Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

22 Aralık 2016 Perşembe

Bizden Haberler

umut ile ilgili görsel sonucu
Ülkemizin içinde bulunduğu durum ortada zaten anlatmaya gerek yok hepimiz acıyı derinden yaşıyoruz. Hal böyleyken ruh halimizin çok iyi olduğu söylenemez. Gündelik telaşlarımız içinde evlatlarımızı en iyi şekilde yetiştirmeye çalışırken, ufacık hastalandığında bile gözünün içine bakan biz anneler için durum daha da vahim. Geleceğe dair umutlarımızla oynanan şu günlerde malesef ki hayata kaldığım yerden devam edemiyorum. Hiç bir şey olmamış gibi yapamıyorum. Acının üstüne bir acı bir acı daha tam toparlanıyoruz derken bir yenisi daha. İki erkek annesi olarak evlatlarımı nasıl bir gelecek beklediğini düşündükçe yaşama sevincim tükeniyor, geleceğe dair umutlarımı yitiriyorum. Koca bir yılı geride bırakırken bütün kötülüklerin bu yılda öylece kalmasını diliyorum. 

Bu moral bozukluğuyla hayata devam etmeye çalışırken, 3-4 gündür evdeyim. Onur hem bronşit hem de zatüriye olmuş. Annelik görevimin yanında ek iş olarak hasta bakıcılığa terfi etmiş durumdayım. Neredeyse nefes alamaz halde doktora götürmüştük. Şükürler olsun bugün biraz daha iyi. Zaten kış gelince hastalıklar bizim eve uğramasa şaşıracağım. Teker teker de gelmiyor. Birisi hastalanıyorsa diğeri de hastalanıyor. Şu anda ikisi birden hasta öksürmekte birbirleriyle yarışıyorlar adeta :((

Dışarıda kar yağmaya devam ederken kar kalınlığı 30cm olmuş. Okullar tatil... Hayat durmuş gibi... Ben nasıl kışın doğdum bilmiyorum. Kar yağınca hele de bu kadar çok yağınca içim daralıyor. Lapa lapa yağışını izlerken, aklıma salep takılıyor. Evet evet salep içeyim derken diyette olduğum aklıma geliyor. 3 haftada 3,5 kilo hiç fena değil, öyle diyetisyene falan gitmedim. Telefonuma kalori takip programı yükledim. Yıllar önce yine bu şekilde 2 ayda 4 kilo vermiştim. Diyet yapmakta bir kaç püf nokta var. Nefsine hakim olabilmek, günlük kalori değerini aşmamak ve süreklilik arz etmesi. İlgilenen arkadaşlara programı şiddetle tavsiye ederim. ''Fatsecret'' programın ismi yazılımını çok beğendim. Çok güzel geliştirilmiş. Bütün ihtiyaçlarımı karşılıyor. Kilo almak veya vermek ya da kiloyu korumak için geliştirilen programda günlük alınması gereken kalori değerlerinin yanında, egzersiz günlüğü mevcut. Alınması gereken karbonhidrat, protein ve yağ değerleri bile hesaplanıyor. Bi göz atın derim ;)

Elimde uzun süredir sürünen George Orwell'in 1984'ü hala bitmedi. Hep aksilikler üst üste geldi. Hasta bakıcılığın yanında bir de kitap okursam bundan iyisi can sağlığı...Yılı bitirmemize sayılı günler kala elimde kalan kitaplarımı bitirebilmeyi hedeflerken, Allah'tan bir mani gelmezse tüm yıl boyunca okuduğum kitaplarla ilgili bir post da yazarsam benden iyisi yok... 

E sağlıcakla kalın o zaman... 

21 yorum:

  1. Geçmiş olsun arkadaşım. Çocuklar hastayken annenin psikolojik durumu pert olur zaten, bir de ülkenin durumu. Kitap olarak alternatifin varsa onu oku derim, 1984 için kötü zamanlama...
    Şifa dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağol arkadaşım, geçti şükür...
      1984 ah ah evet kötü bir zamanlamaydı neyseki bitti şükür.

