Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

7 Kasım 2015 Cumartesi

KUTU OYUNLARI 2

Kutu oyunları ile ilgili daha önce de bir yazım vardı. Malum çocuklar herşeyden çok çabuk sıkılıyorlar. En çok istedikleri oyuncakları elde ettikten sonra hevesleri kaçıyor. Bir sürü oyuncakları varken hala hiç oyuncağım yok diyen bir nesil yetiştiriyoruz malesef. Kutu oyunları oyuncaklara göre biraz daha farklı bir kategoride bence. Hem eğlenceli, hem eğitici hem dikkat geliştirici hem de dil gelişimine desteği çok büyük. Bu oyunların hepsi Görkem'in zamanından kalma yeni alınmış oyunlar değil. Ama piyasada hala satışları mevcut. Beni duyan da Görkem'i 20 yaşında sanacak :))
Öyküyü Tamamlama
Öyküyü tamamlama tam da dil gelişine uygun aynı zamanda neden-sonuca yönelik keyifli ve eğitici bir oyun. 4 yaş ve üzeri çocuklara uygun olarak hazırlanmış. 
İçinde 9 adet büyük öykü kartı, 36 adet de öyküleri tamamlamak küçük öykü karesi var. Her bir öykü başından sonuna kadar birbirini ip uçları ile takip eden 6 kareden oluşuyor. Her bir öykü kartında, öykünün başlangıç ve sonuç kareleri var. Kalan dört parçası küçük öykü kareleriyle tamamlanıyor. 
Henüz Onur'la bunu oynamaya başlamadık. Görkem'e göre konuşmaya biraz daha geç başladığı için biraz daha zamanı var bunu oynamak için.

 1,2,3 Oyunu 
Kutu içinde 10 adet resimli kart, 30 adet üzerinde 10 adet zar resmi, 10 adet parmak resmi, 10 adet sayılar bulunan puzzle kartı parçası ve 1 adet de üzerinde semboller bulunan zar mevcut. 3-6 yaş çocukları için uygun olarak tasarlanmış. 
Sırasını beklemeye ve kurallı oyunları oynamaya başlangıç için oldukça uygun bir oyun. Tüm oyunlar gibi tabiki de çocuklar oynarken çok keyif alıyor. Zar bazen gelmiyor bu yanı ile biraz tombalayı andırıyor. Beklediğin zar gelinceye kadar kartını tamamlayamıyorsun haliyle bu da ufaklıklarda inanılmaz bir heyecana neden oluyor. 
Ailecek oynanabilecek kaliteli zaman geçirebileceğiniz farklı bir oyun arıyorsanız gönül rahatlığıyla tavsiye ederim. Küçüklerle eğlenme garantilidir :))

Bil Bakalım Kim?
Bu oyun belkide çoğunuzun evinde vardır. Ama bizim en çok oynarken eğlendiğimiz oyunlar arasında olduğu için bunu da paylaşmak istedim :) Bizim evdeki oyunun kartını Onur her fırsatta yırtmaya çalıştığı için bende çok iyi bir yere saklamıştım ve bu satırları yazarken de o iyi yere saklanmış kutuyu bulamadım :)) Bu nedenle fotoğrafları internetten koymak zorunda kaldım.
bil bakalım ile ilgili görsel sonucu
6 yaş ve üzeri çocuklar için hazırlanmış, iki kişilik oynanan bir oyun. Oyunda rakibin seçtiği karakteri sorular sorarak bulmaya çalışıyorsunuz. Kartonun üzerinde bir insan resimlerinin olduğu taraf bir de hayvan resimlerinin olduğu taraf var. Her ikisini de oynamak çok keyifli. 

bil bakalım ile ilgili görsel sonucu
Sizlerinde keyif alarak oynadığı tavsiye edebileceğiniz kutu oyunlarını paylaşırsanız sevinirim.
Herşey çocuklarımız için... 
İyi hafta sonlarınız olsun. 
Sevgilerimle...

7 yorum:

  1. çocuklar için hem eğlenceli hemde öğretici oluyor böle oyunlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle bizler bile eğleniyoruz oynarken

      Sil
  2. ayyyy bu oyunlara da bayılırım valla ben de bulduğum herkesle oynarım. sucuklu börek ve oyun. işte lüks hayat yaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok güzel paylasimlar tesekkürler. Bizler de hem evde cocuklarla hem anaokulunda keyifle kutu oyunu oynariz. Sevgiler. Deryaninsporgunlugu

      Sil
    2. Rica ederim :)
      Kutu oyunları daha kurallı olduğu için kurallı oyun öğretiminde yardımcı oluyor bize.
      Sevgiler...

      Sil
    3. Sevgili deep, işte biz böyle bir yandan sucuklu börek yiyip bir yandan da oyun oynarız şekerim :)

      Sil
  3. Çocukların gelişim sürecinde çok etkili olucak bir oyun : ))


    www.hdfilmcini.com

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)