Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

15 Haziran 2017 Perşembe

Kelebek Adası - Sarah Jio

Her zaman söylediğim gibi ben Saraj Jio okumayı seviyorum. Seveni olduğu kadar sevmeyeni de çok bu yazarın. Kafam dağılsın ama beni de yormayan bir kitap olsun, üstelik içinde azıcık aşk, romantizm, azıcık da merak uyandırıcı bir geçmiş olsun diyorsanız işte tam da size göre bir kitap Kelebek Adası.

Jio'nun "Yitik Kalpler İstasyonu"nu bir de "Agapi"nin dışındaki bütün kitaplarını okudum. Bu kitabında farklı bir tarz denemek istemiş. Hayatın içinde geçen olayları bir adaya taşımış. Adanın olağanüstü gücünün olduğu vurgulayarak, kendi kahramanlarına biçtiği kaderi adanın iyileştirici gücü sayesinde yok etmeye çalışmış. Bu ayrıntı biraz saçma gelse de çok rahatsız etmedi beni. Her zamankinden farklı fantastik bir kurgu yapmaya çalışmış. Olmuş mu? Kitap sanki aceleye gelmiş gibi geldi. Bazı yerleri çok havada kalmış. Hiçbir rolü olmadığı halde kurguya dahil olan karakterler kafa karıştırmaktan başka hiçbir işe yaramamış. Okuyanlar beni daha iyi anlayacaktır. Spoiler vermek istemiyorum şimdi ;)

Yaşanılan aşk çok sıradan, aşk acısı da bir o kadar basite alınmış. Aşkı ve ilişkileri çok daha güzel işlediği kitaplarını okuduğum için yadırgadım açıkçası. Geçmiş ve günümüz arasında gidip gelmeler, yani bir geçmişte bir günümüzden anlatım klasik Jio tarzı zaten yine mevcuttu. Arayışlar, sır dolu kayıplar, yine bir geçmişin aydınlatılması, ortaya çıkan bir günlük ve aslında baştan da belli olan sonradan aralanmış gibi yapılan sır kapıları...

Sanki film izler gibi her bölümünü heyecanla bitirip, hay Allah beni şaşırtacak mı? Bebek doğacak mı? Adam adadan kurtulacak mı diye tasalanmak hoşuma gidiyor benim :) Ard ardına çevrilen merak uyandıran sayfaları yine yeter bana. Haa bir de bundan sonra nerede mavi bir kelebek görürsem onun bana da şans getirebileceğine inanacağım :) Kim bilir belki de getirir. Siz siz olun mavi kelebeklere iyi davranın ;)

Bir de şunu belirtmek istiyorum. Yazarın Türk okurları oldukça fazla. Hatta "Yitik Kalpler İstasyonu" idi sanırım ilk kez Türkiye'de satışa sunuldu. Türk okurları için küçük de bir not vardı diye hatırlıyorum. Yazar bu kitapta da düşünün Bermuda şeytan üçgeninden bahsedilirken, Türkiye'den İstanbul'tan hatta daha da detay vererek Bebek sokaklarından bahsetmiş. Hoşuma da gitmedi değil hani memleketime hayran kalınması :)

Neyse kitapla ilgili anlatılacak çok şey yok. Tek altını çizdiğim yer ve kitabın verdiği tek mesaj "Hayat kendi yolunu bulur ve herşey olacağına varır. Sadece yaşa ve olsun gitsin." 

Bu söze tamamen katılıyorum. Biz hayat için detay detay plan yaparken, o önümüzden bize gülüp geçiyordur eminim. Bu da benden olsun. Efenim bol kitaplı, sağlıklı, musmutlu günleriniz olsun.
Sevgiyle kalın... 

20 yorum:

  1. Tamamen aynı fikirdeyim seninle. Ama yine de ben çok beğendim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende beğendim ama beğenmediğim yerler de oldu tabi :)

      Sil
  2. Sarah Jio'nun bir çok kitabını okudum ama 3 gün sonra konusunu unutuyorum :) İnan bu kitabı acaba okudum mu diye düşündüm fakat içinde İstanbul geçtiğine göre okumamışım:) Yoksa hatırlardım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlahi Gamze evet ama maalesef pembe dizi kıvamında olunca çabuk unutuluyor :)

      Sil
  3. Ben de böyle kitapları okumayı seviyorum, dinlendiriyor ve mutlu ediyor insanı.

    YanıtlaSil
  4. Saydığın sebeplerden ötürü annemle bizde bu yazarı severek okuyoruz bu okumadığımız bir kitabı bir gün okuruz inşallah :)

    YanıtlaSil
  5. Ara ara iyi gidiyor. İki kitabını okudum gerçe :) Çok büyük hayranı değilim ama dilini seviyorum yazarın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet dili akıcı ve kurgusu merak uyandırdığı için okunup bitiyor çerez gibi

      Sil
  6. Bazen kitaplar da yorar ya insanı. Daha doğrusu içindekiler. Yaşanan haksızlıklar. İşte öyle zamanlarda bu tür kitaplar okurumu ben. Kolay okunan bir yazar...

    YanıtlaSil
  7. Eğer ağır kalın bir kitap okumuşsam araya Sarah Jio ya da Kristin Hannah kitapları almayı seviyorum. Gerçekten sürükleyici hikayeler ve merak uyandırıyor.

    YanıtlaSil
  8. Ben çok farklı buldum Bu kitabı. Merak uyandırıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merak uyandırma konusunda diğerleri de bunu geride koymaz. Sevdiyseniz diğerlerini de beğeneceğinize eminim...

      Sil
  9. Şu sıralar kendime ait kitaplardan çok benim 1 numara Egemen için aldığım tatil kitaplarını okumakla yetiniyorum.Onların da içeriğini öğrenmem lazım ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuk kitaplarını da çok okuyorum aynen ben de ilk önce ben okuyorum içeriğini uygun bulmuyorsam Görkem'in okuyacakları arasına koymuyorum...Tatil kitapları içinde bloğa göz atabilirsiniz ;)

      Sil
  10. Merhabalar.
    Çocuklu hayatın içinde, kitap okumaya zaman ayırabilmeniz çok güzel. Bu sizin çok çalışkan, sabırlı ve azimli bir anne olduğunuza işarettir. Okuduğunuz kitaptan çıkarttığınız sonuç da çok ilginç. Hayatı akar bir su gibi kabul edersek; hayat ta su gibi akar ve kendi yolunu bulur. Her şey olacağına varıyor zaten. Çok güzel bir kitap paylaşımıydı. Kaleminize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Sarah Jio'dan hiç kitap okumadım. Yazarın biyografisi ile ilgili hiçbir bilgim yok. Ben daha çok araştırma, inceleme kategorisindeki kitaplarla ilgileniyorum. Şu anda elimde iki kitap var. Biri Rengin Sakaoğlu'nun "Güneş Bazen Mavi Doğar", diğeri de İranlı yazar Sadık Hidayet'in "Kör Baykuş"
    Selam ve dualarımla birlikte hayırlı bayramlar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Recep bey,
      Çok teşekkür ederim evet çocuklarla okumak biraz zor oluyor az okuyorum onlarla ilgileniyorum diye ama buna da şükür diyorum. Sizin paylaştığınız kitaplardan "Kör Baykuş"u sıkça görüyor ve duyuyorum bende okumak istiyorum. Diğerini hiç duymadım ama hemen şimdi onun da arka kapağını incelemeyeceğim. Teşekkürler kıymetli yorumunuz için...
      Saygılarımla Allah'a emanet olun...

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)