Çocuklu Hayat

Çocuklu Hayat

29 Mart 2016 Salı

Bizden Haberler

Ülkenin genel durumu hepimizi derinden etkiledi. Elim yazı yazmaya gitmedi. Mutlu günümüzü bile doyasıya kutlayamadık. 14 Mart Onur'umun 3. yaş doğum günüydü. Canım oğlum yeni yaşın sana hep güzellikler getirsin. Kuzumun şansından sanırım geçen sene doğum gününden önce de bakıcı değiştirmiştik. Bu senede yine tarih tekerrür etti. Ve biz hala bakıcı meselesini çözemedik. Yeni gelene bir türlü alışamadı. 3 yaşın getirdiği inatçılıkla bu bakıcı değiştirme işi Onur'a hiç iyi gelmedi. Zaten sürekli engellerle karşılaştığım bu durumla ilgili daha fazla detay yazmayacağım yeteri kadar gündemimi meşgul ettiği için bari burada bahsetmeyeyim. Güzel olaylardan bahsederek pozitif enerjiyi üzerimize çekmeyi deneyelim kimbilir belki de işe yarar ;) 
2 hafta önceydi sanrım tam da baharın müjdelendiği güneşli bir günde Görkem ile dayısı çalıları kırdılar. Erkek çocuğu ne çok seviyor böyle işleri. Aman kendinden geçti dayısına yardım edeceğim diye. Taş, toprak, bahçe işleri hepimize iyi geliyor. Bütün kötü enerjimizi toprağa bırakıversek ve tüm kötülükler orada öylece kalsa hayat ne güzel olurdu değil mi?
Keşke çocuklar gibi en ufak şeylerden mutlu olabilsek. Atıversek kendimizi yerlere saçımıza giren kum taneleri umrumuzda olmadan doyasıya oynayabilsek.Şen kahkalar atabilsek.Sonunu düşünmeden eğlensek, anın tadını çıkarıp mutluluğu bu kadar kolay yakalayabilsek. Umut ediyorum sadece herşey daha güzel olsun diye. Çocukların mutlu olabildiği bir dünya bırakmak istiyorum. Onlara bunu vadetmek istiyorum. Kanla dolu olmayan haberleri yanlarında rahatça seyredebildiğim bir dünya bırakmak istiyorum sadece...
Maşallah sanki sihirli değnek deymiş gibi Onur kendisini çok güzel ifade ediyor. Kelimeleri özenle seçip, tam da yerine koymayı ustalıkla yapabiliyor.Özgün cümleler kurup, şaka yapabiliyor, duyguları rahatlıkla anlayabiliyor. Kendisini ifade yeteneğine hayranım. Umarım içinde bulunduğum yoğunluğu üstümden atıp, daha rahat günlere kavuşurum. İşte o vakit Onur'un dil gelişimini, kurduğu cümleleri bir yazıda derlemek istiyorum. Zaman akıp giderken Onur da büyüyor ve anneyi çok özlüyor. Akşamları tepemden inmiyor. Herşeyi benimle yapmak istiyor.

İkisine de her konuda adil davranmaya çalışsam da Onur küçük olduğu için dur yapma, sustan anlamıyor. Görkem biraz daha büyük olduğu için anlar diye bekliyorum. Sağolsun anlıyor da ama bazen onunda çocuk olduğunu unuttuğumuz anlar oluyor. Kardeşler arası kıskançlık kaçınılmaz bir gerçek. Biri bir kolumun altına diğeri öbür yanıma gelince dünyalar benim oluyor. Görkem'in geçenlerde "Anne seni bende çok özlüyorum.Benim de sevgiye ihtiyacım var. Bende senin yanında oturmak istiyorum. Bana da sarıl" demesi beni derinden yaraladı. Tüm gün çalışan bir anne olarak elimden geldiğince çok ilgilenmeye çalışsam onlarla sarmaş dolaş olsam da sanırım bu onlara yetmiyor. Yaş aldıkça bir önceki yıldaki enerjimi arar oldum. Akşamları belli bir saatten sonra pilim bitiyor. En iyisi yaz gelsin. Dışarılara atalım kendimizi ki herkes anneye sarmaktan vazgeçsin. Annenin de bir insan olduğunu anlayacakları günleri hasretle bekliyorum.
Bu aralar hiç kitap okuyamıyorum nerdeyse bir aydır kendime gelemiyorum.Zihnimi toplayamıyorum. Herşey üst üste gelmeye devam ederken, kitaba kafamı veremiyorum. Bir aydır çantamda dolaştırdığım kitabımla vedalaşmak, kitaplığımda sıraya girmiş onlarcasıyla buluşmak istiyorum. Huzur içerisinde çalışmak, aklım çocuklarımda kalmadan onları iyi bir insana emanet etmek istiyorum. Çok şey anlatmak istiyorum bu aralar, içimi dökmek, ne var ne yok anlatmak, tüm gemileri yakmak istiyorum, bazen de susmak en iyisi diye düşünüyorum. Ve bu aralar en çok da  lüzumsuz insanlardan uzak durmak istiyorum.Lütfen benden uzak durun emi...

