10 Ocak 2019 Perşembe

Karnabahar Kısırı

Merhabalar,
Dün ve ondan önceki gün buralarda okullar kar tatilindeydi. Okullar tatil olunca sağolsun özel şirketimizin üst yöneticileri engellileri de idari izinli saydı. Eksik olmasınlar... Hal böyle olunca evde çocuklarla oyun oynamak boya yapmanın yanında mutfak işlerini de çok seviyoruz. İnstagramda gezerken Semanın sağlıklı mutfağı instagram sayfasında bu tarife rastladım. Allah var görür görmez bi ön yargı oluştu tabi bende. Karnabaharın kendine has baskın bi kokusu var nasıl olur da anlaşılmaz diye. Israrla denemek isteme nedenim de buydu. Kısıra zaten bayılırım hele bir de şişirmeyeceğini bile bile sınırsız yeme şansına sahipsem Allah derim. Sonuç itibariyle bu muhteşem ötesi lezzeti denedim ve ayıla bayıla yedim. Diyette olup da kısır hasreti çekenlere müjdeler olsun ki mucize bir tarif buldum. Lütfen siz de deneyin pişman olmayacaksınız.    
Malzemeler : 
* 4 büyük çiçek karnabahar
* 1 orta büyüklükte soğan
* 2 diş sarımsak
* 1 yemek kaşığı domates salçası
* 1 yemek kaşığı biber salçası
* Kimyon, karabiber, nane, pul biber,
* Yarım limon
* Bir tutam maydonoz ve marul

Karnabaharları rondoda çekiyoruz. Zaten 30 saniyede bulgur bulgur oluyor. Diğer tarafta zeytinyağıyla kavurduğumuz soğanın içine salçasını atıp hafif kavurduktan sonra, karnabaharı da döküp sadece 4-5 dakika soteliyoruz. Altını kapatıp yeşillik ve baharatları atıp limonunu sıkıp, servise hazır hale getiriyoruz.

İşte hepsi bu normal kısırdan çok daha pratik ve vitaminli. Benim oğlanlar karnabaharı ağızlarına sürmez. Ama inanın bana eşim de dahil çocuklar yedi ve bilemediler. Hatta karnabahar var içinde bulgur yok deyince bile inanmadılar taki şu ikinci fotoğrafı onları gösterinceye kadar. Hiç mi hiç anlaşılmıyor karnabahar :) Bundan sonra hem çocuklara karnabahar yedirmenin bir yolunu buldum hem de kendim için şişkinlik yapmayan bi kısır buldum. Sema hanıma ne kadar teşekkür etsem az olur. Daha ne cevherler var sitesinde yaptıkça beğendiklerimi buradan belki ben de paylaşırım. Ne kadar çok kişiye faydalı bilgi ulaştırırsak o kadar iyi.

Ee iyi yapacak olanlara şimdiden afiyet olsun...
Sağlıcakla kalın...

16 yorum:

  1. Elinize saglik özgün yemekleri çok seviyorum

    YanıtlaSil
  2. Kesinlikle denemek istiyorum.. Karnabahar severim ama böylesi bir tarifte tadını vermemesi güzel bir şey :)

    Ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadını vermemiş olmasına çok şaşıracaksınız

      Sil
  3. Ben de deneyeyim. Zaten rejime başlayacağım.

    YanıtlaSil
  4. Karnabaharı severim pizzası da güzel oluyor. Bunu da deneyeceğim...

    YanıtlaSil
  5. Bu tarifi deneyecem mutlaka Ülkü yalnız bişi soracam. 4 büyük çiçek karnabahar ile kastettiğin 1 adet karnabaharın 4 tane büyük çiçeği mi? 4 adet karnabahar değil di mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Gamzecim 1 adet karnabaharın 4 tane büyük çiçeği :) bu şekilde büyük kase benim yukarıdaki tabaktaki kadar çıkıyor. Bi kaç kişi yiyecekse bir büyük karnabaharın hepsini yapman lazım canım ♥

      Sil
    2. Tamamdır göz kararı ayarlarım artık :)

      Sil
  6. Ellerine sağlık, hoş bir lezzete benziyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Damak tadına göre değişir mi bilmiyorum. Bence hiç bir farkı yoktu. Teşekkürler...

      Sil
  7. Merhabalar.
    Karnabaharın da kısırı oluyormuş demek. İlk defa sizin blog sayfanızda gördüm, duydum ve okudum. Ben, karnabaharı pek iştahla yemem. Ama evde pişirildiği zaman da "yine mi karnabahar?" diye hiç itiraz etmem yerim. Kısırlarla zaten pek aram yoktur. Karnabahar kısırını da yiyebileceğimi sanmıyorum. Ancak, eşim Kamer'e sizin bu karnabahar kısırınızdan bahsedeceğim, çünkü, eminim o da ilk defa duyacaktır. Kadınlarımızın bu konuda kulakları erkeklerinkinden daha deliktir, belki o karnabahardan kısır yapıldığını duymuş olabilir.

    Karnabahar kısırı için yaptığınız bu güzel tarif ve tanıtım için emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim. İyi, güzel ve lezzetli paylaşımlarda buluşmak dileğimle birlikte Allah'a emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar,
      Oluyormuş Recep bey ben de çok şaşırmıştım ilk duyduğumda :) İtiraz etmeden yenilen yiyecek candır. Benim oğlanlar da ne pişirsem itiraz ediyorlar. O nedenle şükür sebeplerini sıralayarak, itiraz etmemeleri gerektiğini öğretmeye gayret ediyorum. Beni üzüyorlar hanımlarını bari üzmesinler diye çabalıyorum :D
      Bu arada belki eşiniz de denemek isteyebilir ayrıca .ok teşekkürler kıymetli yorumunuz için...

      Sil
  8. Ben çok severim karnabarı :)
    Elinize sağlık

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)