Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

7 Mayıs 2015 Perşembe

DENİZ KOKUSU ALMAYA GELDİK, ANTALYA!



1 Mayıs tatilinden bizde faydalanalım dedik. Düştük yollara. Eşimin kardeşi orada ikamet ettiği için hem onları ziyaret edelim hem de biraz deniz kokusu alalım dedik. Geçen yazdan beri haliyle deniz kokusuna hasretiz nerdeyse su birikintisi görsek sevindirik olacak durumdaydık :) Denize hayranım, dalga sesleri başka bir keyif, deniz kokusu daha başka bir keyif benim için. Çalışma hayatında bir sahil şehrinde yaşamak nasip olmadı. Emekliliğe nasip olsun diyelim artık :)) Umut fakirin ekmeğiymiş :)) 
Yukarıdaki fotoğraf Düden parkı yürüyüş yolunda çektiğim Düden şelalesinin denize dökültüğü yer. 
Gürül gürül sesini dinlerken, eşsiz manzarası bize eşlik etti.
Burası da yine Düden parkı. Antalya'da yaşayanlar çok şanslı. Bu muhteşem manzarada piknik yapma şansları var. Çok temiz, bakımlı upuzun bir yürüyüş yolu yapmışlar. Çocuklar için kocaman şişme oyun havuzları mevcut. Onlar orada vakit geçirirken, bizde deniz manzarasından faydalandık. 
Düden Şelalesi'nden gelen kolun üzerinde rafting yapılıyormuş. İzlemek isterdim ama o an için yapan kimse yoktu. Ne kadar çok park, çay bahçesi var Antalya'da. Bu kolun sağında ve solunda çocuk parkları ve çay bahçeleri var. Mis gibi deniz kokusu, yanında çay, bir de kitap okusaydım hiç fena olmayacaktı :)) Malesef çocuklardan pek fırsat kalmadı kitap okumaya :(
Ertesi gün Anadolu Park'a gittik. Ormanlık bir alandaki koca koca ağaçlara survivor tarzında parkurlar yapmışlar. Hem yetişkinler için olan bölümü mevcut hem de çocuklar için. Tam Görkem'e göre bir alandı. Dikkat, fiziksel güç, denge, çeviklik hepsinin bir arada bulunduğu parkurlarda çok keyifli vakit geçirdi. Oraya keşfetmemiş takipçilerime şiddetle tavsiye ederim. Mutlaka gidin derim çocukların enerjisini atmaya birebir...

Güvenliğe de son derece önem vermişler. Öncelikle çocuklara emniyet kemerlerini nasıl kullanacakları anlatılıyor. İpten nasıl kayacakları, ellerini nereye koyacakları vs. 1 saat boyunca istediğin tüm parkurlarda vakit geçirebiliyorsun. Bizim buralarda olsa bir biletle parkurlarda bir tur atmana izin verirler; ama burada insanlar doya doya vakit geçirsin diye yeterli bir süre vermişler.


Bir sonraki gün Konyaaltı plajındaydık. Çocukların en çok sevdiği şey kumla çakılla oynamak tabiki de. Doya doya oynadılar bıraksan saatlerce orada oynayacaklardı. Akşam üzeri artık hava fazlaca serinlediğinden bu çakıl kum mevzularını da tadında bırakıp, biraz da kapalı mekanlarda takıldıktan sonra şükürler olsun ki hava değişikliğinden nasibimizi almadan evimize döndük.

HOŞÇAKAL ANTALYA :)
HOŞÇAKAL DENİZ :)

6 yorum:

  1. Düden'in çıkışından suya gül attım dı aldın mı aşağıdan :)
    Bu Anadolu Park neredeymiş duymadım, keşfedelim bi ara...
    Darısı denize girilebilen dönemlerin başına...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok hırçın akiyordu güller kaybolmuş :)
      Anadolu parka gelince sorsaniz sizinkiler bilir kesin bizi de ev sahipleri götürdü

      Sil
  2. merabaaaa araamıza hoşgeldiniiiiz bloguma da hoşgeldiniiiiz. du ben sizin tanıtımınızı yaparım arkadaşlarımızı getiririm size :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hoş buldum teşekkür ederim. Sizde hoşgeldiniz.
      Keyifli paylasimlarda buluşmak üzere efendim her zaman beklerim :)

      Sil
  3. anadolu park bilmiyordum. giderim artık bi ara :)

    YanıtlaSil
  4. Tırmanmayı ordan oraya uçmayı seviyorsan kaçırma derim aksiyon dolu dakikalar yaşamaya birebir :)

    YanıtlaSil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)