      Sil
  2. Çok ama ç ok geçmiş olsun

    YanıtlaSil
  3. hemen indirdim programı, darısı başıma inşallah :)

    1984 harika bir kitap , çok güzel bir seçim olmuş :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Programda başarılar dilerim uyarsan emin ol çok memnun kalacaksın.
      Ayyy hiç bana göre değilmiş yanlış zamanda yanlış bir seçim yapmışım maalesef

      Sil
  4. Bizde de öksürük steryosu var. Yalnız Bilgiç öksürürken istifra da ediyordu ilk iki gün, püskürtme alanı inanılmaz!

    Ben de üç haftada iki kilo verdim güya ama bu hastalık davalarıyla uğraşırken sanırım güç kazaniim diye ipin ucunu kaçırdım.

    Geçti geçti diyelim gelmiş geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Size de çok geçmiş olsun Handancım.
      Çocuklar hastayken aynen bende 3 haftada yarım kilo vermişim ;)

      Sil
  5. Geçmiş olsun, şimdi iyidir inşallah Onur.
    Kilo verme işi şahaneymiş :) Darısı bir türlü benim başıma gelemeyen :))
    SEvgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şükür daha iyi Şebnemcim.
      Evet kilo verince sevinci bi harika oluyor lakin beni mutlu edecek bir çok yiyecekten uzak durmak da bir o kadar mutsuz ediyor ;)

      Sil
  6. Geçmiş olsun,umarım bu yorumumu okuduğunuz an Onur'un durumu daha iyidir...Şifalar diliyorum.
    Ben yeşimlehertelden...Ece Evren'in postundan buldum sizi ve G+ ekledim.
    http://yesimlehertelden.blogspot.com.tr sayfama da beklerim.Sevgiler....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler şükürler olsun daha iyi.
      Hoşgeldiniz. g+ yıl çok aktif kullanmıyorum ama size cevaben bende ekledim. Ben daha çok blogları takip etmeye çalışıyorum. Her zaman beklerim...

      Sil
  7. Çok geçmiş olsun kuzucuğa, bir an önce iyileşir inşallah...

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun en kısa zamanda iyi olsun kuzucuk kilo vermede sağlıklı olanı bu ani verilip alınanlar pek kalıcı olmuyor.

    YanıtlaSil
  9. En son bunu yazmışsın, umarım çocuklar şimdi iyidir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyiler Dilekcim teşekkürler evet çok sık giremedim bu aralar işler yoğun olunca
      Sevgiler ♥ ♥ ♥

      Sil
  10. Merhabalar.
    Çocuk büyütmek ve yetiştirmek, dünyanın en zor işlerinden biri, zaten siz anne olarak ailedeki yükün en ağırını üstlenmiş bulunmaktasınız. Yazınızda bahsettiğiniz ülkemizin durumları ile ilgili sıkıntıları inanın herkes yaşıyor. Ben de uzun zaman bloglarıma ve blog ziyaretlerine ara vermek zorunda kalmıştım. Şu ara yeni yeni blog faaliyetlerine bakıyorum ve onu da zorlanarak yapıyorum. Cenab-ı Hakk, ülkemizi bu sıkıntılardan bir an evvel selamete çıkarır inşAllah.

    Çocuklarınız rahatsızlanmış. Çok büyük geçmiş olsun, Cenab-ı Hakk şifa versin ve en kısa zamanda sağlıklarına kavuşsunlar inşAllah. Çocuklar gül gibi derler. Bir bakarsınız çok sağlıklı ve neşelidirler. Bir de bakarsınız aniden hastalanırlar ve bir gül gibi hemencecik solarlar.
    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun. Allah kolaylık versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uzunca bir süre ben de kendime gelemedim tam yazı yazayım diyorum bir acı ve bir acı daha üst üstüne geldi. Kanadımız kolumuz kırıldı. Aynı bende yeni yeni girer oldum bloglara. Allah ülkemizi zalimlerin zulmünden korusun.
      Saygılarımla...

      Sil
  11. Ne güzel blog, ferah, iç açıcı düzenleme...bazen blogları evlere benzetiyorum, sizin ki huzur veriyor...

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)