Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

7 Nisan 2016 Perşembe

Kremalı Brüksel Lahanası

Bazı favori yemeklerim var onları zaman zaman paylaşıyorum ya hah işte bu da en sevdiklerimden... Hani zevktir bazıları için yemek yemek işte ben de bunu yerken öyle bir yüz ifadesi alıyorum ki bayılıyorum bu lezzete... Şimdi şurada bi anlaşalım aman ben bayılarak yiyorum diye yapıp sonra da bu ne ya zevksiz kadın falan demeyin. Öncelikle brüksel lahanasını seviyorsanız ve kremalı yemeklerden hoşlanıyorsanız deneyin derim. Mesela ablamla benim damak tadım hiç uyuşmaz. Aslında o tescilli bir yemek öğreticisi ama benim bayılarak yediğim tatları o hiç beğenmez. Onun da kulaklarını çınlatmış olayım ;)

Malzemeleri:
* 500gr Brüksel lahanası
* 1 yemek kaşığı tereyağı
* 1 limonun suyu 
* 1/4 su bardağı krema 
* 1/2 su bardağı süt
* 1/4 su bardağı su
* Tuz ve karabiber 























Efenim brüksel lahanalarının dıştaki yıpranmış yapraklarını temizledikten sonra güzelce yıkayıp ortadan ikiye kesiyoruz. İkiye keselim ki sosu içine güzelce alıp daha lezzetli olsun. Kremanın da resmini koydum hiç kullanmayanlar olabilir pasta kremasıyla karıştırılmasın.























Tereyağını koyduğumuz tencereye brüksel lahanalarını da ekleyip, orta ateşte kesik tarafları karamelize olana kadar kavuruyoruz.Sonrasında krema, süt, su, limon, tuz ve karabiberi de ekleyip pişiriyoruz. Ama suyunu çok çekmeyecek çünkü o aynı zamanda yemeğimizin sosu olacak. Ben ekşiyi sevdiğim için 1 limon sıkıyorum ama siz kendi damak tadınıza göre ayarlayın ekşiliğini.
Yazının başındaki ilk resim sossuz servis edilmiş hali. Ben bol soslu seviyorum. Bu da sosu üzerine boca edilmiş hali. Dedim ya benim enlerimdendir bu yemek. Peki ev halkı da seviyor mu? Ha haa işte orası çok komik yani yüz ifadelerini görmenizi isterdim. Keşke onu da çekip koysaymışım. Ağzına sürmüyor kimse. Hele bizim ufaklığın hali çok komikti. Ben bir tek kendi tabağıma koymuştum. Onların yemeği başkaydı. Onur ısrarla istedi. Ona da bir tabak koydum. Ağzına aldı ve ıyyy midem bulandı anne dedi. E be çocum yemezsin dedik hele bi anne sözü dinle :)
İşte bir herkesin sevmediği ama benim hayran olduğum yemek tarifinin daha sonuna geldik. Yapanlara afiyet bal şeker olsun. Löp löp et pıt pıt yağ olsun mu yok olmasın ya o kadar diyet yaptık :) Sağlığınız yerinde olsun da varsın her şey kilo kadar basit olsun. 
Sevdiklerinizle birlikte huzurlu sofralarda ağız tadıyla oturmanız dileğimle hoşçakalın...

11 yorum:

  1. Hiç pişiremedim brüksel lahanası. Kremalı falan yenmez mi bu şimdi, ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  2. Hiç yemek ayırt etmem ama şu brüksel lahanası ile barışamadım gitti.Bi de böyle deniyim bakiim. Ellerinize sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tadını sevmediysen bal baklava olsa yiyemezsin artık ama şans da verilebilir yani yazık ona teyzesi :)

      Sil
  3. Daha önce denemedim hiç bürüksel lahanasını, hep merak etmişimdir ama cesaret edemediğim bir sebze. Bu tarifinizden sonra bir denesem fena olmayacak diye düşünüyorum :). Çünkü kremayı bazı yemeklere çok yakıştırıyorum bende :). Siz de çok güzel anlatmışsınız ellerinize emeğinize sağlık :) sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman denemeli, belki de harika bir lezzetten mahrum kalıyorsunuzdur ;)
      Teşekkür ederim nazik ziyaretiniz ve yorumunuz için...
      Sevgiler...

      Sil
  4. Et, tavuk ve mantarda kremayı severim ama brüksel lahanasında hiç tatmadım. Zaten bu minik yeşiller bana biraz acımsı geliyor, nedendir bilmem....
    Ben bugünlerde mantarlara tuz atıp fırınlıyorum, öyle tereyağsız-kaşarsız pek sefil oluyorlar ama ben bi iştahla yiyorum :)
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok inceleyecek olursan evet bu şekilde pişirmediğim zaman o tat bana da geliyor.Bu tarifte limonun ekşisi ve krema tadıyla kayboluyor sanırım o acılık dediğin tat.
      Ne güldüm sefil mantarlara idare et arkadaşım biraz artık ;)
      Benden de sevgiler...

      Sil
  5. Yabancı olduğum bir tat ama denemek isterim. Bu da pişerken normal lahana gibi kokuyor mu?

    YanıtlaSil
  6. brüksel lahanası hiç sevemedim böyle yenir diyorsan neden olmasın ki :) teşekkürler canım

    YanıtlaSil
  7. Eline sağlık vallahi bu yemek tam bana göre bayılıyorum bu tür yemeklere sevgiler

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)