Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

5 Mayıs 2015 Salı

ORİGAMİ

Origami (kağıt katlama sanatı) ile farklı figürleri üniversite yıllarında ders olarak işliyorduk. Eskiden beri severim. Katlıyorsun katlıyorsun ordan kıvır burdan kıvır derken bir figür oluşuyor. Hele hele hareketli olanları favorimdir her zaman. 
Geçenlerde ailecek oynanılacak bütün oyuncakların suyunun çıktığı bir hafta sonunda, Görkem'in uflamaları puflamaları sonucunda değişik ve eğlenceli birşey ne olabilir ne olabilir diye düşünürken origami aklıma geldi. Tabi aklımda hiçbir figür yok youtube sağolsun her türlü soruya videolu bir şekilde cevap veriyor. 
Görkem özellikle babasının da içinde olduğu aile etkinliklerinden daha çok keyif alıyor. Tamam origami zevklidir hoştur da bunu ailecek yapmak daha keyifli hale getirdi origamiyi. Tabi Onur figüran olarak katıldı bu etkinliğimize. Orta zorlukta bir figür seçtik. Zıplayan bir kurbağa yapmaya başladık. Bir taraftan herkes kağıdı katlıyor aynı anda, diğer taraftan videoyu takip etmeye çalışıyoruz. Geri kalan bi heyecan yapıyor falan. Aaa benimki olmadılar durun durun yetişemedimlerin arasında çok zevkli hoş vakit geçirdiğimiz eğlenceli bir origami etkinliğine imza attık. 
Aslında kurbağalarımızın zıplayışını da yayınlayacaktım ama video yüklemede bir sorun yaşıyorum. 
Baktım olacak gibi değil ne zamandır taslaklarda bekleyen postumu yayınlayayım dedim. 
Şiddetle tavsiye ederim başka başka origami figürleriyle mutlaka aile etkinlikleri yapın. 
Pişman olmayacaksınız :)

4 yorum:

  1. Bir ara Eylülle babası da takmışlardı origamiye, yapılışları şema olarak çıktı alıyor bizimkiler, daha kolay oluyor :)
    Ben kağıt kurbağadan huylananlardanım, onlar takılsın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şemadan yapmak tabiki de daha az zaman alır videolu anlatım bize ayrı bir heyecan kattı :)

      Sil
  2. kurbağaları da yerim fotodakileri deee ama sen ye hadi benim için ısır ama unutmaaa :)

    YanıtlaSil
  3. Oyyy ısırmalara kıyamam ben onları ama itinayla öpülür senin yerine :)

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)