Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

26 Nisan 2016 Salı

İçimde Bir Tuhaflık

Kadınların yaradılışında var ince eleyip sık dokumak. Erkekler gibi tekdüze yaşamayı ve düz mantıkla ayrıntıya inmeden düşünmeyi ne çok isterdim. Didikleyip ayrıntılı düşünmezsek içimiz rahat etmiyor yoksa nasıl yıpratacağız kendimizi. İlla saçımızı süpürge yapma moduna gireceğiz yaradılışımızda var arkadaş. Acaba herkes böyle mi diye düşünüyorum bazen kendi davranışlarımı sorgulayışlarım, yenileme çabalarım...Kendi kendime yetebilmek ve faydalı olabilmek, olaylara farklı açılardan bakmamı sağlayacak kişilerle iletişim içerisinde bulunmak, yeni bir yaşam tarzı geliştirmek, sürekli yaşadıklarımı sorgulayıp, yaşayacaklarım için planlar yapmak... Düşünüyorum oysa varım felsefesiyle yola çıkıp varlığını sorgulayan sonrasında biraz da kaderci olmaktan yana olan bir kişilik geliştirmeye başlayan yaşam mücadelesi. Hayırlara gelsin. Kafamda deli düşünceler...
Bir diğer konu arkadaş seçme konusu. Acaba insanlar arkadaş seçerken nelere dikkat ediyorlar? Kriterleri nedir? Nasıl insanlardan hoşlanıyorlar? Kendilerini pofpoflayan mı, her dediklerini onaylayan mı? Mesela ben arkadaşlık konusunda gıcığın tekiyim. Patavatsız değilim ama açık sözlüyüm. Açık sözlülüğü de herkes sevmiyor çünkü insanlar içten pazarlıklı, sinsi ve tehlikeli. Bende yalan, yalakalık olmaz. Güzel olmamış bişeye ayyy canım çok güzel olmuş diyemem. Bu özelliğimle bazılarına göre ukala da gelebilirim. Zaten karşılıklı elektrikten insanların ne hissettiği hemen anlaşılıyor. Öyle çokça arkadaşı olan sevgi böcüğü biri asla değilim. Başka şehirdeki arkadaşlarımı saymazsam özel hayatımda görüştüğüm 2-3 tane ancak çıkar. Ortak noktada buluşamıyorsak, genel olarak aynı şeylerden zevk almıyorsak, ve arkadaş dediğin bana bişeyler katmıyorsa, hep verici taraf olmak bir müddet sonra sıkıyor. Bazen hiç konuşmadan oturmak, sadece kitap okumak istiyorum. Boş konuşmanın kime ne faydası var ki.....

Takıntılarım...
Temizlik, çamaşır, ütü, evin genel düzeni, çocuğun ödevleri derken hayat akıp gidiyor. Zaten kısıtlı olan hafta sonu elimden kayıp giderken arkasından bakmak kalıyor bana sadece. Bakalım yeni aldığım bir karara göre daha az evle ilgilenip, ya da çamaşır ütü işlerini hafta içinden halledip iki günü doyasıya ailemle geçirmek. Havalar ısınıyor artık, Allah izin verirse bundan sonra her hafta sonu açık havada başka mekanlar keşfetmeye niyetlendik. Çocuklar evde patlıyor, oyuncaklar yetmiyor, sıkıntıdan birbirlerine çatıyorlar. Hele de evde iki erkek çocuğu varsa itişip kakışma eksik olmuyor. Bu da evi derleme toplama konusunda da takıntılı olan beni geriyor. En iyisi kendini dışarı atmak ne ev dağılır, ne anne gerilir :))

Üff aman havadan mıdır nedir uzun süredir takıldığım bazı konular aklımı karıştırırken, havanın yağmurlu ve kapalı olmasından mütevellit açığa çıkan ruh hallerimin kelimelere dökülmesine şahit oldunuz. Alıcı ayarlarınızla oynamayınız!!! :))

Sağlıcakla kalın... 

