Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

4 Ağustos 2016 Perşembe

Onur'un da Bir Tuvalet Eğitimi Anısı Olmalı :)

Resim Emine öğretmenimizden
Çocuğu 2,5-3 yaşına gelmiş her annenin bir tuvalet eğitimi anısı var. Değil mi ama? Ne yani benim olmasın mı? Bir uzman yaklaşımıyla anlatıp şöyle yaptım böyle yaptım. Aman da çocuğum çok akıllı çok çabuk alıştık diye ben anlatmayayım mı? Sessiz sedasız bir köşede oturup, çocuğumun tuvalet eğitimini tamamlamasını bekledim anlayacağınız :)) 

Bu meseleden belki de 2-3 yazıda bahsettim. Aaa bir tanesi tam da şurada bir başkası da burada bulunuyor. Biraz mükemmelliyetçi bir yapım var. Bu durumdan bende şikayetçiyim ama yapıcak bişey yok huy işte. Onur'un tuvalet eğitimi yaşı geldikçe, bakıcıların işi bırakası tuttu. Tam bakıcıya alıştı hah şimdi tuvalet eğitimine başlayayım dediğim anda bakıcı işi bıraktı. Yazık çocuk bazen bezini bile değiştirtmedi yeni bakıcılarına... Kendi kendime vay efendim çocuğun vakti geldi. Eee kocaman çocuk oldu hala bez mi değiştiriyorsun diyenler vardı tabi... Hooşşş onları kim takar... Çevredekilere bakacak olursanız herşeyin en iyisini onlar bilir ve yaparlar. Herkes kendi doğrusuna göre çocuk yetiştiriyorsa ben de bu işi artık zamana bırakmaya karar vermiştim. 

Bundan iki ay önce bakıcı ani bir kararlar işi bırakınca, artık kapris çekmekten bezen bendeniz bildiğiniz üzere Onur'u kreşe vermiştim. Allah kimseyi aldığı kararından utandırmasın. İyiki de vermişim. Emine öğretmen, her çocuğun okulla ilk tanışmasında ihtiyaç duyacağı tarzdan bir eğitimci, oldukça sevecen, hoşgörülü, pozitif, enerjisi yüksek ve fazlasıyla sabırlı :)) Birbirlerine alışma sürecini tamamladıktan sonra ramazan bayramı dönüşü tuvalet eğitimine başlamaya karar vermişler öğretmeniyle, aralarında anlaşmışlar. Çocuklar öğretmenlerini dinlediği kadar annelerini de dinleseler ne iyi olurdu değil mi? 

Tuvalet eğitimi yaşı geçti diye üzülmemin ne kadar yersiz olduğunu o iki hafta içinde öğrendim. Rahat rahat konuşup, cümleler kuran çocukla bu iş daha kolaymış. Onur yapı itibariyle biraz dik/ters bir çocuk, iki hafta boyunca tek tük kaçırmalar oldu. Hatta kakayı da aynı şekilde 4-5 defa kaçırıp, iç çamaşırını çöpe atmışlığımız var. İstese altına kaçırmayacağından emin olduğum için ona tatile gideceğimiz otelin fotoğrafını gösterdim. Miniklerin havuzundaki kaydıraklar aklını başından alınca, Onur'un kafasında yanan ampülü görür gibi oldum :)) Çişini ve kakanı tuvalete yapmazsan seni buraya almazlar, havuzlarını kirletirsin çünkü deyince o günden sonra biz bu işi çözdük. Maşallah maşallah diyeyim. Geç oldu ama neyseki güç olmadı ;) Bir çırpıda çiş+kaka hem gündüz hem gece tuvalet eğitimini tamamladık. Ülkü yapım gururla sunar :)))

Hoşgörü, sabır ve sevgi,  yüreğinizden eksik olmasın... 

24 yorum:

  1. Aman maşallah diyelim biz de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nazar değmesin çirkin datlu oğluma Handan teyzesi :)

      Sil
  2. Laftan anlamaya başlayınca bu eğitimi vermek daha kolay oluyor sanki... Tebrik ediyoruz sizi :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Kesinlikle ikinci çocukta bunu anladım. Büyük olduğu için de çişini tutabildiği saatte uzun oluyor. Her açıdan kolaylıkmış aslında geç başlamak bunu tecrübe etmiş oldum :))

      Sil
  3. ay aman maşallah maşallah :) hadi geçmiş olsun..

    YanıtlaSil
  4. Benimki bezi bıraktıktan sonra küçük oturağa yapıyordu, klozete terfi edişimiz sevdiği bir kahramanın kulübüne ancak bu şekilde katılabileceğini söyleyerek oldu. Bir de kahramana ait klozet adaptörü aldım, ikiletmedi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Büyük oğlumda ben de lazımlık kullandım. Ama sonrasında klozete geçiş için de bir süreçten geçmek gerekiyor. O nedenle ilkinde tecrübe edince bu sefer lazımlık işini hiç karıştırmadım işe. Direkt klozet adaptörü ile başladım. Hatta misafirliğe gittiğimiz yerlerde adaptör olmadan da rahatlıkla yapabiliyor. Çok şükür bin şükür...

      Sil
  5. hahayttt :)
    Çözüm şahane olmuş.. Maşallah kuzucuğa ♥

    YanıtlaSil
  6. klozetin içine çiş yapmayı öğrendi mii iyiceee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öğrendi öğrendi öğrenmez mi hiç :))
      O iş tamam ;)

      Sil
  7. Geçmiş olsun canım anneler için alıştırma safhası epey uğraş gerektiriyor aferin Onur'a ki bazı çocuklar çok zor alışır .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet iki hafta kadar biraz uğraştık biraz gerildik ama sonuç hepimizi memnun etti. Teşekkür ederiz :)

      Sil
  8. Her anneye anneliğin bir evresi zor gelir ya, işte banada en zor gelen kısım buydu. Ben çözümü de çok beğendim. Doruk ta kullanacağım gibi (inşallah)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten zor bir evre bencede. Bolca emek ve sabır istiyor. Anneliğin tecrübe evrelerinden biri, umarım sizde de işe yarar :)

      Sil
  9. :))Maşallah Onur'a ve size de geçmiş olsun :)

    YanıtlaSil
  10. Benden de kocaman bir maşallah gelsin yakışıklıma. Aferin ona, çok akıllı zaten belli. Geçmiş olsun annesi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy teşekkür ederiz teyzesi :) Çok teşekkür ederim güzel gözlerle baktığınız için öyle görüyorsunuz teşekkürler :)
      Sevgiler...

      Sil
  11. Kocaman bir Maşallahı hak etmiş o zaman Onur :) Aman nazar değmesin.
    Eh, kahvemi de içtim kaçayım ben. Tekrar görüşmek üzere. Sevgiler ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldin, teşekkür ederiz.
      Yine beklerim bir acı kahvenin kırk yıl hatırı olur derler, keyifli paylaşımlarda buluşmak üzere sevgiyle kal...

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)