Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

11 Nisan 2016 Pazartesi

Güneşli / Bulutlu Bir Hafta Sonundan...

Cumartesi hiç gideri olmayan havanın ardından pazar günü biraz daha iyiydi. Kimi zaman güneş bulutların arkasına saklansa da ortaya çıktığında ısıttı içimizi. Bi ısındık bi üşüdük. Ama inat ettik bu dengesiz havaya rağmen dışarıda kalmayı hoşça vakit geçirmeyi başardık. 
Bizimkiler dayılarına hayran. İlle dayımıza gidelim diye tutturuyorlar her hafta sonu. Bahçe işleriyle uğraşmak, dayılarına yardım etmek onlar için büyük bir zevk. Aslında bu hem çocuklar için iyi oluyor hem de bana da iyi geliyor. Anne-babamız bu dünyadan göç edeli baya oldu. Kimsemiz kalmadı. Abim ve ablam dışında... Bazen abimin duruşunda, hareketlerinde babamı buluyorum. Ablamın kol kanat germesinde annemi hissediyorum. O bile yetiyor bana. 
Babam da çok severdi bahçe işlerini. Her sabah toprakla selamlaşır, ağaçlarıyla buluşurdu. Onların arasında içtiği kahvesinde huzur bulurdu. Neyse konudan uzaklaşıp duygusala bağlamayayım. Bu fotoğraftan haberi bile yoktu abimin -mış gibi çekilmedi yani.
Babalarının kestiği ağaç dallarıyla transformarcelara (ingilizceyle türkçe birleşimi olunca ekler karıştı) :))  ev yaptılar. O değilde en çok çalışan eşime haksızlık olmuş. Dur bekle seni de çekeceğim derken oğlanlara kaptırmışım kendimi :) Yazık adamcağız çimleri biçti, güllerin kenarını temizledi, ağaç dallarını parçaladı, bir tanecik fotoğrafı yok. Bunu telafi etmeliyim bence ;)
Koştular, top oynadılar, bisiklete bindiler yorulunca da azıcık sallanma molası aldılar. Keyiflerine diyecek yoktu yani bıdıkların.... 
Açık havada tükürükten baloncuk yapmanın keyfine vardık bi de :))
Oyuncaklarımızdan yine de vaçgeçmedik transformerce'larımız olmadan asla deyip onları da saldık çimlere :) Evler, hamaklar, kızıldereli çadırı bile yaptık onlara :)
Geçenlerdeki lila çiçekli nektari ağacından sonra sıra kiraza gelmiş, onun da dalları şenlenmiş, çiçek açmış. Hayranıyım bu çiçek açmış bahar dallarının e tabi yazında kirazının...
Offff işte işin en keyifli kısmını Görkem yaptı.Çimlere uzanıp güneşin tadını çıkardı. 
Son olarak da abimin yaptığı enfes ızgaralar bi harikaydı. Çocukların iştahı açılıyor açık havada. Ellerinde etlerle geze geze yediler. Üzerine yengemin elinden da çay pek bi iyi geldi. Kışın eve tıkıldıkları günlere inat gönüllerince oynadılar. Keyifli, sağlıklı, güneşli bir başka hafta sonunda buluşmak üzere güneşle vedalaştık... 

Sevgilerimle Ülkü... 

16 yorum:

  1. açık hava gibisi yok gercekten ne güzel bir hafta sonu olmuşşş ;)

    YanıtlaSil
  2. Yanıtlar
    1. Herkes bi ohh demiş havayı hissettirmişiz sanırım :)

      Sil
  3. Ohhh missss ♥
    Ne iyi etmişsiniz... Çocuklar enerjilerini boşaltmışlar, tabi ki sizde :)
    Ben hala tükürcüklerden balon yapıyorum arada çocuklarla :)))
    Onlar yapmayı bilmeyince çok zevkli oluyor, çok eğleniyorum :))

    Hep sevgiyle kalın..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapma çocum diyorum balon işine ama çocukken bende çok yapardım itiraf edeyim ;)

      Sil
  4. Güneşin iyileştirici etkisi olmalı... :)

    YanıtlaSil
  5. Herkes haftasonunu eğlenceli geçirmiş. :) Açık hava gibisi yok. Bahar mevsiminin tatlı yağmuru ve toprak kokusu ile birleşince dahada güzl oluyor. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Havalar güzelleşmeye görsün herkes daraldı atacak kendini dışarı :)

      Sil
  6. Ne güzel çocuklar harika vakit geçirmiştir mutlaka...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaa öyle oldu Gamze senin kadar gezemesek de işte idare ediyoruz açık havayla falan ;)

      Sil
  7. acik hava, bahce oldu mu cocuklari oyalamak gibi birsey de olmuyor.. hem bize hem onlara.. hem vucut hem de ruh sagligimiza iyi geliyor degil mi? cok sanslisiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle oyalama derdi olmaksızın herkese iyi geliyor bu havalar :)

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)