21 yorum:

  1. Aynen öyle, atın kendinizi dışarı, ev düzenli, siz mutlu, çocuklar mutlu, ohhh en güzeli :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakalım bu sloganları gerçek hayatımıza uyarlayabilecekmiyiz. Yaşayarak göreceğiz ancak :)

      Sil
  2. Olur bazen öyle Ülkücüğüm, yazmak ferahlatır insanı :) Öperim seni...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yazmasak çatlıycaz heralde ya da direkt çeneye vuracak Esracım :)
      Bende çok öperim seni ve dünyalar tatlısı Elif'i :)

      Sil
  3. doğu toplumlarının kadınları böyle sanırım. sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Orada yaşayan kadınlarla batıdaki kadınların yaşadıkları aynı değil tabiki de.Haliyle de düşünceleri de farkedebilir. Ama ben ne doğuda ne de batıdayım anadoludan sesleniyorum ;)

      Sil
  4. Off bu hafta ben de olabildiğine dengesizim. Sabah 'bugün pozitif olacağım' diye evden çıkıp akşama sinir küpü gibi dönüyorum. Havadan mı sudan mı bilmiyorum da bu halleri hiiç sevmiyorum...
    Tez zamanda normalleşebilmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen Filiz sanırım bahar karmakarışık duyguları getirdi bize.
      Umarım az zayiatla çabuk atlatırız bu dönemi :)

      Sil
  5. Merhabalar.
    Çocuklu hayat, zaten zor bir dönemdir. Ama şunu bilin ki, herkes sizin gibi değil. Keşke herkes sizin gibi olsa. Yazınızdan dobra biri olduğunuz anlaşılıyor. Yani yalan ve yalakalık yok, o zaman sevilmezsiniz. Kadın olmak zor bir meslektir vesselam. Hele bir de takıntılarınız varsa, işleri daha da zorlaştırırsınız. Günümüzde dürüst ve ilkeli insan bulmak zorlaştı. Arkadaş seçerken çok dikkatli olmalıyız. Çünkü, eğer arkadaşınızı seçemezseniz, başınızı ağrıtırsınız.
    Cenab-ı Hakk, yar ve yardımcınız olsun. Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoşgeldiniz Recep bey,
      Evet belki çoğu kişi sevmiyordur ama sevenler yeter bana. Hiç umursamıyorum açıkçası beni sevmeyenleri onlar zaten yaramaz bana. Bana oldukları gibi gelsin insanlar. Orada burada arkamdan konuşup da maskelerini takıp yanıma gelmesinler, boş yere yüzüme gülmesinler. Kendilerini çok belli ediyorlar. Sahte insanlardan iyi anlıyorum sanırım.
      İçten ve samimi yorumunuz için çok teşekkür ederim.
      Amin diyelim o zaman Allah cümlenin içinde benim de yardımcım olsun inşallah.
      Saygılarımla...

      Sil
  6. kendimi okuyor gibi okudum yazını
    harfi harfine sanki beni anlatmışsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biraz kadın ruhundan, biraz annelikten, biraz da çalışan anne olunca konu ucu tüm bayanlara değiyor :)
      Duygularınıza tercüman olmuşum ne güzel ;)

      Sil
  7. İki çocuklu çalışan bir anne olunca ev işleri ile aile ile vakit geçirmek arasında tercih yapmak gerekiyor. Ben de genellikle ailemi tercih ediyorum. Gerçekten elzem olanları yapıyorum. Böyle de yaşanıyor :) Çocuk sayısı birden çok olunca dengeleri kurmak ve çatışmalar da kaçınılmaz oluyor. Ancak sizin yaşantınızı kendiminkine çok benzettim. Ben de bazen arkadaş sohbetlerinden keyif almıyor, anlamsız buluyorum. Ama geçici bu durumlar, bahardandır bahardan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yalnız olmadığıma sevinsem mi kadın olarak hepimizin yaşadığı sıkıntılara üzülsem mi bilemedim. Umarım bahardandır ve geçicidir hepimizinki :)
      Sevgilerimle...

      Sil
  8. Şu hafta sonları gerçekten de çok çabuk akıp gidiyor. Mantıklı bir karar vermişsiniz. Ben de bayadır uyguluyorum onu. İşleri hafta içi hallediyorum. Hafta sonu keyif. Havalar da ısındı ki bundan iyisi Şam'da kayısı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende bu hafta içi işleri bitirdim.Bu haftalık mecburen iş yerindeyim ama yarın gezmenin gözüne vurcam :) inşallah

      Sil
  9. ha haaa eveeet sokağa kıra filan gidin yaaa :)

    YanıtlaSil
  10. Hiç öyle temizlik,yemek yapmak hayatımın odağında olmadı :) Zaten evlililik de bana uygun olmadığı için öyle kafama göre takılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herkesin yaşamını kendine göre şekillendirmekte özgür.Nasıl mutlu olacağınıza inandıysanız öyle yapmışsınızdır mutlaka. Kafaya göre takılmakta güzeldir eminim ;)

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)