Allah hepimizi feraha çıkarsın. Sağlıcakla kalın... 
Devamını Oku »

9 Mart 2016 Çarşamba

Bakalım Siz Kaç Kilo Vereceksiniz?

diyet ile ilgili görsel sonucu


Fazla olan 5-6 kiloma yaklaşık 1 aydır takmış durumdayım. İnatçı bir kişilik olan bendeniz hele de bu direkt olarak kendimle ilgiliyse ne yapar ne eder kafama koyduğumu inatla yaparım. Hazır eşim diyetisyene giderken bende faydalanayım nimetlerinden dedim. Daha dikkatli beslenerek 10 günde 1 kilo verdiğimi söyleyince, ilk etap için verilen kilonun bu kısa sürede çok iyi olduğunu söyledi. Sağolsun muayene olmasam da benim için de moral düzeltecek kadar kilo verdirecek 1 haftalık detoks listesi hazırladı. Nasıl mutlu oldum. Bununla vereceğiniz kiloya bir bakalım olmazsa devam ederiz dedi. Bakalım bu hafta sonu kontrolümüz var ne önerecek. 

Ağzım kulaklarımda diyetisyenden ayrılırken, güneşli bir pazartesi günü kuşlar cıvıldaşırken, ağaçlar çiçek açmışken, (diyet olayına sıcak yaklaşın diye böyle bir giriş yapalım :)) yani geçen hafta detoksa başladım. Öğleye kadar sıkıntı yoktu. Öğle yemeğinden bir saat sonra acıkır mı insan? :( Karnım zil çaldı kimi zaman hele ikindi ile akşam arası karnımda horon tepiliyor sandım :)) Gece yatarken zaten düğün dernek kuruldu midemde :) Her acıktığımda su içtim. Açlığımı suyla bastırdım. Su ne büyük nimetmiş meğer onu anladım :) Normal şartlarda da suyu çok içen biri olduğum için bu durum beni çok zorlamadı. Ama çevremde suyu ilaç gibi zorla içen arkadaşlarımı düşününce bu durum bazılarınızı zorlayabilir. Bana göre çok zorlayacı bir liste değildi. Daha kötülerini yapmışlığım var geçmişte. Bu kadar zor yanlarını anlattıktan sonra gelelim 1 hafta içerisinde kaç kilo verdiğime. Sadede mi geleyim? Yok yok biraz merak iyidir az daha meraklanın dermişim :)) 1 haftada tamı tamına 2,5 kilo verdim. Abartma yok, yanlışlık yok, tartı doğru. Çünkü buna eşim bile inanmadı. Hergün 1 kilo veriyorsun diye benimle dalga geçti. Yok o tartı yanlış tartıyor, yok sen o kadar değildin gibi çamur atmalarla karşılaşsam da pes etmedim. 

Yaza yaklaştığımız şu günlerde bu detoks sonucu beni çok memnun ettiği için, sizlerle de paylaşmak istedim. İnternette türlü türlü diyet listeleri var ama kaç kilo verdiğini yazan tecrübesini paylaşan pek kimse yok. Ya da değişik değişik yiyecekler var onları pişirmeye üşeniyor insan. Bu listenin hiç bir zorluğu yok. Normal öğünlerde normal yiyecekleri sadece daha az miktarda tüketiyorsunuz. Peki bunu nasıl yapacağız? Aşağıda yazacağım listeye harfi harfine uyarak :)

SABAH 
* Uyanınca 2 su bardağı ılık su içiniz. 

-1 adet haşlanmış yumurta
-1 kibrit kutusu az yağlı beyaz peynir (30gr.)
-1 ince dilim (çavdar - kepek - tam buğday) ekmek (25gr.)
-Domates, salatalık, yeşillik

ARA ÖĞÜN
-1 orta boy meyve (100-120gr.)

ÖĞLE
-2 kepçe çorba 
-1 su bardağı yarım yağlı yoğurt (160gr.)
-Sınırsız yağsız salata
-1 ince dilim ekmek (25gr.)

ARA ÖĞÜN
-1 orta boy meyve (100-120gr.)

AKŞAM
-6 yemek kaşığı sebze yemeği
-Sınırsız yağsız salata
-1 ince dilim ekmek (25gr.)

ARA ÖĞÜN
-1 orta boy meyve (100-120gr.)
-1 su bardağı yarım yağlı süt 

* Çiğ sebzeler serbest (Domates, marul, salatalık, vb.)
* Bitki çayları serbest (En az 1 bardak yeşil çay için metabolizmanızı hızlandırmak için)
* En az 2,5 - 3 litre su içiniz. 
* En son ara öğünü saat 22:00 gibi yapmaya özen gösterin. 

