Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

27 Mayıs 2015 Çarşamba

YAZA HAZIRLANMAK ONLARINDA HAKKI

Eskiden beri çiçekleri severim. Ama sadece uzaktan bakıp, koklama sevmesi benimkisi. Zaten evde çiçeklerle ilgilenme durumum yok ben 2 çocuğa zor yetiyorum bir de onlara zaman ayıramam. Neyse geçtiğimiz kış çok çetin geçtiği için abimin de iş yerini başka bir ofise taşıması sebebiyle yazıııkk zavallı çiçekleri soğukta kalmış hatta bazıları üşümüş. Yeni ofiste koyacak yeri olmadığından çiçeklerini bakmam için emaneten benim ofise getirdik. Üşüyen dallarını budadım. Güzel güneş gören bir yere koydum. Sıcacık yuvaları oldu. Havalar biraz ısınmaya başlayınca çiçeklerini vereyim dedim. Yok istemem ben yenilerini alırım senin oraya çok yakıştı dedi sağolsun. Gerçekten de çalışma ortamına çiçek koyunca ofisin havası enerjisi değişti. 
Eee tabi herkes yaza hazırlanıyor. Kimisi kilo vermek için çeşitli diyetlere başlıyor, kimisi tatil planları yapıp otel ayarlıyor. Ben de çiçeklerimi yaza hazırlayayım topraklarını değiştireyim dedim.
3-4 tane sümbül vardı. Soğanlı bitki tabi bunlar. Son zamanlarda kendilerinden geçtiler garibanlar boyunlarını bükmüşlerdi. 
Ablamdan aldığım bilgiye göre sümbüllerin çiçek açma zamanı geçmiş. Yeşil yapraklarını kesip soğanlarını bir beze sarıp seneye sümbül zamanı geldiğinde soğanları yeniden toprakla buluşturup muhteşem kokulu yeni sümbüller elde edecekmişiz. Çiçeklerden zerre kadar anlamayan bana biraz tuhaf geldi tabi bu durum. Neyse vardır elbet onun bir bildiği dedim. Çıkardım soğanları sardım bir havlu kağıda. Beklemedeler bakalım :) 
Bu da oğlumun anneler günü hediyesiydi. Saksısı ona dar gelmeye başlamıştı. Çok fazla kök atmış dibine baya bi dallanıp budaklanmış. Bu çiçeğinde köklerini ayırdım. Bir saksı çiçekten 4 saksı çiçek elde ettim. Bakalım tutacak mı ayırdığım saksılarda? Daha önce toprak değiştirme konusunda bazı kötü deneyimlerim oldu bu sebepten 2 tane çiçek soldu heba oldu. 

Çiçek bakım işi hayli zaman ve emek istiyormuş. Nemini kontrol et, su ver, kuruyan yapraklarını buda. Yok demir vitamini ver. Yok yaprakları sararmış cansızlaşmış gübre ver. Yok toprağı sertleşti. Biraz dibini çapala toprağı hava alsın. 

Efenim bol çiçekli huzurlu günleriniz olsun...

11 yorum:

  1. valla hep özenirim çiçek bakıp yetiştirenlere ama dediğin gibi 2 çocuğa bak kendime bak derken ziyan olacaklar kesin anca karşıdan seviyorum bende :)

    YanıtlaSil
  2. Ben de son 4-5 senedir çiçeklerle ilgilenmeye başladım, çiçeksever komşularım da etkili oldu tabi :)Odaya konan bir çiçeğin oda atmosferini çok değiştirdiğini düşünüyorum.
    Ben saksı değiştirirken dibindeki toprağı silmelemiyorum, mümkün olduğunca kendi toprağıyla aktarıyorum.
    Her sene yeni aldığım sümbül/zambaklar geçince soğanlarını sarıp sarmalayıp saklıyorum, ertesi sene de nereye koyduğumu bulamıyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlahii Filiz çok iyi bir yere koyuyorsun demekki bulamadığına göre :))
      Bende toprağını silkelemiyorum normalde onun köklerini ayıracağım için silkeledim.

      Sil
  3. oo ne güzel yapmışsınız, çiçek bakımı da ayrı bir zanaat. ama çok zevkli. ellerine sağlık ;)

    YanıtlaSil
  4. bek ben de geçen kış aldım sümbüller hatta beş liraya cevahirden ama hiçbiri yaşamadı yaaaa. bi de ofis ne güzel senin belli pencereden :) penceresiz kaldım anneeee ahmet kayaaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ferah, aydınlık ve ağaç manzaralı bir ofisimiz var yoksa iyice çekilmez oluyor iş hayatı nefes alamıyorum

      Sil
  5. Yanıtlar
    1. Teşekkürler deep :)
      En kısa sürede yayınlayacağım bende ;)
      Sevgiyle kal..

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)