Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

6 Mayıs 2015 Çarşamba

BİN MUHTEŞEM GÜNEŞ

Bin muhteşem güneş, gerçekten de muhteşemdi. Okumalara kıyamadım hiç bitmesin istedim. Hatta bitirince de acaba Leyla ne yapıyordu en son hımm  bundan sonra ne yapacak az daha olsaydı da okusaydık gibi gibi... Yahu bu yazar napıyor insana böyle o nasıl muhteşem bir anlatım o nasıl kitabının içine çekiş. Anlatım müthiş akıcılık fevkaledenin fevkinde. Bir kitap hiç mi bir bölümünde sıkmaz? Belki de şimdiye kadar hiç bir bölümünde sıkılmadan okuduğum tek kitap. İlk kitabından sonra yazar bunun da hakkını vermiş. İlkinde yakaladığı başarıyı devam ettirmiş. Gerçekten helal olsun. Bir de "Dağlar Yankılandı" var. Onu henüz okumadım. Aynı yazarın kitabını arka arkaya okumak hoşuma gitmiyor biraz ara verip onun tarzını unutup tekrar farklı kitabına başlamayı tercih ediyorum. 

Aslında kitap hakkında yazacak çok şey var ama hep konusuyla ilgili bende okumayan takipçilerime haksızlık yapmak istemiyorum. O nedenle yorumu biraz kısa tutuyorum. Çok kısa sürede başlanıp bitirilecek bir kitap aslında ama ben vakitsizlikler içinde vakit bulduğum için 10-14 günü buluyor bir kitabı bitirmem. Ama iyiki de bu kitabı bir solukta okuyup bitirmemişim duygu yoğunluğu fazla olurdu. Ve sürekli salya sümük modunda okurdum okurken heralde. Anne bak nasıl olmuş legom anneee bak nasıl puzzle yapıyorum. Annee annee sesleri içinde bölük pörçük okuduğum için çok az bölümünde ağladım. Ahh ahhh böyle hayatların yaşandığını düşünmek bile incitiyor insanı. 

Evlilik dışı bir birliktelikten olan Meryem kitabın ana kahramanlarından bir tanesi. Dünyaya gelişi bile talihsizlik içerisinde olan Meryem'in başından geçen olayların anlatıldığı. Meryem ile Leyla'nın zoraki başlayan kader birliğinin sıkı bir dostluğa dönüşmesi. Afganistan'da kız çocuğu olmanın zorluklarının farklı olay zincirleriyle anlatıldığı, hele talibanın kol gezdiği bir ülkede şeriattan bile ağır kurallarla kadın olmanın dayanılmaz işkencesinin sancılı hayatların bizlere dokunuşunun anlatıldığı duygu yüklü, okurken ağlamamanın neredeyse mümkün olmadığı beğenme garantili bir kitap. Okuduğunuza hiç pişman olmayacaksınız... 
Sağlıklı, bol kitaplı günleriniz olsun efenim :)

7 yorum:

  1. Uçurtma Avcısı ve Küçük Arı 'dan sonra bu kadar yoğun dram içeren kitaplar okumamaya karar verdim. İçimi acayip acıtıyor o tarz kitaplar. Eminim bu da harikadır ama bana bu kadar trajedi yetti.

    İyi okumalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimisinin ruhuna iyi geliyor dram ama sana yaramiyorsa okumamak senin için en iyisi sevgili Elif ;)

      Sil
  2. annemin sevdiği yazar. okusam mı yaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle okumalisin deeptone büyük kayıp bir yazar icin bu kitabı okumamak bence

      Sil
  3. Khaled Hosseini zevkle okuduğum bir yazardır. Benim de tanışmam "Bin Muhteşem Güneş" kitabıyla olmuştu. Sonra "Uçurtma Avcısı" ve "Ve Dağlar Yankılandı"... Ne zaman kitap çıkarır diye beklemedeyim :) Blogunuzu da takibe aldım, bol yazılar ve okunmalar dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. "Dağlar Yankılandı" yı henüz okumadım nedeni diğerlerindeki kadar başarılı olmadığı yorumlarını almam hevesimi kırdı biraz.
      Biraz erteledim onu okumayı.

      Sil

Okuduysanız ve yorum bırakırsanız sevinirim :)