Diyet yaparken mutfak tartısı kullanmanızı şiddetle tavsiye ederim. Örneğin bir orta boy meyve 100-120gr olarak belirleyeceksiniz. 1 dilim ekmeği 25gr.'dan hesap edeceksiniz. Yoğurt 160gr. olacak gibi bana daha adil geldiği için ben kullanmayı seviyorum. Diyetisyen önermedi ama haftada 3 kere de 75 tane ters mekik çektim. Tersi daha kolay oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Deneyen olursa kaç kilo verecek acaba? Sonucu paylaşmak isteyenlere açığım :) 
Yapmak isteyenlere kolaylıklar diliyorum.
Sağlıklı günler sizin olsun... 
Devamını Oku »

7 Mart 2016 Pazartesi

Sendromlardan Pazartesi & Annelik

ruh hali ile ilgili görsel sonucu
Yazımın temasını özetle anlatan bir resim buldum. 

Merhabalar, iyi haftalar... 

Haftanın ilk gününe genelde kötü başlamam. Yani o pazartesi sendromu bende pek olmazdı. Bence pazartesi sendromu dedikleri şey insanın iş yerinde çalıştığı kişilerle ilgili ve işiyle ilgili. İş yerinde rahatsan, ev hayatında da sorunlar yoksa sendrom diye bişey yok . Kadınlar için çalışma hayatı tabiki de daha zor ve yıpratıcı. Yemek, temizlik, ütü, genel düzen, çocukların beslenmesi, bakıcı derdi, ödev kontrolünün yanında bir de iş yerinde sorumluysanız, sorunlar hiç bitmiyor. Zaman geçtikçe iş hayatı, ev hayatı, çocuklu hayat yıpratıyor insanı. Offf aman deyip, omuzlarımdaki yükleri silkeleyesim geliyor bazen. Ama ne diyeceksin, kime, ne için diyeceksin? Güne kötü başlamam için aslında tam olarak bir neden yok gibi görünse de buraya yazamayacağım şeyler var tabi ;) O kadar da değil herşeyi yazıyorsak içimizi de açıp koyalım demedik :) 

Karmakarışık bir ruh halindeyim. Evde bıcır bıcır konuşan, uzun cümleler kuran, ilginç kelime topluluğunu bir arada kullanmaya başlayan, tatlı mı tatlı küçük bir evlat olunca aklım evde kalıyor bugünlerde. Çok üzülüyorum. Keşke diyorum keşke şu zamanlarını kaçırmasam yanında olabilsem. Eğlenebilsek, doğayı keşfetsek birlikte, kitaplar okusak, pastalar yapsak dolu dolu vaktim olsa onlarla ilgilenebilmek için. Bu ruh halimde olmama sebep belki de yine yeniden bakıcı arıyor olmamız da olabilir. Bu konudan şurada ayrıntılı bir şekilde bahsetmiştim. Şimdiki bakıcımızı nasıl bulduğumu buraya yazmışım. Çocuğuna bakacak hiçbir yakını olmayan bir annenin iç döküşü belki de bu cümleler. Belki de manevi desteğe ihtiyacım olan günlerden bir gün. Belki de "arkanda ben varım" diyeni aradığım bir gün. Özlemlerin depreştiği, onun yokluğunun tavan yaptığı bir gün. 

Geçen haftadan beri aklımda sıraladığım konular vardı. Ama keyfim yok sırf yazmak için birşeyler karalayıp burayı doldurmak istemedim. Yazmak iyi geldi daha halliceyim. Umut dolu güzel günlerde buluşmak üzere sağlıcakla kalın... 

Devamını Oku »

1 Mart 2016 Salı

1. Yaş Kutlama Çekilişim Sonuçlandı



çekiliş sonucu ile ilgili görsel sonucu


İlk hediye çekilişimi hayırlısıyla kapattım. 2 hafta kadar süren çekilişe beklediğimden fazla kişi katılması beni mutlu etti. Tabi bu süreçte yeni bloglar geldi. Elimden geldiğince hepsini ziyaret etmeye çalıştım. 

Adil bir çekiliş olması adına kazananı cekilisyap.com vasıtasıyla belirledim. 



Veeeee kazanan şanslı blogger                
Buse Soysal http://www.maydanozsalatasi.blogspot.com.tr/
Buse'nin adres bilgilerine bugün ulaşabilirsem yarın adresine kargolayacağım. Hediyelerini sağlıklı ve güzel günlerde güle güle kullan/oku  Buse :) 

Katılan herkese teşekkür ederim. Keyifli bir dönemdi benim için. Bir daha ki çekilişimde görüşmek üzere sevgiyle kalın. 
Devamını Oku »